lauantai 5. marraskuuta 2011

BarcaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaViime lauantai-iltana suunnistimme noin 100 000 muun jalkapallohullun kanssa kohti  FC Barcelonan eli kotoisasti Barcan jalkapallostadionia. Loman kohokohta perheen miesväelle.  Minä kävin vain uteliaana heidät sinne saattamassa. Pääsin tunnelmaa mukaan, vaikka ottelun ajaksi hotelliin palasinkin.

Väkeä oli kuin pipoa ja meteli sen mukaista. Liput tilasin jo hyvissä ajoin, ja sittenkin tiukkaa teki, että sain kolme paikka vierekkäin. Hajapaikkoja kyllä olisi löytynyt vielä ottelupäivänäkin. Barca tietysti voitti Mallorcan 5-0 ja itse (Argentinan lahja Barcelonalle) Messi potki maaleista kolme. Juniori huusi niin, että seuraavana päivänäkin ääni oli vielä käheä. Tästä ottelusta puhutaan vielä kauan ja hartaasti!

Barcan kotikenttälle Camp Nuolle mahtuu noin 100 000 katsojaa,  ja se on Euroopan suurin jalkapallostadion. Barca ei joukkueena tarvitse esittelyjä. Se on voittanut lähes kaiken, mitä jalkapallojoukkue voi voittaa. Sellaisen uuden asian opin, että Barcelona FC ei ole pelkästään jalkapallojoukkue vaan seuran nimissä pelataan myös mm. koripalloa, lentopalloa ja jopa jääkiekkoa. Seura  panostaa junioritoimintaa, joten suurin osa pelaajista on oman joukkueen kasvatteja.

Kävimme myöhemmin tutustumassa lähemmin stadioniin. 22.00 Euron maksua vastaan pääsi näkemään voitetut "pytyt", vanhoja peliasuja, käymään stadionilla, kokeilemaan toimittajien istuimia ja näkemään pelaajien pukukopin. Barca-tuotteita myytiin tietysti hyvällä hinnalla. Tämä seura osaa kyllä markkinoinnin ja rahastuksen taidon.   Ihan mielenkiintoinen kokemus,  rahastuksesta huolimatta, tälläiselle ei-niin-jakapallo-fanille.

Yksi asia minua jäi vaivaamaan: stadionilla oli myös pieni kappeli. Tuntuu jotekin nurinkuriselta, että ennen peliä pelaajat käyvät siellä rukoilemassa vastustajajoukkueelle huonoa menestystä... Jalkapallo on Barcelonassa niin vakava asia, että siitä ei vitsailla. Jotenkin vain minusta tuntuu, että Jumalalla olisi tärkeämpiäkin rukouspyyntöjä vastattavanaan  kuin jalkapallo-otteluiden tulokset! 

Kappeli7 kommenttia:

 1. wau, varmasti jalkapallopojille mahtava kokemus päästä katsomaan Barcan matsia :) Mun veljenpoika oli jossain Barcan järjestämässä Eurooppa Cupissa viime kesänä juniorijalkapalloilijoiden seassa Barcelonassa, ja Barca oli järkännyt koko jutun todella upeaksi.

  ...tuo kappeli on kyllä vähän liikaa ... ;) ;)

  VastaaPoista
 2. Ihania muistoja tulvi mieleen tuosta edellisestä kirjoituksestasi ja kuvistasi. Hmmm tuota kappelia, olen tosin kuullut katolisen papin täällä loppurukouksessa toivovan, että "vastapuolen" pelaajat selviäisivät hyvin siitä pettymyksestä kun istuvat bussissa ja ajavat pois Dublinista hävittyään ko. sunnuntain matsin (joka ei siis ollut vielä alkanut)

  Tervetuloa takaisin!

  VastaaPoista
 3. MaaMaa: Olivat aivan onnesta sekaisin. Tätä ei ihan pian unohdeta. Enspanjassa kaikki jalkapalloon liittyvä kyllä toimii!

  Heljä: Voinham se rukouksen noinkin kääntää, ettei kuulosta niin pahalta. En ymmärrä, en.
  Kyllä teidän M on reipas, kun jaksoi kanssasi tuolla kävellä!

  VastaaPoista
 4. Tiesitkö, että FC Barcelonan markkinoinnin kärkimies on suomalainen? Hänestä oli taannoin juttua täällä (Suomessa) sanomalehdissä. Hyvin siis markkinoivat:)

  VastaaPoista
 5. Anonyymi: No, en tiennyt. Hyvin on hommansa hoitanut, mutta toisaalta tuotteiden kauppa saattaisi käydä vieläkin paremmin, jos hinnat olisivat vähän halvemmat!
  Jos sinulla on linkki tuohon haastatteluun, niin mielläni sen lukisin.

  VastaaPoista
 6. uskon,etta oli ikimuistettava kokemus.
  Tuollaisesta kappelijutusta en ole kuullutkaan.Ei hyva minun mielestani.

  VastaaPoista
 7. Sateenkaari: Kyllä oli. Olin hämmästynyt, kun näin tuon kappelin stadionilla.

  VastaaPoista

Jätä kommentti. Kiitos!