torstai 1. joulukuuta 2011

Murphy kävi meillä

Kaikkihan tietävät Murphyn laista: kaikki mikä voi mennä pieleen, menee pieleen. Murphyn lakia ei alunperin tarkoitettu miksikään pessimistien suosimaksi hokemaksi, vaan  se perustui faktoihin. Lukekaapa lisää täältä!

Ja jos oikein elämä potkii päähän ja kaikki menee ihan oikeasti pieleen, niin sitten sitten nämä "totuudet" saattavat vähän helpottaa:

 1. Kaikki mikä voi mennä pieleen, menee pieleen
 2. Kaikki mikä voi mennä pieleen, menee pieleen kaikkein pahimmalla hetkellä
 3. Mikään ei ole niin helppoa kuin miltä se näyttää
 4. Jos on olemassa se mahdollisuus, että useat asiat menevät pieleen, niin pieleen menee se joka aiheuttaa eniten vahinkoa
 5. Kaikki vie enemmän aikaa kuin pitäisi 
 6. Jos asiat jätetään oman onnensa nojaan, ne menevät huonosta pahempaan
 7. Luonto on aina salaisen virheen puolella 
 8. Jos näyttää siltä, että kaikki menee hyvin, olet varmasti unohtanut jotain.

Murphy on käynyt meillä kaksi kertaa tällä viikolla. Ensin miehelle ilmoitettiin maanantaina, että projekti hänen osaltaan päättyy perjantaina, eli huomenna. Hän toivoi, että työt jatkuisivat jouluun asti. Kuten huomaatte, nykyisin ei paljon ennakkovaroitusta anneta.  Arvatkaapas mitä, en enää edes jaksa/viitsi/osaa asiasta masentua. Totean vain, että näin on näreet, ja muistutan itseäni, että mieheni on yksi niistä harvoista alallaan, joilla on edes ollut töitä. Hänellä on paljon tuttavia, jotka ovat olleet jo pari vuotta työttöminä. Potkaisen siis vain Murphyä persuksiin, ja pyydään painumaan jonnekkin muualle.

Murphy osaa olla välillä itsepäinen kuin muuli ja tuli eilen taas kutsumatta kylään. Lammaspaimenenpaistos oli paistamista vaille valmis. Pistin uunin päälle, ja kuinkas kävikään se ei lämmennyt. Murphy ilkkui nurkan takana, mutta minä löin sille jauhot kurkkuun. Vein paistokseni naapuriin , ja annoin kaksosille ohjeet miten toimia. Hyvin paistui!  Sitten sanoin vielä vahingoniloiselle Murphylle, että olen suorastaan iloinen siitä, että uuni hajosi nyt eikä jouluaattona. Korjaaja kävi tänään, ja nyt taas uuni toimii. Arvokasta on tuo uunin korjaaminen, mutta halvempaa kuin uuden ostaminen.  Murphy lähti kiukkuisena, ovet paukkuen, ulos. Perään vielä huusin, että hänellä on nyt meille portti-ja lähestymiskielto!

Älkääkä vaan muistuttako minua ei kahta ilman kolmatta- sanonnasta!


13 kommenttia:

 1. Hauskasti postattu,vaikka nuo tapahtumat olisivat saaneet jaada tulematta.
  Pidetaan peukkua,etta töita löytyy.
  Meillakin mies on viela Suomessa.Ehkapa maaliskuulle saakka.

  VastaaPoista
 2. On se Murphy aika kurja vieras ja kun se vielä jää muutamaksi päiväksi yleensä;D
  Toivottavasti miehellesi löytyy uusia projekteja.-

  VastaaPoista
 3. Toivottavasti Murphy meni niin pitkälle kuin pippuri kasvaa; sillä en tarkoita kenenkään sinun blogin lukijan kotiseutuja.
  Valoisa puoli miehesi projektin päättymisessä on se, että nyt hän on enemmän kotona.
  Tsemmpiä!

  VastaaPoista
 4. No voi harmi ja kurja kun just näin ennen joulua tulee noita työongelmia, mutta pidän peukkuja, että löytyis pian uusia hommia. Mun Suomen sukulaisilla on yhdessä perheessä sekä isä että juuri insinööriksi valmistunut tytär ilman työtä.

  VastaaPoista
 5. eikö tuo pintti tummaa rauhoittaisi...

  VastaaPoista
 6. Ikävä joululahja, harmillista, ja niin yleistä.Onneksi sentään sait juksattua Murphyä edes uunin kanssa.
  Onkohan kenelläkään muulla ongelmia tämän blogin näkyvyyden suhteen, minulla on jo pidempään pomppinut teksti miten sattuu, näkyy alku ja kun kelaan alemmaksi niin häviää kokonaan, ikään kuin olisi palsta jaettu keskeltä poikki, edellisten kommenttienkin paikalla on vain tyhjää.
  Vai onko se Murphy nyt päässyt pujahtamaan minun tietokoneeseeni..

  VastaaPoista
 7. Minulla on sama ongelma kuin Sirokkolla tämän blogin näkyvyydessä työkoneeltani, läppäriltä se näkyy ihan normaalisti.

  VastaaPoista
 8. Voi miten ikävää tuo miehesi juttu, mutta niin yleistä nykyään, täällä Suomessakin.

  Oikein mukavaa viikonloppua teille, kaikesta huolimatta.

  Minulla kyllä näkyy ihan hyvin tämä blogi.

  VastaaPoista
 9. Hienoa löytää lisää meitä maailmalle lähteneitä! =) Olen yrittänyt etsiä suomalaisten ulkomailla asuvien blogeja mutta vähänpä on tullut vastaan. Ihanan tunnelmallinen ja kuvallinen blogi sinulla, tulee ihan kaipuu lähteä täältä Englannin eteläkärjestä kohti Irlantia :) Olen kuullut siitä pelkkää hyvää. Itse opiskelen Bournemouthissa, joka on tämäkin uskomaton kaupunki. Meri <3 :)

  Odotan kiinnostuksella lisää Irlanti-asiaa! Ehkäpä matkakuumeeni viriää blogiasi lueskellessa.

  VastaaPoista
 10. Sateenkaari: Mies olisi kovasti toivonut, että olisi saanut jatkaa vielä kuukauden. No, alunperin työn piti kestää 2 kk ja se venyikin 6 kk.
  Pääsetkö talvella miestäsi tapaamaan? Olette ollee erossa jo tosi kauan. Onneksi on Skype.'

  Yaelian: Murphystä ei kukaan tykkää. Tuskin mitään löytyy ennen joulua. Uusi vuosi ja uudet tuulet- toivottavasti.

  Helena: Voistiko viedä Murphy mukansi Lappiin? Sinne se toivottavasti palentuisi pystyy ja jättisi meidät rauhaan. Englanissa on vielä asioita hoidettavana, joten hän palaa luultavasti ensi perjantaina kotiin.

  Allu: Meidän pojille on tehty selväksi, että mitään rakennusalaan liityvää ei sitten saa opiskella. Aivan liian suhdanneherkkä ala.
  Sitä vaan 50-vuotias alkaa olla liian vanha keksimään jotain uutta!

  Hannele: Varmasti monia rautottaakin, mutta minulle ei maistu. Lasi viiniä kyllä kelpaisi.

  VastaaPoista
 11. Sirokko: Ei Myrphyäkään voi ihan kaikesta syyttää. Jospas pistäisimme syyn Firefoxin niskaan.
  Parempiakin joululahjoja olemme saaneet, mutta ei auta itkut markkinoilla.

  Helena: Onko sullakin Firefox käytössä?

  Irmastiina: Pätkätyöläisen elämä ei ole helppoa. Nykyisin vain on oltava oikein extrajoustava, jos haluaa tehdä töitä ja saada palkkaa.

  Maama: Tervetuloa sieltä naapurista seuraamaan. Tuosta viereisestä blogiluettelosta löytyy paljon muiden ulkomailla asuvien blogeja. Meitä riittää! Mukavaa viikonloppua sinne Bournemouthiin.

  VastaaPoista
 12. voihan ahteri tuota Murphya! Mä oon päättänyt olla ajattelematta koko tyyppiä, ja keskittyä ihmettelemään ja iloitsemaan niistä asioista jotka menee paremmin kuin olisi voinut mennä ... ;)
  Toivon että miehesi saa pian uusia projekteja, ja että uuni ei temppuile jouluna (eikä muulloinkaan) ... Haliterkut ihanaan irkkulaan <3

  VastaaPoista
 13. MaaMaa: Minäkin yritän pysyä Murphystä erossa, mutta joskus se vaan ihan väkisin tunkee meille. Uuni toimii hienosti. Paisoin sillä eilen pipareita. Mies on maassa, mutta se on ymmärrettävää.

  VastaaPoista

Jätä kommentti. Kiitos!