lauantai 5. marraskuuta 2011

Juniori Barcelonasta ja vielä muutama kuva

Ystäväni  haastatteli Junioria Barcelonasta. Juttua riitti jalkapallosta ja stadionista, mutta kun hän kysyi itse kaupungista vastaukset olivatkin hyvin lyhyet. Tässä ote keskustelusta:

Miltä se Barcelona näytti?
- Siellä oli paljon kerjäläisiä.
(No, kerjäläisiä kyllä oli, mutta paljon on kyllä liiottelua.  Junioria jäi vaivaamaan kädettömät tai jalattomat kerjäläiset, ja hän kysyikin kerran, että eikö täällä saa työttömyysavustusta, kun joutuvat kerjäämään. Sinäänsä ihan hyvä kysymys. Vastaus vaan on aika monimutkainen! )

Kävittekö katsomassa nähtävyyksiä?
- Joo. Oli siellä joku kirkko, jonka joku Gaudi oli rakentanut.
(La Sagrada Familiaa ihallessani Juniori keskittyi seuraamaan miestä, joka teki limsatölkeistä tuhkakuppeja. Pyysi minulta Euron ja osti yhden. Sen jälkeen hänelle tuli jano, ja sitten alkoi vesipullon etsiminen. Joku kirkko, jonka joku Gaudi oli suunnitellut, ei olisi voinut vähempää kiinnostaa. Tuhkakuppi ja vesipullo menivät edelle.)

Tätä kuvatessa, minua nykästiin hihasta ja pyydettini kuvaamaan...


....tätä miestä!


Kävittekö kiertoajelulla? Mitä näit?
- Joo, käytiin ja nähtiin paljon taloja.

Ystäväni on opettaja ja Junorin jalkapallohullun kaverin äiti, joka hyvin ymmärtää 11-vuotiaan pojat "sielunelämää"!
Lomat on sitten lomailtu blogissakin, ja on aika siirytyä Vihreän Saaren,  harmaaseen vihreään  arkeen!

8 kommenttia:

 1. Hih,tyypillisiä lakonisia vastauksia tuon ikäiseltä;D Hienoja kuvia Barcelonasta!

  VastaaPoista
 2. Ai niin uhohtui mainita,että tuossa vikassa kollaasissa on mahtavat ja iloiset värit:)

  VastaaPoista
 3. Veikeitä vastauksia saitte! Tälläisiä nämä nuoret ovat.

  Barcelona on kaunis kaupunki ja Gaudin työt kiehtovia. Haluaisin viedä omat lapseni sinne jonain päivänä. Tosin täytynee odottaa, että murkkuikä on ohi :)

  VastaaPoista
 4. Lapsen kokemus on niin erilainen:). Pitäisi oikeastaan muistaa se, eikä tyrkyttää aina omia kokemuksiaan. Nauramme usein miehen kanssa, kun muistamme Pisan reissuamme. Edessä oli lopulta Pisan torni. Ajattelimme, että se nyt olisi lapsistakin mielenkiintoinen kaltevuudellaan. Nyt meillä on kasa kuvia, jossa näkyy lasten todellinen mielenkiinnon kohde. Riemastuivat niin tornin edessä olevasti nurmikentästä, jossa sai rauhassa pelmuta ja tehdä kuperkeikkoja, että eivät jaksaneet tornia ihmetellä saati kiivetä sinne sisään.

  VastaaPoista
 5. Normaaleja vastauksia poikalapselta tuossa iassa.İhanat kommentit.
  Ja ihanat ovat kuvat.
  Kaunis uusi bannerikuva.

  VastaaPoista
 6. Yaelian: Mitäpä noita kirkkoja tuijottamaan. Onhan niintä Irlannissakin!!!!
  Kauppahalli oli uskomaton paikka ja koska se oli ihan hotellin vieressä, kävin siellä kävelemässä ja ihailemassa värien loistoa joka päivä. Hedelmät ja vihannekset oli laitettu todella hienosti esille.

  Johanna: Meillä vanhemman murkkuikä on jo kovasti helpottanut. Pari vuotta sitten kestin hänen kanssaan juuri ja juuri Suomen matkan, mutta pienessä hotellihuonessa en olisi häntä kanssaan kestänyt päivääkään. Joka ainoasta asiasta piti silloin kinata. Onneksi nyt elo on jo paljon tasaisempaa, ja matka meni murkun kanssa ihan hyvin. Juniorista alkaa jo välillä huomata murroisiän merkkejä. Ennen niin "easy" poika osaa olla nykyisin aika hankala, kun sille päälle sattuu.
  Ihan oikeassa olet, murkkujen kanssa ei kannata lähteä kauas, sillä siinä menee kaikkien loma pilalle. Harmittaa vaan, kun kallis matka menee tapellessa. Ellei sitten pysty varaamaan isoa huoneistoa, jossa kaikilla on paljon tilaa!

  Meillä on nyt menossa tälläinen välikausi, ja saan vetää henkä, ennen kuin Juniori alkaa oikein kunnon "murkkuilun". Huh huh!

  Mine: Eli se siitä jostakin kallellaan olevasta Pisan tornista!!!Ei näille voi muuta kuin nauraa.

  Sateenkaari: Pojat ovat poikia. Kiva, että pidit kuvista.

  VastaaPoista
 7. Elämää kokee ja ympäristöä huomioi ihan eri tavalla tuon ikäisenä! Mutta tosi mielenkiintoista että hän haluaa sinun ottavan kuvia omista mielenkiinnonkohteistaan.

  Vesi tuli kielelle tuota kollaasia katsoessa!

  VastaaPoista
 8. Helena: Ainakin kiinnostus on aitoa. Totta, tuhkakuppi oli todella taidokkaasti tehty. Taidanpa joskus yrittää onnistuisiko minulta.

  Hedelmat näyttivät ja myös olivat uskomattoman herkullisia!

  VastaaPoista

Jätä kommentti. Kiitos!