sunnuntai 13. marraskuuta 2011

Nytkö jo?

Lähikauppaan on jo laitettu jouluvalot. Sellaiset sirkusvalot, joka eivät kyllä luo minkäänlaista tunnelmaa. Lähinnä päätä alkaa särkemään, kun niiden ohi ajaa.

Kaupungilla pystetettiin perjantaina joulukuusia. Kauhukseni huomasin, että joissakin kaupoissa soitettiin jo joululauluja.

Tänä vuonna ei edes odotettu, että saadaan halloween ensin alta pois. Ei, siellä hyllyllä nököttivät pirut ja haamut sulassa sovussa enkeleiden ja joulupukkien kanssa.

Mitä mieltä olette? Alkaako jouluhössötys liian aikaisin? Minusta alkaa, vaikka joulusta pidänkin.

Tavaratalon ikkuna

Kuusia pystytettiin

Joulutähti kaupan edessä

12 kommenttia:

 1. Kyllä alkaa joulusta hössöttäminen aivan liian aikaisin, minä olen NIIN vanhanaikainen, että ensimmäiset, hyvin maltilliset, joulujutskat laitetaan esille vasta ensimmäisenä adventtina, oli sitten syksy miten pitkä ja synkkä tahansa... Ja nuo kauppojen näyteikkunoissa näkyvät härpäkkeet ovat kyllä monesti todella mauttomia. Luulisi, että jos jotain puotia pitäisi, viitsisi vähän enemmän satsata tuohonkin puoleen.

  VastaaPoista
 2. Kyllä alkaa minustakin... vielä en kyllä ole kaupassa törmannyt joululauluihin, mutta kaikkea joulutavaraa on hyllyt piukassa...☺

  Laitoin minäkin jo ulos valoja, mutta miellän ne enemmäkin, tämän mustan synkkyyden karkoittajiksi, joka täällä tällä hetkellä vaikuttaa.

  VastaaPoista
 3. Täällä on jo jouluvalot ja -koristeet olleet myynnissä pari viikkoa. Tosin joulunäyteikkunat kai vasta "perinteiseen tapaan" myöhemmin.

  Minullakin on valoja ulkona, mutta ne ovat kaamosvaloja, ei jouluvaloja. :)

  VastaaPoista
 4. Se on tuo kaupallisuuden lisaantyminen Joulussakin tehnyt taman,etta joka vuosi aina vaan aikaisemmin aloittavat.
  Meilla taalla kun ei ole sita Joulua,niin ei hössötystakaan.Uusi vuosi taalla tuo tullessaan samanlaista koristelua ja myyntia.Mutta se alkaa vasta joulukuun alussa.

  VastaaPoista
 5. Taalla jouluhossotys on alkanut kanssa kaupoissa. Ihmiset laittavat koteihinsa jouluvalot Thanksgivingin jalkeen, eli parin viikon paasta.

  Mulla on aina Joulun aikaan ikava Suomeen, sen takia toivoisin, etta tama aika olis mahd. lyhyt... Eika tallanen 2:n kuukauden "painajainen"...

  VastaaPoista
 6. Eija: Tämä näyteikkuna on kaupungin kalleimman liikkeen. Käyn sisällä erittäin harvoin, jostain kuumman syystä. Jouluikkunat ovat tänä vuonna suorastaan oudot. Täytyy käydä katsomasssa uudestaan, jos vaikka älyäisin mistä on kyse.
  Täällä kuusi koristellaan jo joulukuun alussa. Maassa maan tavalla jne...

  Irmastiina: Ulkovalot ovat yleensä ihania, mutta nämä lähikaupan sirkusvalot eivät. Meillä ei ole ulkovaloja, mutta ikkunoihin ajattelin ostaa tänä vuonna jotain uutta ja kivaa. Muuten mennään vanhoilla koristelilla. Niitä on kummasti kertynyt vuosien varrella.

  Helena: Kaamosvalot sallitaan! Perjantaina näytti siltä, että suurin osa kaupoista oli jo "joulukoristettu".

  Sateenkaari: Minkälaisia uuden vuoden koristeita siellä on?

  Susa: Joulua venytetään liian pitkäksi ja sitten siihen on jo kyllästynyt, kun se oikeasti on. Minä käväisen Suomessa joulukuussa. Olen mielummin joulun täällä, sillä matkustaminen on kallista, lentokentät täysiä jne. MUTTA kyllä aattona minullekin tulee kaipuu lapsuuden jouluihin ja mielelläni kävisin sytyttämässä kynttilän isäni haudalle.

  VastaaPoista
 7. Huomasin Suomenlomalla että monissa taloissa oli "kaamosvalot" - kiva ajatus! Joulutohina tosiaan alkaa nykyään samaan aikaan Halloweenin kanssa. Varmaan ne kaksi juhlaa sulautuvat pian toisiinsa niin että joulupukit ja noidat sekoittuvat lasten mielissä.

  Minulla joulu alkaa sillä, että osallistun ns. kenkälaatikkokeräykseen. Tänä vuonna lähetän sekä tuntemattomalle lapselle että vanhukselle paketin: kenkälaatikkoon sopivia pieniä lahjoja, laatikkko joulupaperiin ja keräykseen.Jostain syystä juttu liikuttaa minua aina suunnattomasti. Ensimmäistä kertaa tunnen nyt jonkun, joka sai k.o. paketin ollessaan lapsi. Eräs virolais-venäläinen poika muistaa lahjansa vieläkin!

  Jos joulussa ylipäänsä on mitään järkeä, niin hyväntekeväisyydessä. Eli ostan kaikki kortit ja "crackers" hyväntekeväisyysjärjestöiltä ja käyn myyjäisissä. Ehdotin yhtenä jouluna lapsille että mitäpä jos "sponsoroisimme" jotain kehitysmaahan lähtevää vuohta tai lehmää omien lahjojen sijaan...vielä ainakaan ei ole mennyt läpi.

  Ja joulukaihosta sitten...se iskee toden teolla jouluaattona, takuuvarmasti.Sitä kun ei täällä juhlita.

  VastaaPoista
 8. Silhouette: Poikien kouluun olen tehnyt noita paketteja. Hieno idea! En tiedä tekevätkö tänä vuonna.

  Luin joskus artikkelin, kuinka vähän joulukorttien myynnistä "hyväntekevisyyden nimissä" oikeasti meni hyväntekeväisyyteen. Taisi olla kauppojen omia kortteja, joiden tuotosta osa jaettiin eri hyväntekeväisyysjärjestöille. Taitaa olla parasta ostaa kortin järjestöltä suoraan.

  Joulun alla tulee liikaa pyyntöä eri järjestöiltä. Välillä sanonkin, että annan,mutta en niille jotka koko ajan kerjäävät.

  Tänä vuonna aion antaa ruokapaketteja SVPlle. Jotekin tuntuu, että nyt pitää auttaa lähellä olevia. Ankea joulu monelle perheelle tiedossa.

  Aattona mieli matkaa Suomeen, sinne lumen keskelle lapsuuden jouluihin. Ihan varmasti tänäkin vuonna.

  VastaaPoista
 9. Toisaalta ensimmäiseen adventtiin on vain reilu pari viikkoa ja silloin pitää olla jotain hankittuna

  Mutta ennen Halloweenia joulujuttuja kaupassa kummeksun, mutta eivät ne haittaakaan.

  (joo-joo ... olen ikuinen jouluihminen ja olen järjestänyt ensimmäiset pikkujoulutkin kerran 24/6 kun jouluun oli "enää" 6 kuukautta)

  VastaaPoista
 10. Alkaa aivan liian aikaisin minunkin mielestäni. Iso Pomo työpaikalla jo ehdotteli joululaulujen soiton aloittamista. Ja hävisi sen äänestyksen äänin 18-1. Ostin pari lelua Smythsistä ja laitan ne SVP:n keräykseen, ruoka-apua lähitienoilla tarvitsevat autetaan kylätoimijoiden voimin jotka kiertävät joulun alla noutamassa lahjoituksia. Eivät siis kerjää, vaan ilmoittavat tulostaan pari viikkoa ennen keräystä, jolloin saa sanoa että osallistuuko vai ei. Osallistuvien luota sitten noukitaan ruokapaketit ja jaetaan suoraan niihin perheisiin jotka apua tarvitsevat.
  Joo, noista hyväntekeväisyysjärjestöjen korteista on jäänyt paha maku suuhun kun sain kuulla että jos maksoin 10€ korteista, siitä meni tasan 70c järjestön kassaan ja loput jonnekin muualle.

  VastaaPoista
 11. Heljä: Sano rehellisesti vaan, että et ymmärrä ollenkaan miksi marisen aikaisesta joulusta. Kyllä minä sen kestän LOL!
  Olen muuten ostanut jo joululahjoja ja tilasin Amazonesta pojille kirjoja yms.

  Minna: Mulla oli tänään kova päänsärky ja ruokakaupasta teki mieli kävellä ulos, kun joululaulut raikuivat ja hyllyillä välkkyivät sirkusvalot. Ei auttanut kuin painua Bootsiin ja ostaa särkylääkettä lisää.
  SVPn johtaja sanoi haastattelussa, että aupua pyytäviä ei ole koskaan ollut niin paljon kuin nyt. Pistää ajattelemaan.

  VastaaPoista
 12. pitää jatkaa. Täällä myös SVP valitti, että apua pyytäviä enemmän ja lahjoituksia vähemmän ja ihmiset myös vievät vaatteita mistä saa 8 euroa / 10 kiloa myyntiin sen sijaan että heille.

  VastaaPoista

Jätä kommentti. Kiitos!