keskiviikko 12. lokakuuta 2011

Mäkisiä maastoja ja Irlannin kesä

Täällä on suorastaan lämmin, siis näin irlantilaisittain. Olisin voinut käydä vaikka t-paidassa ja shortsessa kävelyllä. Näin kesäisiä varusteita en kuitenkaan jasanut ullakolta hakea. Olen nimittäin "kesän" pakannut pois jo kauan sitten.

En muista olenko koskaan maininnut, että asumme täällä mäkien päällä. Tuonne "kylälle", kun lähtee tallustemaan, on kävely yhtä juhlaa. Alamäkeä koko matka. Takaisin tulo onkin sitten työläänpää. Kun viimeisen mäen pääsen kunnialla ylös, ollaankin jo lähellä kotia ja suihkua. Kaupasta tuon kävellen tavaraa hyvin valikoiden ja aina repussa. Kolmen litran maitotölkkiä en sieltä kotiin raahaa, en.

Onneksi tuossa lähellä on kaksi ruokakaupaa ihan tasaisella maalla, joten sieltä jaksaa raahata enemmänkin ruokaa. Yleensä kyllä kauppareissut sujuvat autolla. Se helpoin vaihtoehto, olipa sitten matkalla mäkiä tai ei.

Olin ihan pulassa tänne muutettuamme, kun en muistanut miten tehdään autolla oikeaoppinen mäkilähtö.  Pari kertaa auto lähti oikein reippaasti vyörymään taaksepäin. Onneksi ei kuitenkaan koskaan päätynyt perässä olevan auton nokkaan. Ei auttanut muuta kuin mennä rakkaan mieheni "koulutukseen". Ilmeisesti tämäkin ajotunti päättyi riitaan, en muista tarkasti, mutta todennäköisesti siinä niin kävi. Mäkilähdön kuitenkin opin, ja nykyisin se onnistuu jyrkässäkin mäessä ja peruuttaen.

Parempi olla katsomaatta sääennustetta, sillä pelkään, että meitä taas rangaistaan näistä lämpimistä päivistä parin viikon sadeputkella. Kyllä se sitten pian selviää, jos/ kun sadekausi jälleen alkaa.
Juniorikin sanoi hockeyharjoitusten jälkeen, että ulkonahan on suorastaan kuuma. Long may it continue!

Pitäisiköhän hakea kaupasta t-paita?

9 kommenttia:

 1. Kiitos taas päivän piristyksestä. Minusta on mahtava lukea kirjoituksiasi. En muista mitä kautta eksyin vajaa kuukausi sitten blogiisi, mutta sen jälkeen olen ollut ahkera kävijä.

  VastaaPoista
 2. Hannele: Joo, niin ovat, jos kävelijä on hyvässä kunnossa.

  Riina: Kiitos kivasta kommentista. Uudet lukijat ovat aina tervetulleita. Kunhan ehdin tulen vastavierailulle blogiisi.

  VastaaPoista
 3. Tietysti siellä on nyt lämmin, kun naapuri on tutustumassa sikäläiseen ylämaankarjaan. Pitäisiköhän lähettää toive tuollaisesta tuliaispaidasta?

  VastaaPoista
 4. Sain eilen sähköpostissa mainoksen Irlannista, tarkemmin Tourism Irlannilta suomeksi: "Irlanti kutsuu - koe Halloween-juhlan humu." En nyt Halloweeniksi ole lähdössä, mutta ehkä myöhemmin noihin mäkisiin maastoihin ja Aran-saarille. Toivottavasti viikonlopun ilmat suosivat sielläkin!

  VastaaPoista
 5. Veera: Tervetuloa seuraamaan! Nyt perjantaina sataa tihuttaa, mutta kylmä ei ole vieläkään.
  Nuo kuvan t-paidat ovat vähän tylsiä. Paljon hauskempiakin paitoja on myynnissä.

  Helena: Halloweenin takia ei kannata tulla, mutta muuten kylläkin. Mäet ja Aran-saaret sinua täällä odottelevat.
  Säitä en jaksa surra. On paljon ohjelmaa tiedossa muutenkin - satoi tai paistoi. Mukavaa viikonloppua Suomen Turkuun!

  VastaaPoista
 6. No voi hòh, olin jàttànyt kommenttia mutta se olikin kadonnut jonnekin bittiavaruuteen blaah. Sanotaan nyt kuitenkin uudelleen. Mà niin tiedàn ton tunteen ku ei osaa ajaa màissà ja yhtàkkià ne pikku kummut ei tunnukaan miltààn kun on oppinut. Mulle kàvi ihan samalla tavalla. Suomessa asuessani en koskaan ajanut yhdestà paikasta, jossa oli màki jonka jàlkeen heti liikennevalot, koska pelkàsin ettà joudun pysàhtymààn punaisiin siihen màkeen ja sitten siità màkilàhtò onkin ongelma, làhes mahdottomuus. Nyt nàiden vuorilla ajeluiden jàlkeen kun olen lomaillut suomessa tuo "suuri" màki onkin ihan olematon loiva màki, làhes suora, hehehe...En tajua kuinka se on joskus voinut olla niin vaikea ettà olen kiertànyt sen kaukaa. Luulin myòs ennen ettà ainoat ajosuunnat ovat vasemmalle, oikealle ja suoraan, kunnes tànne muutettuani huomasin ettà suunta voi olla myòs ylòs ja alas.
  Hyvàà viikonloppua :D

  VastaaPoista
 7. Ciacy: Meillä taitaa olla sama ongelma, että Pohjanmaalla ei pahemmin mäkiä ole. Siperia (Irlanti ja Italia) opettaa ja nopeasti. Nyt sujuu mäkilähtö, eikä sitä tarvitse edes ajatella. Kello on jo vaikka mitä...joten nyt nukkumaan. Taidan nähdä tänä yönä unta mäkilähdoistä. Ethän jätä minua taas pulaan!!!!!! LOL

  VastaaPoista
 8. Hihih....Voi apua, jos sità nyt màkilàhdòtkin tuli uniin...Toivottavasti en valunut autonnokkaasi siinà unessa, hihihih! Pohojanmaalla ei todellakaan oo màkià ja sitten tulen tànne keskelle siperiaa...Alku oli aika pelottavaa...nyt jo ihan peace of cake :D

  VastaaPoista

Jätä kommentti. Kiitos!