torstai 3. marraskuuta 2011

Barcelonassaoli paikallisten mielestä jo talvi. Hullunkurista, koska meistä oli suorastaan lämmin, ja t-paidalla pärjäsi hyvin. Juniori kulkee koko kesän shortseissa. Siis kylmän ja märän irlantilaisen kesän! Hän oli jossain välissä pakannut shortsit matkalaukkuun. Taisi olla kaupungilla ainut lapsi kesävaatteissa. Minkälaiset hulttiovanhemmat lapsiparalla, kun noin vähissä vaatteissa häntä kaupungilla kierrätetään, tuumivat barcelonalaiset ja loivat sääliviä katseitaan...
on ihanan elävä kaupuki. Siellä itsekkin tulee olevansa elossa, isolla EEllä!ja muuallakin turistit ovat aika tolloja. Kävelevät päin, pysähtyvät lukemaan suurta karttaansa kapealla jalkakäytävälla, napsivat kuvia ihme paikoista... Yritimme olla ei-tolloja-turisteja.metrolla pääsee kätevästi suuntavastotonkin ei-tollo-turisti oikeaan paikkaan. Bussilla liikkuminen vaatii paljon enemmän suuntavaistoa.


on kallista. Pojista vanhempi laski, että Barcan jalkapallopaidan saa Irlannista havemmalla. Ei houkuttele shoppailemaan.

vaikka nämä olivat aika hauskan näköisiä...


Tässä junttiverisío

ja tässä juppiversio.

on tuhansia parvekkeita. Suurin osa sellaisia täysin käyttökelvottomia. Mutta missä ovat parvekukat? Ymmärrän, että kesällä on aivan liian kuivaa, mutta nyt olisi oiva aika kauniille asetelmille.
Gaudi, Miro ja Picasso ovat jätteneet jälkensä. Onneksi! Minun suosikkini on Gaudi. Kävimme taas tarkastamassa Sagrada Familien katedraalin. Ei ollut vieläkään valmis. Palaamme asiaan taas kymmenen vuoden kuluttua. Tai sadan.

Joimme paljon "Verta".

syödään aina. Jotkut tapasannokset eivät kylläkään innostaneet maistamaan. Öljyssä köllöttävä makkaranpala jäi tilaamatta.
matkamuistot jäivät ostamatta. Erittäin epämielyttäviä intialaisten tai pakistanilaisten  pyörittämiä matkamuistomyymälöitä joka kulmalla. Kun sisään astuit, myyjä seurasi perässä koko ajan. Täysin ylihinnalla myytäviä samoja romuja ja rättejä, joka ainoassa liikeessä...ja aina yhtä ärsyttävät myyjät.


hotellimme, no jaa, ei ollut mikään Hilton, mutta se sijaitsi hyvällä paikalla, aivan kauppahallin kulmalla. Kun tälläisiä hedelmäsalaatteja söi joka päivä,
voi hyvällä omallatunnolla sortua myös vohveleihin.


kävelimme, kävelimme ja taas kävelimme. Pyörälläkin olisi päässyt, mutta jätimme väliin.

Nämä pyörät kuulemma vain Barcelonassa vakituisesti asuville.


Miehen entinen projekti voi hyvin. Kävimme ovella kurkkaamassa ja totesimme, että Euromme eivät riittäneet tähän hotelliin asti.meidän miehet väittivät, että minä kuorsaan. En kyllä varmasti kuorsaa! Viisi yötä pienessä huoneessa kuorsaavan äidin kanssa kestää, jos pääsee tänne:


... mutta siitä enemmän huomenna.

Nyt kuorsaamaan!

12 kommenttia:

 1. Kivan kuuloinen reissu ja onneksi säät oli suht suotuisat teille! Pelkäsin, että saatte vain sadetta niskaanne aivan mahtavan upean syksyn päälle. Täällä satoi tänäänkin, toivottovasti ei tule kovin märkä talvi. En ole vieläkään muuten käynyt Camp Noulla enkä omista yhtä ainutta FC Barcelona paitaa, vaikka Messin ja Unicefin takia sellaisen voisikin ostaa :)

  VastaaPoista
 2. Olipas mukava aamukahvi-yllätys, kun sai kurkata Barceloonaan kanssanne. Nuo talot ja kirkon minäkin haluaisin nähdä. Sisältäkin. Onko ne sieltäkin yhtä mutkassa kun ulkoa?

  VastaaPoista
 3. Hienot matkakuvat ja mukava kerronta teidän matkasta...☺

  VastaaPoista
 4. Kiitos hienosta matkakertomuksesta! Minä en vielä ole Barcelonaan päässyt, mutta se päivä tulee kyllä, kun on lentolippu kauniiseenn kaupunkiin taskussa.

  VastaaPoista
 5. Ihania matkakuvia ja kivasti kerrottu :D
  Mulla tuli mieleen noista parvekekuvista, ettei vain olisi joissakin paikoissa samat mààràykset kuin tààllà. Voipi olla ettà joissakin taloissa, jos nàkyi ettà parvekkeella ei ollut mitààn, oli se ehkà kielletty. Tààllà on nimittàin joissakin "juppiversioissa" pyykkien ripustelu ja muutenkin poikkeava (parvekekukat) parveke kielletty sakkojen uhalla!
  Aluksi mua hàiritsi tuo ettà noita vaatteita roikkuu tuolleen talon "seinàllà", mutta nykyààn se on ihan kiehtovaakin :D
  Niin ja tuota pyòràjuttuakin aloin miettimààn, ettà olisiko se sellainen paikallisten pyòràvuokraus kaupunkialueelle, eli voivat ostaa kuukausi tai jotain kertakortteja tai jotain jonka avulla saavat kàyttàà pyòràà yhdellà kerralla max 30min. Noita pysàkkejà tulisi olla sitten about puolen kilsan vàlein, jotta pyòràilijàt voivat sitten parkkeerata sen pyòrànsà jollekin toiselle pysàkille...en tiedà, tuli vain mieleen. Ihana reissu teillà kyllà on ollut ja kiva kun poika viihtyi shortseissa. Minàkin muistan ensimmàisià kertoja tànne tyyliin helmikuussa, kun minà menin rannalle ja nàin rantakadulla tyyppejà toppatakeissa, hehe! :D

  VastaaPoista
 6. Oikein kiva matkakertomus!
  Olen suunnitellut itsekin matkaa Espanjaan kielen takia ensi kevääksi, ja Barcelona olisi yksi kiva paikka, mutta puhuvatko ihmiset siellä vain kataloniaa? Huomasitko ?

  VastaaPoista
 7. Kiva juttu ja hienoja kuvia! :-D

  VastaaPoista
 8. Ihana kuvakertomus!Olen ollut Barcelonassa yli 10 vuotta sitten ja aina on tehnyt mieli mennä uudestaan sinne.Ihanat hedelmäsalaatit!
  Barcelonassa on myös yksi ihana kirjakauppa,jonne niin tekisi mieli mennä uudestaan.
  Tuollaisia ihan vain näön vuoksi olevia parvekkeita on täälläkin joissain taloissa.Eihän niillä voi mitään tehdä! Kirlahille tiedoksi,että minä ainakin pärjäsin Barcelonassa ihan hyvin espanjalla.

  VastaaPoista
 9. No mutta näinhän minäkin pääsin "käymään" Barcelonassa, kun matkani syksyllä jäi. Hienoja elämyksiä.

  VastaaPoista
 10. Hauskasti tehty matkapostaus; hyvät ja huonot puolet. Ja hienoja kuvia!! :)
  Hyvä että teillä oli mukavata - ja miksei olisi ollut kun noin kaunis kaupunki! Kyllä tuonne pitää päästä ...

  haliterkut <3

  VastaaPoista
 11. Elisabeth: Meitä todellakin onnisti sään suhteen. Ennuste kun oli aika masentava. Mene ihmeessä käymään stadionilla. Jos et kestä meteliä, niin käy tuolla kierroksella.

  Mine: Kiva, että nautit kierroksesta. Sisällä emme käyneet missään noista Gaudin rakennuksessa - liian pitkät jonot! Kirkossa olen käynyt kauan sitten ja oli kovin vaikuttava ja "mutkainen" sisältänkin.

  Irmastiina: Kiitos! Oletko käynyt Barcelonassa?

  Tuija: Suosittelen. Tulet nauttimaan matkasta ja näkemästäsi.

  Hannele: Siellä oli paljon ruotsalaisia turisteja. Enemmän kuin suomalaisia.
  Lähde ihmeessä käymään.

  Ciacy: Saattaa tosiaankin olla, että juppitaloissa on kaikenlaisia sääntöjä. Toisaalta joissakin kalliin näköisillä pikkuparvekkeilla oli kukkapurkkeja, joissa kuolleita kukkia. Ei noista parvekkeista paljon muuta iloa ole, joten olisi niille edes jotain käyttöä, jos pistäisi vähän kukkia koristeeksi.

  Tuo punaisten pyörien vuokraus oli tosiaankin vain paikallisille. Turisteillekkin löytyi vuokrapyöriä. Noita punaisa pyöriä oli kyllä monessa paikassa, samoin pyöräteitä. Kätevä systeemi!

  Matka oli tosiaan piristävä, koska emme ole olleet viime vuosina muualla kuin Suomessa. Juniori haaveille nyt Milanon matkasta. Arvaat varmasti miksi.

  Kirlah: Puhuivat kumpaakin, mutta katalonia on ykköskieli. Jos espanjaa haluat opiskella ja käyttää, niin sitten kannattaa mennä muualle.

  Riitta: Kiva, kun pidit!

  Yaelian: Hedelmäsalaatteja käytiin ostamassa joka päivä. Näkemistä riitti, ja kaupunki on juuri sopivan kokoinen. Välimatkat eivät ole liian pitkät.
  Minä kaivelin sanaisesta arkustani espanjan sanoja, jos englanti ei riittänyt. Ihmeen paljon muistin, vaikka espanjan tunnelillä kävin yli 10 vuotta sitten.

  Sira: Eikä tarvinnut lähteä omasta kotoa minnekkään. Toivottavasti joskus vielä matka toteutuu.

  MaaMaa: Mitä?????? Eikö MaaMaa ole käynyt Barcelonassa. Nyt heti lippuja varaamaan!

  VastaaPoista

Jätä kommentti. Kiitos!