tiistai 13. joulukuuta 2011

Terveisiä Helsingistä
1.       Helsinkiin olin matkalla, mutta mylvivä myrsky mutkisti matkaa. Läheltä piti, että en päätynyt Turkuun.
Ei  minulla mitään Turkua vastaan ole. Sain muuten viime viikolla ihanan joulukortin Suomen vanhansta pääkaupungista yhdeltä lukijalta, sekä kutsun tulla käymään. Tulen kyllä toivottavasti vielä joskus, mutta nyt ei ollut Turun vuoro, halusin Helsinkiin. Viisi tuntia myöhässä, mutta Helsinkiin laskeuduimme – onneksi!
2.       Matkalaukku täyttyi hernekeitosta, ruisleivästä jne.  Sama vanhan virsi: Suomessa on niin kallista.
3.       Ihastelin myös Suomen nykyaikaisia ja jouluisesti sisustettuja posteja. Luitte oikeen posteja. Näkisittepä meidän lähipostin.
4.       Helsingissä kaikki toimii. Jos sataa voin kiertää kaupunkia maanalla tunneleissa. Metroon mahtuu. Bussit kulkevat ajallaan. Kauppojen myyjät ovat ystävällisiä.  Ja kuitenkin ihmiset ovat tosi happaman näköisiä. Miksi? Jos tönäistään, ei pyydetä anteeksi. Bussikuskia ei kiitetä. Ovi vedetään nenän edestä kiinni jne. 
5.       Taas jäi  paljon ystäviä näkemättä. En vain halunnut tehdä viikonlopuksi liian kiireistä aikataulua.
6.       Serkku syötti ja majoitti ja kuskasi, taas.  – Oikein Extra Iso kiitos!
7.       Pääsin vihdoinkin näkemään ystäväni uuden kauniin kodin. Hänessä menetti Suomi hyvän sisustussuunnittelijan tai - arkkitehdin. Tästä ole ko. henkilölle aikaisemminkin maininnut.
8.       Itäkeskusessa piti ihan kysyä – siis itseltään – mikä maa, mikä valuutta? Olinko ihan oikeasti Suomessa vai jossain muualla? Anttilasta päätellen olin Suomessa.
9.       Lentokentällä lähtiessä törmäsin tuttavaani, jonka kanssa olimme yhtäaikaa Lontoon  lähistöllä Suomi-koulussa. Muistimme hyvin toistemme ”pienet” lapset. Nyt nämä lapset jo suunnitelevat ammantinvalintaa. Mihin se aika jne.
10.   Mummu on nyt meillä, ja joulunodotus voi ihan oikeasti alkaa. Matka vei mehut,mutta eiköhän tämä taas tästä...

Schipholissa tuli vietettyä tunti, jos toinenkin. Jatkolento Helsinkiin lähti ilman minua!13 kommenttia:

 1. Tervetuloa takaisin. Paketti lähti tänään kohti Irlantia.

  VastaaPoista
 2. Kiitos, Allu! Jännityksellä odotan miltä se näyttää meidän pöydällä.

  VastaaPoista
 3. Taisit olla samana paivana Titityyn Lissun kanssa menossa Suomeen!
  Suomalaiset eivat taida aina ymmartaa, miten hyvin asiat siella on. Paitsi ilmasto, mutta kumminkin.

  VastaaPoista
 4. Sulla olikin paljon tapahtumia lyhyen reissun aikana:) Tuota niin hyvin toimivaa julkista liikennettä,posteja ja maanalaisia käytäviä kaipaankin;ne ovat niin hyviä Helsingissä:)

  VastaaPoista
 5. Oi Suomessa on niin ihanaa, kun kaikki tosiaan toimii. Minà en voi kuin hymyillà, kun sinne menen ja asiakaspalvelukin on hyvàà. Mutta hitsivie niin totta, ettà silti ihmiset ovat jotenkin alakuloisen nàkòisià....eivàt kai tiedà sitten sità kuinka hyvin heidàn asiat loppujen lopuksi ovat :-o

  VastaaPoista
 6. Loppu hyvin kaikki hyvin! Hyvää joulun odotusta nyt teille kaikille, ihanaa kun sait äitisi joulun viettoon.

  Vuosi sitten joulun alla mieheni oli työmatkalla Saksassa ja juuttui Frankfurtin kentälle lumimyrskyn vuoksi. Pelkäsimme jo, että vietämme isättömän joulun. Mies kuitenkin lopulta selvisi kotiin Turkin lentoyhtiön loistavan toiminnan vuoksi (HYVÄ TURKKI), mutta kassit jäivät suklaineen ja kinkkuineen (!!!) seilaamaan paikkaan X. Saapuivat lopulta perille uudenvuoden yönä klo. 24.05 meidän ovelle. Arvaatte varmaan missä kunnossa se kinkku oli reilun viikon lämpimässä seistyään:). Silloin uutisiin nousi Helsingin lentokenttä joka toimii lumisateessakin (HYVÄ SUOMI) ja päiviteltiin miten Saksa halvautui lumisateen tähden. No, Saksan hyväksi täytyy sanoa, että siellä osataan kuitenkin tuo jouluttelu (HYVÄ SAKSA).

  Mukavaa päivää Irlantiin (HYVÄ IRLANTI!).

  VastaaPoista
 7. Suomessa todellakin toimii kaikki - ainakin useimmiten. Tämä on pimeän aikaa, eikä silloin suomalainen hymyile. Mutta odotetaan taas kesää, niin Suomen kansakin alkaa elää.

  VastaaPoista
 8. Oisit tullu Turkuun, olisin voinut esitellä hieman kaupunkia. Tosin tässä tuulessa ja adventtisohjossa ei ole paljoa esittelemistä.

  Kuin sinulle rikkaan maan asukkaalle köyhä Suomi on kallis, sillä eilisten uutisten mukaan Irlanti on EU:n (muistaakseni EU:n) kolmanneksi rikkain maa ja Suomi vasta yhdeksäs! :)

  Hyvää joulunodotusta teille kaikille!

  VastaaPoista
 9. Paljon ehdit matkan aikana :-D
  Minä olen jäänyt Suomessa muutaman kerran tavaratalon ovien väliin kun edellä kulkeva ei pitänyt perässään auki (kuten täällä on tapana). Nyt osaan jo olla varovainen ;-)
  Nätit tulppikset Schipholissa!

  VastaaPoista
 10. Ehkä Suomessa on enemmänkin kyse siitä, että tunteita ei näytetä herkästi, vaan ollaan naama peruslukemilla. Täällähän ilmaantuu yleensä automaattisesti hymy naamalle, jos syntyy katsekontakti tuntemattomankin kanssa. :)

  Kyse lienee enemmänkin kulttuuri- ja kasvatuseroista.

  VastaaPoista
 11. Anu: Jotekin siellä tulee tunne, että kaikilla on huono päivä ja pipo vähän kireällä.
  Titityyn Blogissa en ole koskan käynyt. Taidanpa sen etsiä.

  Yaelian: Onhan se jotain, kun vettä sataa, mutta tunnelien kautta pääsee kastumatta perille!

  Ciacy: Suomalaiset ovat kyllä hyviä valittamaan. Suurin osa ei tosiaankaan osaa arvostaa kuinka hyvin toimivassa maassa asuvat.

  Mine: Voin vain kuviella niitä aromeja, kun kinnupussi avattiin...vai vietiinkö heti suosilla roskiin? Lentokoneiden myöhästelystä en jaksanut ottaa pulttia. Minkäs sitä säälle voi, joten ei auta kuin odottaa. Taisin olla liian monta vuotta matkailualalla ja sitä huutoa kuunneltuani päätin, että virkailijoille en aikakaan koskaan meuhaa.

  Sira: Joo, kesällä on ihan eri meininki. Suomalaiset tulevat ulos tunneleista ja hymykin on, jos ei nyt herkässä, niin ainakin herkemmässä.

  Helena: Olisin voinut olla aika väsynyt vieras, sillä heräsin jo ennen neljää! Turkuun pitää tehdä oikein suunniteltu matka ja sitten ilman muuta pyydän sinua oppaaksi.

  Riitta: Parempi pitää varansa, että ei jää oven väliin. Kauniita oli tulpaanit,mutta jätin ostamtatta. Tuo kuva on otettu sieltä ostoskeskuksesta, joka on rautatieaseman yhteydessä. On se vaan iso kenttä!

  Elegia: En tiedä mistä johtuu, mutta katukuva näyttäisi paljon iloisemmalta ja myönteisemmältä, jos ihmiset edes vähän hymyisivät...eivätkä löisi ovea nenän edestä kiinni!

  VastaaPoista
 12. Suomen uutisista taalla seurailin niista myrskyista.Aikamoisia olivatkin.
  Helsinki on se paikka Suomessa,missa asuisin,jos asuinpaikan saisi valita.Siella on sita elamaa ja kansainvalisyytta.Kunhan ihmiset viela oppisivat hymyilemaan ja kiittamaan.

  VastaaPoista
 13. Sateenkaari: Eikö ole ihmeellistä, että tuo hymyileminen ja kiitoksen sanominen ovat niin vaikeaa suomalaisille.

  VastaaPoista

Jätä kommentti. Kiitos!