torstai 8. joulukuuta 2011

Pukkia odotellessa

Posted by Picasa


Joulupukilla on taas pian kova urakka edessään. Kun Suomessa on lahjat aattona jaettu, alkaa matka lentävillä poroilla mm. tänne Irlantiin. Yön hiljaisina tunteina pukki tulee savupiipusta sisään, ja jättää lahjat lattialle odottamaan aamulla herääviä lapsia ja miksei aikuisiakin. Huomaavaiset lapset ovat saattaneet jättää pukille lasillisen maitoa, ja vaikka pari keksiä keittön pöydälle. Kun tehtävä on toimitettu, kipuaa pukki piipusta ulos ja jatkaa matkaansa.

Hoksasin viikolla, että piippua ei ole nuohottu kahteen vuoteen. Olisihan se nyt vähän noloa, jos pukki jäisi jumiin juuri meidän hormissa. Sellaista riskiä emme voi ottaa, joten soitin nokikolarin paikalle, ja tänään hän kävi nuohoamassa piipun. Nyt mahtuu piipusta pulskempikin pukki, ja partakin pysyy vitivalkoisena.

9 kommenttia:

 1. Mitä veikkaat, mihin ikään asti joukko lapsia uskoo tuon vakaasti Irlannissa?
  Täällä löytyy vielä 7-8:kin vuotiaita, joille totuus joulupukista tulee suurena pettymyksenä ja elämän tragediana.

  VastaaPoista
 2. Hoh-hoh-hoo!!

  Haluaisinpa nähdä sen joulupukin, joka tulee tuosta hormista sisälle lahjoineen, ja samaa tietä kömpii myös ulos.;)))

  VastaaPoista
 3. No onpa hyvä että nyt on teillä piippu kunnossa!! Hyvä että huomasit ajoissa ;-)

  VastaaPoista
 4. Hyvä että piippu on puhdas. Mutta ei kai se kovin likainen ollutkaan, kun nokikolarikaan ei ole musta. Kesällä mökillämme kävi nuohooja, ja hän oli nuohoojan näköinen niin kasvoista kuin käsistäkin ja lisäksi mustat vaatteet yllä.
  Mukavaa joulupukin odotusta Irlantiin.

  VastaaPoista
 5. Olipa hyva,etta huomasit tuon nuohouksen.Olisitte saattaneet joutua tarjoamaan nokiselle joulupukille suihkussakayntia.Mutta mista uudet puhtaat vaatteet?

  VastaaPoista
 6. Mutta oletko tarkistanut, että teidän katto kestää joulupukin ja hänen kulkuneuvon painon? Paha juttu jos katto tippuisi niskaanne jouluyönä. Meillä täällä Suomessahan sitä pelkoa ei ole, koska joulupukki tulee reilusti ovesta - jos tulee...

  VastaaPoista
 7. Lähetätkö yhteystietosi, että saan lähettää sulle arpajaisvoittosi!

  VastaaPoista
 8. 11-vuotiaani harrastaa jouluissamme vitsejä. Yksi tähän liittyvä meni näin: Mistä tietää, että joulupukki on alkujaan sittenkin ruotsalainen? Talossa on ovi tai kaksi, sekä lukuisa määrä ikkunoita, mutta silti sen täytyy kulkea piipusta.

  VastaaPoista
 9. Sirkku: Tällä moni 10-vuotiaskin uskoo pukkiin. Uskomatonta, ainakin minusta. Pukki ei käy kodeissa, joten siihen on helpompi uskoa. Vanhemmat yrittävät tehdä kaikkensa, että lapset uskoisivat joulupukkiin mahdollisimman kauan. Minua kyllä huolestuttaisi, jos 10-vuotias ihan oikeasti luulisi,että lahdat tulevat savupiipusta!

  Aili: Taitaa olla aika laiha pukki.

  Riitta: Tälläiset tärkeät asiat pitää hoitaa hyvissä ajoin.

  Sira: Ei ollut kovin likainen. Käytämme takkaa vain talvella, eikä silloinkaan joka ilta. Edellisestä nuohoamisesta on kulunut kaksi vuotta.

  Sateenkaari: Sanoppas muuta.

  Helena: Jospas pukki hypää sieltä lentävästä reestä suoraan piippuun. Olisihan se kamalaa, jos katto romahtaisi niskaan.

  Allu: Laitoin tänään sähköpostia.

  Mine: Ha ha! Onkohan meitä huijattu ja pukki onkin ihan oikeasti Ruotsista.

  VastaaPoista

Jätä kommentti. Kiitos!