tiistai 15. marraskuuta 2011

Viisi Viisasta Vinkkiä

Luen aina lehdistä ohjeita ja vinkkejä, joilla säästää aikaa, rahaa ja saa muutenkin arjen rullaamaan helpommin.
Nytpä haastankin kaikki lukijat jakamaan teidänViisi Viisasta Vinkiä!
Tässä minun VVV:

1.  Meillä on laatikko, johon laitetaan käytöstä poistetut pelit, vaatteet, urheilutarvikkeet, kirjat ja lehdet jne. Kun ystäviä käy kylässä, kysyn olisiko heillä tarpeettomille tavaroille mitään käyttöä. Laatikon sisältö käy hyvin ”kaupaksi”. Onneksi Irlannissakin on vihdoin herätty siihen, että kierrättäminen on järkevää.

2. Täällä asuvien suomaisten kanssa kierrätetään suomalaiset lehdet ja kirjat. Irlantilaisen naapurini kanssa puolestaan paikalliset ja naapurisaaren lehdet. Aina löytyy lukemista!

3. Minulla on auton takakontissa aina vesipulloja. Harjoituksiin tai kouluun mennessä ei tarvitse käydä ostamassa unohtunutta pulloa bensa-asemalta. Nyt ilmojen kylmennyttyä laitan sinne myös pipoja ja käsineitä.

      4. Neljä vuotta sitten keräsin rohkeuteni ja kysyin Juniorin luokkakaverin äidiltä, voisimmeko auttaa toisiamme lasten iltapäivähoidossa. Homma toimii hienosti, ja lyhyellä varotusajalla.  Huomenna koulun jälkeen kaveri tulee meille, kun äidin pitää hoitaa asioita töiden jälkeen. Tiedän, että voin vastaavasti pyytää apua milloin vain.

      5. Tätä mieheni ei ymmärrä, mutta ostan aina joulun jälkeen seuraavaksi jouluksi joulukortit. Saan upeita kortteja roimalla alennuksella.
Jos joku haluaa tämän ottaa omaan blogiinsa, niin siitä vaan.

Täältä lisää vinkkejä:
5 kommenttia:

 1. Minäkin rakastan vinkkejä. Tässä omani:
  1.Jätekeräys maksaa ja saastuttaa. Kierrätän kaiken: lasitölkit ym. alassuin koriin ulos,muovipullot vanhaan keittiöroskikseen ulos, samoin biojäte, jonka roskiksen täytyttyä siirrän pihan perälle isompaan kompostoriin (tänä kesänä 2 kottikärryllistä ihanaa multaa!)Paperi söpöön niinikoriin, pahvi yhtä söpöön bambupyykkikoriin olohuoneeseen.Tyylikkäitä pyykkikoreja löytää mm. Argosista.Kaikki mikä alkaa haista, ulos, ja muu piiloon, niin kierrättäminen ei iljetä. Ai niin, ja kaikki jäteliha kulkukissoille!
  2.Pakastaminen kannattaa.Ostan esim. Tescosta viimeistä päivää halvalla myytävät lihat,pizzat jne ja pakastan heti.Kalan kanssa saa olla varovainen.Vihanneksia saa myös puoleen hintaan poistohyllyltä.
  3.Silittäminen on ajanhaaskausta, paitsi juhlatilaisuuksiin.Kun ottaa esim. paidat heti koneesta eikä anna niitten rypistyä, ne kuivuvat ihan sileiksi henkareilla. Tämän minulle opetti muinainen au pair-emäntäni.
  4. Kaikille yli 10-v. perheenjäsenille oma pyykkikori. Oppivat hoitamaan vaatteensa alusta loppuun eikä tarvita ainaista lajittelua!En käsitä miksi äidit palvelevat jopa aikuisia lapsiaan.Tätä taitoa tarvii jokainen,samoin ruuanlaittoa.
  5. Leikkasin molempien poikien tukan itse,nyt enää nuoremmman tukan, vanhimmalla on "itse-singlattu"-tyyli. Kone ei maksa paljon, ja poika on tyytyväinen kun ei tule "liian puli". Aloitin pisimmästä terästä ja otin vähän kerrallaan, poika tarkisti peilistä koko ajan että tuli sopiva.Bonuksena mukavaa läheisyyttä kun pojat ei enää tykkää halauksista: )

  VastaaPoista
 2. Hyviä vinkkejä, kiitos. Itseä harmittaa se, että olen ollut muutaman kerran "saavana" osapuolena tuossa "hätäavussa" kun on vain kertakaikkiaan ollut pakkotilanne, mutta en ole saanut sitten "maksaa" takaisin, kun muilla on omat tukiverkkonsa. Eli nolottaa pyytää.
  Itse ostan joulukoristeita aina joulun jälkeen edullisesti samoin kuin tarvikkeita joulukorttien tekoon. Viime tammikuulta on myös jäljellä joulukalenterin täyttö"krääsää" tälle vuodelle.
  Valoa ja myötätuulta loppuviikkoosi!

  VastaaPoista
 3. Kierrättäminen on vähintä mitä voi tehdä. Täällä Suomessa se on myös suhteellisen helppoa. Tänään "pian entinen naapuri", siis muuttavat pois, kysyi, että tarvitsenko tiskikonetta. En ole sitä hankkinut, koska yhden henkilön talous pärjäisi ilmankin, mutta nyt en aio kieltäytyä tästä kiltistä tarjouksesta.

  Nyt on tavoitteena, että kirjoitan viime vuonna ostamani joulukortit, ne jäi nimittäin silloin lähettämättä. :9

  VastaaPoista
 4. Vihreätniityt, kortit tulevat kaikkein halvimmaksi teettämällä omista valokuvista. Viime vuonna maksoivat 30 senttiä kpl, joten sääsitn pitkän eruon, kun lähetän noin 60 korttia ja korttien hinnat ovat mitä tahansa 1,50 eurosta alkaen. Tänä vuonna en ehtinyt tarjoukseen mukaan, joten korttini maksaa tänä vuonna 60 senttiä kipale.

  Paas kattoen mun jatkot sun tarinaan miesten tekemisistä ja tekemättä jättämisistä;-)

  Mukavaa viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
 5. Silhouette: Hyviä vinkkejä. En vaan jotenkin nää meidän Junioria pesemässä pyykkejään. Toisaalta koska meitä on viikolla vain kolme, on viisaampaa täyttä koko kone kaikkien vaateilla.

  Aldi, kuten teidät, on tuossa ihan lähellä ja sieltä ostan todella paljon kaikenlaista. Lidlessä käyn kerran viikossa ostamassa tuoreita sämpylöitä ja leipää. Muissa marketeissa käyn parin viikon välein ja tarkastan tarjoukset. Dunnesista ostin pari viikkoa sitten 3 kg jauhelihaa pakkaseen. Hyvin voi syödä, eikä sen tarvitse maksaa maltaita, kunhan näkee vain vähän vaivaa.

  Heljä: Rohkeasti vaan pyydä apua. Harva sitä laskee, että kuinka usein on toista auttanut. Minua helpottaa suunnattomasti tieto, että voin tekstata vaikka 5 min ennen koulun loppumista, että olen jumissa jossain.

  Helena: Onnea uudelle, vanhalle tiskikoneelle. Et kohta enää muistakaan, miltä harjalla tiskaminen tuntuu.
  Nyt vaan kortteja kirjoittamaan. Minä muuten vihaan sitä hommaa!

  Leena: Ensi vuonna teetän kortit kuvista, kuten ehdotit. Täytyykin muistaa ottaa enemmän talvikuvia.

  Kävin lukemassa tarinansi ja nauroin vedet silmissä.

  VastaaPoista

Jätä kommentti. Kiitos!