tiistai 31. tammikuuta 2012

Ms Julia

Corkin satamassa on jo pitkään kellunut sinivalkoinen autolautta. En aluksi kiinnittänyt siihen mitään huomiota. Viikosta ja kuukaudesta toiseen lautta kellui samassa paikassa, eikä liikkunut mihinkään. Viimein tajusin, että tämähän on se surullisenkuuluisa Ms Julia, joka pari vuotta sitten ostettiin Suomesta tänne Swansea-Cork-reittiä seilaamaan. Sittemmin varustamo meni konkurssiin, ja nyt Julia-parka on jälleen kerran työtön ja vailla kotia. Suomessa Ms Julia seilasi Helsingin ja Pietarin väliä, mutta sekään reitti ei kannattanut.

Eilen kävelin taas Ms Julian ohi, ja minulle tuli uljasta autolauttaa ihan sääli. Miellellään se varmasti jo haluaisi merille seilaamaan. Imaisisi sisään suuren joukon matkustajia, miehistöä, autoja ja rekkoja. Komentosillalleen se haluasi komean kapteenin, jolla olisi tyylikäs uniformu. Ei kuitenkaan sitä italialaista. "Eihän hän ollut edes komea", naurahti Ms Julia. " Ai, kun on ikävä niitä notkuvia noutopöytiä, puheenhelinää baarista, iloisia matkalaisia, rekkakuskeja ja jopa karkkihyllyjä tyhjentäviä lapsia", jatkoi hän.

Julia katsoi minua surullisen näkoisenä. Toimettomana ja jotekin lamaantuneena hän siinä kellui. Kohta alkaisi varmasti ulkonäkökin rapistua.  En oikein osannut häntä lohduttaa. Yritin, mutta latteudet ”kyllä jossain päin maailmaa on reitti, jossa sinua tarvitaan”,  "häntä pystyyn vaan, kyllä se siitä” ja ” nuorihan sinä vielä olet, ehdit vielä maailman meriä seilata kyllästymiseen asti ”, tuskin toivotonta Juilaa  paljon lohduttivat. Minun oli jatkettava matkaa, joten sanoin näkemiin, ja lupasin tulla taas pian häntä katsomaan.

Illalla avasin television ja yllätyksekseni uutisissa sanottiin, että Cork-Swansea- reitti yritetään saada taas toimintaan. Etelä-Irlanti tarvitsee turisteja, ja turistit ja rekkakuskit lauttaa. Silloin vasta heräsin: hehän tarvitsevat  Ms Juliaa takaisin merelle. En tohdi vielä käydä madamelle kertomassa näitä uutisia, sillä kaikki on vielä rahoituksesta kiinni. Toivon todellakin, että autolautan paikalla kellumiset ovat pian kelluttu, ja työt kutsuvat. Pidän teidät ajan tasalla.
Tässä Ms Julia

14 kommenttia:

 1. Toivottavasti Julia-neiti paasee viela meria seilaamaan, peukut pystyyn hanen puolestaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan niin. Tylsäähän sitä on tuolla satamassa kellua.

   Poista
 2. Ms. Julialle paljon terveisiä! Kerro, että kyllä ne rapistuneemmatkin Suomi-neidot maailmalta löytävät reittinsä ja sitten myös jossain vaiheessa rauhallisen poukaman. Ihan kyllä sydäntä riipaisee, kun miettii Juliaa siellä yksinäisessä satamassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Julia tosiaankin tarvitsee pian ryppyvoidetta. Toivottavasti pääse pian merille. Täytyy käydä taas pian tervedyskäynnillä.

   Poista
 3. Poikani olisi voinut olla tuolla lautalla, hän praktiikkaa tehnyt tuollaisilla, kapteeniksi tulossa..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jospas vielä joskus hänen ja Julian tiet kohtaavat!

   Poista
 4. Pidän peukkuja että Julia pääsee taas matkaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Isoista rahoista on kysymys, mutta pidetään peukut pystyssä siellä ja täällä.

   Poista
 5. Sinulla taitaa olla yliluonollisia kykyjä tms. varo vain mitä toivot! :) Teillä oli myös yhteinen kieli Julian kanssa?

  Toivottavasti hän pääsee taas merille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Julia puhuu montaa eri keiltä. Suomeksi me keskustelimme. Täytyy seurata uutisia normaalia tarkemmin. Uljas laiva satamassa tyhjänpanttina. Sääliksi käy.

   Poista
 6. Englanniksihan kaiki laivat (ja autot) ovat "she", syystä varmaan että kaikki kapteenit ja mekaanikot tuppaavat olemaan miehiä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. She hyvinkin. Sellainen uljasryhtinen rouva, jolle kapteenitkaan eivät ryppyile.

   Poista
 7. Julia ei taida paasta merelle..Eilen oli uutisissa etta Swansea-linjaa ei avata..:( Mitakohan Ms Julialle nyt kay?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin oli. Sääli kaikille osapuolille. Pistän tästä postauksen pian. Voi Julia-parkaa.

   Poista

Jätä kommentti. Kiitos!