tiistai 8. marraskuuta 2011

Armotonta arkea ja varamies

Kyllä tämä normiarki voi ollakkin sitten niin tylsää. Takapihan kuivausteline romahti. Harmitti, kun viime päivinä olisivat pyykit kuivuneet mukavasti ja nopeasti ulkona.  Ostin uuden, mutta kun sitä pystyttämään tarvitaan voimakas mies.

Olenkin joskus ajatellut mainostavani lehdessä, että osa-aikainen varamies saa paikan. Työaika: ti-to, ruokapalkalla. Tehdään se nyt tässä heti aluksi selväksi, että  ihan vain näihin talonmieshommiin minä sitä miestä tarvitsen.  

Yläkerran toinen vessa on myös osittain tukossa, joten siinäkin olisi miehelle työtä. Sitten olisi aidan ja ulko-oven maalausta, ruusupuskien leikkausta, ullakolle tavaroiden kantamista tai siinä avustamista jne. Mies myös voisi ottaa hoitaakseen poikien kuljetuksen, auton tankkausen, öljyn tarkastamisen yms. Siivous on myös sallittua ja tiskaus. Silittääkkin saa.  Enkä tunne, että varpailleni astutaan, vaikka varamieheni ikkunatkin pesisi ja haravoisi pihan.

Tietäisikö joku, mistä tälläisen osa-aikaisen varamiehen löytäisin?6 kommenttia:

 1. Ajatuksemme kulkevat samoja polkuja...Sinulla muistaakseni puoliso on viikot poissa työn takia, mutta niinhän on minullakin, koska käy kotona tunnin kääntymässä ja sitten uusi, kaiken vapaa-ajan vievä harrastus nielaisee Lumimiehen. Minä pitelen täällä taloa, vanhaa koiraa ja puutarhaa sitten yksin pystyssä. Ja etenkin kun mieheni lähtee viikon työmatkalla, jossa siis myös viikonloppu mukana, täällä tapahtuu outoja: Viimeksi meni polttimo pyykkihuoneesta sekä pannuhuoneesta, enkä nyt näiden uusien energialamppujen aikaan ymmärrä enää, mitä niihin laitetaan. Sitten alkoi vuotaa toisen vessan bideehana ja saamarin palovaroitin rupesi katossa inisemään, että patteri loppuu kohta. En ole ikinä sitä vaihtanut, joten yritin tuolille kiiveten sen irrottaa. Kun se s....a ei lopettanut eikä irronut, otin vasaran ja löin sen mäsäksi. Oli muutenkin rankkaa, kun mies yleensä hoitaa koiruuden aamu-ulkoilun eli päästää puutarhaan ja vahtii sitten sisälle. Olin joka aamu klo 6.30 palelemassa ulkona, vaikka olin lukenut aamutunneille. Olen valittanut niin paljon, että nyt:

  Mies hoitaa kaiken imuroinnin ja pesee aina vessanpytyt sekä ikkunat joka kevät ulkopuolelta. ja leikkaa myös ne ruusupuskat. Se on sentään jo jotain.

  Suvella on sitten nurmenleikkuu, johon en näissä rinteissä kykene raskaan koneen kanssa. ja sitten tietty räystäiden putsaukset: Pelkkä ajatus jo huimaa.

  Suomessa on tullut nyt semmoinen vuokramies systeemi, oliko se 'kotitalkkari' tms.,mutta siinä on tuntitaksat etc.

  Se on varmaa, että tässä en yksin kauaa selviäisi eli kyllä niitä miehiä tarvitaan muuhukin kuin...;-) Ei kun siis yksikössä: Miestä tarvitaan.

  VastaaPoista
 2. Suomessa olisi vuokra-aviomiespalvelu kaikkiin kodin pikkutöihin, vastaavasti saisi vuokravaimonkin.. Sitä tuskin on vielä Irlannissa keksitty :)

  VastaaPoista
 3. Lukaisin muuten jostain en kovin kauan sitten juttua, jossa nuoret opiskelijapojat olivat perustaneet juuri tuollaisen palvelun. Oli kuulemma kysyntää, varsinkin opiskelijavaltaisissa kaupungeissa joissa ensi kertaa yksin asuvat sinkkutyttoset olivat usein sormi suussa auton renkaiden vaihdon ja vessan tukkeutumisen kanssa :)

  VastaaPoista
 4. Varamiestä olisin miekin sulle ehdottanut; minun puhelimesta löytyy vielä sellainen numero, koska tähän kämppään muutettuani seinälle piti laittaa pari hyllyä, ja en rohjennut ruveta hommaan, sillä pelkäsin että en saisi niitä suoraan.

  VastaaPoista
 5. Olen hämmästynyt, että täälläkö ei varamiespalvelua / aviomiespalvelua vielä ole. Uusiosinkku ystäväni Suomessa on jo vuosia kääntynyt ko. palvelun puoleen katon maalauksesta renkaan vaihtoon yms.

  Minna M kirjoitti että joku jo keksinytkin, nyt sitten sinne teidän kylälle jollekin hyvä business idea. Miksei tännekin.

  VastaaPoista
 6. Leena: Hyvä, että joku ymmärtää minua. Luojan kiitos täällä ei tarvitse tehdä lumitöitä. Siitä ei kyllä tulisi mitään.
  Mies pitkän työviikon jälkeen aika sippi. Tekee kyllä ruokaa ja siivooa keittiötä, mutta mihinkään suurempaan projektiin ei jaksa ryhtyä. Vesaaa aukaisemaan pyysin naapurin putkimistä, joka lupasi tulla "illalla". Ei ole vielä tullut, vaikka on monta iltaa kulunutkin. Onneksi on kaksi muuta vessaa... Isohkossa talossa on aina jotain korjattavaa. Paljon olen oppinut tässä vuosien varrella, jopa auton huollosta. Välillä vaan ottaa päähän, kun kaikki on aina minun vastuulla. No, nyt helpottaa, kun pihatyöt on tältä vuodelta tehty. Se on kyllä oma valintani, joten siitä en valita.

  Sirokko: Olen siitä lehdistä lukenut. Kyllähän täällä voi soitella "maksullisia" miehiä apuun, mutta kun niitä saa aina odottaa. Aikatalut venyvät ja vanuvat, eikä ihan pikkujutun takia halua maksaa vieraalle. Annas olla kun kone huomenna laskeutuu. Minulla on täällä pitkä lista valmiina.

  Minna: Ovatkohan nämä pojat aina ajoissa paikalla. Olen täysin kypsä tähän ainaiseen odottamiseen.

  Helena: Täytyy kerätä pitkä lista tekemättömistä töistä ja soitaa joku mies paikalle. Se vaan tietää sitä, että saan täällä odotella armon herran saapumista...aikataulut kun eivät koske irlantilaisia.

  Heljä: Kyllähän sitä joskus lehdissä näkee händyändien mainoksia, mutta ei ole tullut vielä soitettua. Kunhan joku päivä oikein kunnolla kypsyn niin soitan.

  VastaaPoista

Jätä kommentti. Kiitos!