torstai 29. joulukuuta 2011

Aran saarten neuleita
Neulomisesta innostuneet ovat varmasti kuulleet Aran saarten neuleista. Se perinteinen vaalea villapaita on täynä palmikoita, helmineuleita, oikeita ja nurjia silmukoita. Alunperin näitä villalangasta neulottuja paitoja käyttivän Aran saarten kalastajat. Neuleista tarkkasilmäinen pystyi kertomaan kalastajan perheen, asuinpaikan jne. Lukekaapa lisää täältä

Kävin tänään myymälässä, jossa oli toinen toistaan upeampia neuleita. Nämä vaaleat villapaidat ovat vähän epäkäytännöllisiä, joten meistä kukaan ei sellaista omista.  Eikä niitä muutenkaan näy katukuvassa. Tuollainen tavallinen Aran-paita maksoi €45.00. Villatakit olivatkin sitten huomattavasti kalliimpia. Värivaihtoehtojakin on, eli vaaleaa ei ole pakko ostaa. Taitaa olla aika suosittu tuliainen ainakin amerikkalaisten turistien parissa. Paitoja olisi muuten saanut kolme kahden hinnalla. Yhtä hupullista villatakkia ihastelin, mutta jätin ostamatta, sillä hintalappu näytti lähes sataa Euroa. 


Posted by Picasa

14 kommenttia:

 1. 100 euroa on hyvin vahan kudotusta villatakista-vielapa Aran-sellaisesta.

  VastaaPoista
 2. Olen jo vuosia käyttänyt Aran neuleita. Niitä on myynnissä myös Suomessa. Ovat kyllä hintansa arvoisia, vaikka tietysti kauppa saa myös katteensa kuten kuuluukin saada. Viime talven paleluasi ihmettelin kovasti, kun tiesin millaisia ihanuuksia teillä on villasta... Ja toinen asia, tämä sivu temppuilee edelleen! Teksti häipyy ja kuvat sinkoilevat. Oikein mukavaa uutta vuotta 2012!

  VastaaPoista
 3. Anonyymi: Jätin kuitenkin sinne, koska etsin villatakkia töihin, ja siellä ihannan vaalea takki olisi pian ollut likainen. Sitten vielä onnistuisin varmasti jo ensimmäisellä viikolla jäämään takistani kiinni johokin pöydän kulmaan. Halveman likaantuminen/ reikiintyminen ei harmita!

  Anonyymi: Lämpimiä varmasti ovat, mutta eivät välttämättä työvaatteiksi sopivia, eivätkä oikein minun makuuni. Jos taas tulee kylmä talvi, niin muistan nuo neuleet, ja käyn hakemassa paksun villapaidan tuolta myymälästä.
  Ei ainakaan tule kylmä.

  Luulin, että sivu on lopetanut temppuilunsa. Käytitkö muuten Firefoxia?

  VastaaPoista
 4. ihania! Ja nyt varsinkin alessa myös edullisia. Tuohon hintaan ei monesti saa edes lankoja jos itse meinaa neuloa. Mulla on sellainen kirja kuin cables untangled jossa on paljon juuri noita palmikkokuvioita.

  VastaaPoista
 5. Ihania ja varmasti lämpimiä..☺

  VastaaPoista
 6. Amerikkalaisturistien täsmäostos tuo Aran-neule, en niitä juuri muiden ole nähnyt hypistelevän. Kauniit kuviot ja käsityön leima ovat hintansa arvoisia, mutta minä en ole vielä tavannut sellaista Aran-neuletta joka ei saisi kantajaansa näyttämään ainakin yhtä vaatekokoa suuremmalta! Ovat sen verran paksua laatua että jäisi minulta ainakin ostamatta ihan vain sen takia. Pehmoisesta merino-villasta tehdystä Aranin villatakista sai vielä muutama vuosi sitten pulitta lähemmäs 200 euroa, liekö lama tuonut hintoja yhtään alas?

  VastaaPoista
 7. Suvi: Lanka taitaa tosiaankin olla aika arvokasta.
  Paljon oli neuleita alennuksessa, mutta nämä Aran tuoteet ihan normaali hintaisia. Tuo kolme kahden hinnalla tarjous on aina voimassa.

  Irmastiina: Kovin olivat lämpimiä. Tuon paita on kyllä liian paksu, ja sen pukija näyttää heiti 10 kg painavammalta.

  Minna: Aran-neuleet ovat jotekin niin epäkäytännöllisiä. En oikein keksi missä esim tuota villapaitaa edes pitäisin päällä. Takki ei mahdu päälle, sisällä (ei viime talvena) se päällä tukehtuu jne. Enkä halua tosiaankaa näytää yhtään lihavammalta!
  Tuo katsomani villatakki ei ollut niitä hienoimpia. Vieressä oli kyllä paljon halvemia ei-Aran takkeja, mutta ei löytynyt sopivaa.
  Villa on kallista ja sitten vielä työ päälle ja kaupan voitto...sitä on tottunut kaikkiin halpis tuotteisiin, joten 100 villatakista tuntuu paljolta, vaikka ei sitä todellisuudessa olekkaan.
  Jätän siis näiden neuleiden ostamisen juuriaan etsiville amerikkalaisille. Heitähän täällä käy paljon!

  VastaaPoista
 8. Minä olen kai piiloamerikkalainen, sillä tuollaiset palmikkoneuleet saisivat pääni sekaisin ja ostaisin takuulla vähintään itselleni:). Näyttävätkin niin ihanilta. Ehkä niitä voisi sitten käyttää jossakin ilmanalassa päällystäkin asemasta? Kuivassa ja tuulettomassa keväässä tai syksyssä? Olisivatko silloinkin liian kuumia?

  Neuloin (joskus ennen lapsia) miehelleni paksusta langasta sellaisen kuvioneuleen, josta tuli kanssa LÄMMIN (lue:Kuuma). Käyttää harvoin, kun sopivia tilanteita ei ole. Mutta sitten kun sopiva hetki tulee, niin onhan se aika hieno asuste.

  VastaaPoista
 9. Mäkin olen niitä usein ihastaellut, mutta kuten sanot niin ovat lopulta aika epäkäytännöllisiä.
  Kuvastoissa näyttää ihanalle, kun karuissa maisemissa hyppelevät lämpimissä villatakeissa, mutta oikeasti niissä joko läkähtyy tai sitten sade ja tuuli tulee läpi...

  Aran saarilla en ikinä käynytkään. Hani kävi, ja tykkäsi kovin. Oletteko te käyny?

  VastaaPoista
 10. Minulla on Aran-villapaita, ostin sen Galwaysta kun en lähemmäksi Arania päässyt. Se on ihanan lämmin ja kylle sille käyttöä on löytynyt. Voin pitää sitä joskus jopa töissä syksyn viimoissa. Nyt täällä mökkioloissa se on oikein mukava

  Mutta Aran-saaret ovat minulla matkaohjelmassa lähivuosina! Nyt tuli pieni ohjelmanmuutos ensi vuodeksi, koska lähdenkin vähäksi aikaa ulkomaille töihin, joten Irlanti ja Aran saavat odottaa pari vuotta.

  VastaaPoista
 11. Mine: Ongelma on se, että vuodessa ei ole kovinkaan monta kuivaa päivää, joten paidalle tulee ehkä pari käyttöpäivää. Kesällä, vaikka ei täällä kuuma olekkaa, ei tuota paksua paitaa voi käyttää. Ihailen niitä siis vain myymälöissä ja kuvissa.

  MaaMaa: En ole käynyt, mutta mieli tekisi. Mainitsin asiasta juuri miehelle, joka ei yhtään innostunut. Tylsä tapaus!

  Helena: No, nyt löytyi paidalle käyttöä: mökkipaita!
  Aran saaret kyllä täällä sinua odottavat. Tule kun ehdit!

  VastaaPoista
 12. hei.tuossa kuvassa näkyy valkoinen takin mallinen neule.kuinkahan sen saisi itselleen.voiko joku auttaa asiassa.???

  VastaaPoista
 13. Tuo apila kuvio olisi ihan mukava saada voisi käyttää neuleissa.

  VastaaPoista

Jätä kommentti. Kiitos!