keskiviikko 28. joulukuuta 2011

Piirakkamestarin opissa






Tänä aamuna vierähti tunti, jos toinenkin piirakkamestarin oppi"poikana". Teemme piirakoita vielä uudestaan, ja silloin kirjoitan KAIKKI ohjeet pilkulleen ylös. Oikea piirakkamestari nimittäin ei reseptejä lue, eikä liikoja mittale...kaikki sujuu kuin itsestään. Tompelo oppi"poika" tarvitsee kuitenkin tarkat ohjeet, muuten ei tule koskaan yksin urakasta selviämään.
Posted by Picasa

14 kommenttia:

  1. Herkullisia piirakoita olet kuitenkin saanut aikaseksi. Ihan vesi kielelle herahti.

    VastaaPoista
  2. Noista huomaa että hyvä mestari on sinua opettanut;D

    VastaaPoista
  3. Toiko äitisi ruisjauhot tullessaan, vai myydäänkö siellä ruisjauhoja?

    VastaaPoista
  4. Vesi kielellä täälläkin, vaikka juuri syötiin savulohta.

    VastaaPoista
  5. Hienolta näyttää. Ja mikä parasta, vaikka ei aina näyttäisikään, niin maistuu kuitenkin taivaalliselle. Juuri uunista otettuna ja voisulalla voideltuna. Pitänee siis lämmittää loput joulupiirakat ja nauttia vielä kun viimeistä päivää.

    VastaaPoista
  6. Nayttaapa herkullisille!!! Laitapa ohjetta sitten tanne blogiisikin, niin me muutkin tumpelot voitais yrittaa noita varkata... ;)

    VastaaPoista
  7. Helppo tehda taalla Irlannissakin pudding rice:een/muussiin ja Suomesta lahetettyihin ruisjauhoihin-eika edes juuri aikaa vievaa.
    Karjalainen aitini aiti viela opetti(aitiani,joka sitten opetti minua ja mina siirran taidon tyttarelleni)voitelemaan kuumina, suoraan uunista tulleina sulatetulla voi/vesi/suolaseoksella.
    NAM NAM-hyvia ne on aina :)

    VastaaPoista
  8. Sira: Hyviä olivat! Pistin myös pakastimeen.

    Riitta: Tule maistamaan.

    Yaelian: On toisi tarkka mestari ja sain kuulla kunniani mm vehnäjauhojen tuhlaamisesta!

    Sirkku: Ruisjauhoja saa täältä luonnontuotekaupoista.

    Allu: Lohi on suurta herkkuani. Maistuisi varmasti myös piirakan päällä.

    Mine: Piirakat voitelimme voisulalla ja tein vielä munavoita päälle. Aika suurtöistä tuo leipominen, mutta kannatti.

    KK: Kun seuraavan kerran leivomme, niin yritän muistaa ottaa tarkkoja kuvia ja kirjoitaa joka ainoan vaiheen huolellisesti ylös. Siis sellaiset tumpelo-ohjeet!

    Hannele: Just niin.

    Anonyymi: Kävin ostamassa juuri noita pudding-riceä ja luonnontuotekaupasta ruisjauhoja. Äiti puolestaan voitelle ne pelkällä sulatetulla voilla. Täytyy sanoa, että en kyllä ihan joka viikko viitsisi tuohon puuhaan ryhtyä. Aikaa menee, mutta toisaalta tulos on kyllä sen arvoinen.

    VastaaPoista
  9. Oi, mitä herkkua! Pitäisiköhän itsekin alkaa ”piirakkasavottaan”? Minun ohjeeni sanoo 4dl ruisjauhoja, 1,5dl vehnäjauhoja, 2dl vettä ja 2tl suolaa. Niillä tulee hyvä ja helppo työstää, ja valmiit piirakat voidellaan tietenkin oikealla voilla, ja päälle munavoita, eikös vaan!

    VastaaPoista
  10. Minna: Montako piirakkaa tuosta tulee?

    VastaaPoista
  11. Vihreatniityt: Siitä tulee vain 12, yleensä teen tuon tuplana, mutta nuo mitat on hyvä muistaa nyrkkisääntönä ja sitten tuplailee tai triplailee tarpeen mukaan.

    VastaaPoista
  12. Komppaan Kuwaitin Kaunotarta!
    OisKO vähän hienoa tarjota itsetehtyjä Karjalanpiirakoita 'ulkomaalaisille'!!

    ...hani ei jostain syystä tykkää ... mutta ei se mitään, jäis enemmän mulle! :)

    VastaaPoista

Jätä kommentti. Kiitos!