keskiviikko 14. joulukuuta 2011

Vesilinjalla

Hiljaisia pyyntöjä olen lähtettänyt yläkertaan, että pysyttäisiin tämä talvi ihan vain vesilinjalla. Ilmeisesti kukaan ei ole minua kuunnellut, sillä aamulla töihin ajellessa vesisade muutui ensin rännäksi ja sitten lumeksi. Lumi ei kylläkään kauaa maata kaunistanut, vaan suli ikäväksi loskavelliksi. Märät sukat ja kengät kiusaavat tänään Vihreän Saaren väkeä.

Kyllähän se lumi ihan kauniilta näyttää. Tuntuu jotenkin oudolta, kun vihreä maisema muuttuu hetkessä uskomattoman valkeaksi.  Viime talvi on edelleen, ainakin minulla, tuoreessa muistissa. Jäisiä teitä, vuotavia putkia tai kylmiä taloja tuskin kukaan kaipaa. Mielummin siis vesisadetta ja vihreyttä kuin lunta ja jäätä.

Töitä on vielä viikko, ja sitten aloitan kahden viikon loman. Olisin mielelläni ottanut vain muutaman ylimääräisen lomapäivän yleisten vapaapäiven lisäksi. Valitettavasti töissä kaikkien pitää ottaa seitsemän päivää vuosilomaa. Säästötoimenpiteitä, mutta onneksi emme joutuneet ottamaan niitä päivä palkattomina. Olisin halunnut säästää pari päivää ensi vuodelle, mutta minkäs teet. Jos Irlannissa yleinen vapaapäivä esim joulupäivä sattuu viikonlopulle, siirtyy se automaattisesti seuraavaan arkipäivään. Siksi 27.joulukuuta on täällä yleinen vapaapäivä samoin 2. tammikuuta.

Perjantaina on työpaikan joulujuhla. Ensin syömään ja sitten pubiin. Katselin vähän vaatekaappia sillä silmällä ja tulin meille naisille niin tyypilliseen lopputulokseen: ei mitään päällepantavaa.
Täytyy vielä käydä kaivelemassa kaappia uudestaan, jos vaikka jotain löytyisi. Nyt en kyllä vaatekaupaan mene, sillä kahden viikon kulutta alkaa alennusmyynnit ja sitten pakotan itseni shoppailemaan. Minä ja vaatekaupat, kun emme oikein sovi yhteen, oli sitten lama tai ei!

Juniori lumitöissä viime talvena

11 kommenttia:

 1. valkoista siellä, täällä vesisateista, kurja kun ei lomapäiviä saa ite päättää

  VastaaPoista
 2. Samaa mielta. Lumi on kaunista, mutta niin kovin epakaytannollista. Mulle riittaa ihan pieni huurre puiden oksilla, eika vettakaan valttamatta tarvi sataa ;)

  Hauskaa joululomaa!

  VastaaPoista
 3. Tälläpuolen saarta ollaan säästytty lumelta, rakeita on kyllä tullut sitäkin enemmän. Hissukseen minäkin toivon ettei tänä talvena tarvitse olla mökkihöperönä putket jäässä...

  VastaaPoista
 4. Hih. Olet varmaan ensimmäinen kanssasisareni, joka myöskin kannattaa vettä loskan ja lumen sijaan :) Vesikeli on LÄMMIN ja raikas. Loska on vaan ällöttävää ja limaista, lumi taas tarkoittaa KYLMYYTTÄ ja takin alle meneviä hiutaleita. HRRRR. Olin oikein tyytyväinen että Suomeen tullessani mittarissa oli lämpöasteita ja maassa märkää. =) Muut pelkäävät mustaa joulua.

  Vaatteissa olen samalla linjalla: Ei mitään päällepantavaa MUTTA ei myöskään kiinnostusta shoppailuun. Ei sitä jaksa. Ostan sillon kun tarvitsen ja senkin suoritan mahd. nopeasti, miehiseen tyyliin. "Toi on hyvä, kiitos ja moi!" Shoppailu on raskasta ja rahaavievää puuhaa eikä lopulta edes rentouta :) Joko sitä miettii: Enpä löytänyt mitään, turha reissu. Tai: Tulipa ostettua uusi vaate. Oli kyllä liian kallis. Olisin pärjännyt ilman :D

  Mukavaa joulunaikaa! Kiitos yhtenevistä ajatuksista :)

  VastaaPoista
 5. Ei ole Berliinissäkään lunta nähty tänä vuonna, vettä sataa lähes joka päivä nyt joulukuussa. Toista oli vuosi-kaksi takaperin. Mutta joulu tulee sittenkin.

  VastaaPoista
 6. Mie toivon ihan päinvastaisia kelejä; olen niin kyllästynyt joulukuun vesisateisiin, ja eilen oli jopa ukkonen. Toivon lunta ja pikkupakkasta. Ensi viikolla olen jo lumimaisemissa!

  Ikävää jos määrätään milloin lomapäivät pitää ottaa, mutta toivottavasti niitä jäi sinulle paremmaksi aikaakin pidettäväksi.

  VastaaPoista
 7. Hannele: Sitä valkoisuutta ei onneksi kestänyt kauaa. Toivottavasti tämä talvi menee vihreissä merkeissä.
  Ei kannata täällä valittaa lomajärjestelyistä, sillä työpaikat ovat kullanarvoisia nykyisin.

  Eryah: En minäkään sitä sadetta halua, mutta kun ilmasto on mitä on,niin sitten mielummin sitä vettä kuin lunta.
  Täällä lumi sotkee elämän täysin..No thanks!

  Minna: Onneksi lumi suli heti pois. Varasin jo tyhjiä kanistereita varastoon. Ihan vaan varalta, jos tulee kylmä ja vedentulo loppuu. Toivottavasti saan heittää kanisterit roskiin.

  Maama: Irlannissa en halua nähdäkkään lunta ja sen aiheuttamaa sekasortoa. Suomessa sentään elämä jatkuu normaalisti, lunta tai ei.

  En tiedä, miksi shoppailu ei enää innosta. Ennen siitä jopa ihan nautin, mutta näin sitä ihminen muuttuu. Mua rupeaa ärsyttämään, kun tajuan, että taas sitä meni pari tuntia hukkaan, eikä mitään löytynyt. Alennusmyynneistä sitten tarttuu mukaan turhia rättejä, kun ovat kerran alennuksessa. Olen oppinut, että menen vain tiettyihin liikkeisiin, josta muutekin ostaisin vaatteita.

  VastaaPoista
 8. Sira: Kyllähän se lumi jotekin suomalaiselle kuuluu jouluun, mutta täällä olen mielummin sitä ilman. Liian vaarallista ja hankalaa.
  Kynttilöillä luon tunnelmaan pimeisiin iltoihin. Niitä poltetaankin ihan urakalla.

  VastaaPoista
 9. Helena: Suomeen tietysti toivon teille kaikille lumista joulua. Turku usein julisti joulurauhan, ainakin vuosia sitten lumettomasta kaupungista ja vesisateesta.

  Tuo lomajuttu nyt on vain noin, enkä siitä sen enempää narise. Onneksi on työpaikka ja palkka juoksee. Meillä asioihin puututaan nopeasti ja toivottavasti seuraavan neljänneksen tulos on toivottavasti parempi.

  VastaaPoista
 10. Joo, Irlannissa se lumi tuo niin paljon ongelmia, että mielummin on ilman. Itsekin vielä muistelen kauhulla 2010 alkuvuoden kaaosta ja mun 5tunnin ajomatkaa töistä kotiin jääkentillä ... ://

  Täällä puolestaan lunta on odotettu malttamattomina, sillä se kuuluu asiaan. Ilman lunta ei talvituristeilu toimi ja paikallisetin himoitsee hangille - minä muiden muassa :) Tänään on pyrytellut ja nyt on maa valkoisena täällä 'alhaallakin' IHANAA! :)

  VastaaPoista
 11. MaaMaa: Sinne lumi sopii ja siitä voi nauttia. Täällä, kuten hyvin muistat, se vaan sekoittaa elämän ja on jopa vaarallista. Nyt on ilmat taas lauhtuneet, joten ei tarvise pelätä valkoista joulua.

  VastaaPoista

Jätä kommentti. Kiitos!