perjantai 2. syyskuuta 2011

Viikon virityksiä

Vihreällä Saarella on palattu jälleen normaaliin arkeen. Koulut ovat alkaneet ja aamuliikenne sen mukana puuroutunut. Kumpikin poika pelaa nyt jalkapalloa. Harjoituksia 3-4 kertaa viikossa ja päälle ottelut, joita tulee olemaan joka ikinen sunnuntai – molemmilla.

Maa-hockey ei ole vielä alkanut... Tiedän, voisin sanoa EI, mutta en sano. Edelleenkin väitän, että urheilu on etenkin pojille hyvä harrastus. Treenien ja otteluiden ansiosta iltaisin on oikeasti tekemistä. Sekin vaihtoehto on, että illat kuluvat tuolla kylillä maleksien... Varoitan jo nyt, että tulen täällä vielä monta monituista kertaa marmattamaan elämästäni palkattomana taksikuskina. Postauksiakin taidan ehtiä kirjoittamaan harvemmin. We shall see!

Mummu on edelleen täällä. Ai, kuinka helpoksi se teki pitkän kesäloman. Minun ei tarvinnut yhtään huolehtia pojista, vaikka töissä olinkin. Yritän energistä 87-vuotiasta mummua välillä toppuutella, että ei tämä mikään työleiri ole. Ei auta: meillä on nykyisin niin siistiä, että ihan silmiä häikäisee.

Mies puolestaan viimeistelee Olympiakylää Lontoossa, ja tulee kotiin lähes joka viikonloppu. Jotain viritelmiä on ollut Dublinin suunnalla, mutta ei mitään varmaa vielä. Lama on ja pysyy ja rakennusalallahan se näkyi heti ensimmäisenä ja varmasti myös viimeisenä. Hän on niitä harvoja, joilla töitä on riittänyt. Tietysti tähän pitää listä, että on myös ollut valmis aloittamaan lyhyellä varoitusajalla ja työskentelemään naapurisaarella. Ja hänellä on tietysti erittäin hyvä ja ymmärtäväinen vaimo, nauraa hän ja paukuttelee henkseleitään!

Syksystä on tulossa kiireinen, mutta mukavaa piristystäkin on tiedossa. Pikainen pyräys Suomeen ja myöhemmin sykysllä vähän muuallekkin. Irlannissa voi elää, kunhan täältä pääsee säännöllisin väliajoin pois, ja mieluiten muualleekin kuin Suomeen. Valitettavasti viime vuosina tämä ei ole ollut mahdollista.

Ostaa pläjäytin TAAS (kuten Juniori asian ilmaisee. Itse hän vuoden aikana kuluttaa puhki ison kansan jalkineita) lenkkarit. Niitä olen yrittänyt ahkerasti uudistaa. Välillä vaan pitää itseä potkia liikkumaan. Luonnostaan ja suurella innolla se ei meikäläisen tapauksessa tapahdu. Koska elämässä pitää olla muutakin kuin työ ja perhe ja toisten harrastukset pyydänkin nyt teiltä apua: haluan uuden harrastuksen. En kuitenkaan halua, että se on tiettyyn paikkaan, päivään tai kellonaikaan sidottu. Elämä pyörii kellon ympärillä jo muutenkin ihan tarpeeksi. Niin ja kuntosalille on kortti, se nimittäin tulee uimahallin käyttäjälle automaattisesti, eli sitä ei saa ehdottaa.

Illalla ohjelmassa suomineitojen kanssa tapaaminen, joka tulee oikein hyvään saumaan. Jalkapallokentän reunalla ja koulupihassa käytyjä mitä-kuuluu-erittäin-hyvää kuuluu, oliko-sinulla-hyvä-kesä-kyllä-minulla-oli-aivan-superhyper-ihana-kesä- keskusteluja tulee korvistakin. Niin ja päälle vielä voivotteltu eikö-ole-aivan-hirveää-että-koulut-taas-alkoivat? Ei ole. Give me a break!
9 kommenttia:

 1. Nayttaa teilla siella touhua riittavan.Minullakin oli muutama sellainen vuosi lapsen urheilun parissa,ettei vapaa-aikana juurikaan muuta ohjelmaan mahtunut,kuin jalkapallo ja koripallo.İhanaa aikaa se oli.
  Tsemppia sinulle.
  Mukavaa,etta miehesi paasee viikonloppuna kaymaan kotona.
  Onpa terasmummo teilla siella.
  Mukavia syyspaivia touhuihin.

  VastaaPoista
 2. Meillä on lapsilla pitkät koulupäivät, joten iltaisin ei ole järkevää enää harrastaa. Tai siis on pitkät koulupäivät, kunhan koulut lopulta alkavat. Reilu pari viikkoa vielä siihen iloon. Keräämme parhaillamme kamppeitamme täällä Suomessa ja maanantaina olisi tarkoitus lähteä kotia kohti. Koti-ikävä onkin iskenyt jokaiseen ihan yht¨äkkiä. Aikansa kutakin. Kaipaan itsekin jotakin säännöllistä. Ja kuntosaleilun, sen minä ainakin aloitan heti kun saan lapset koulutielle. Ja uudet lenkkarit on tälläkin äidillä - toivottavasti nekin tulee käyttöön eikä vain kenkähyllyn täytteeksi.

  VastaaPoista
 3. Ihanaa, että mummo on ollut apunasi.

  Eivät tuon ikäiset ihmiset osaa toimettomana olla...anna mummon touhuta...☺

  VastaaPoista
 4. Hei, en tiedä olenko aikaisemmin kommentoinut, vaikka olenkin lueskellut blogiasi jo pitkään. Löysin tänne muistaakseni jonkin toisen blogin kautta ja kiinnostus heräsi, koska asustelin Dublinissa vajaan kaksi vuotta.

  Tohon harrastusasiaan halusin kommentoida :) Ollaan avomiehen kanssa ihan hurahtaneita geokätköilyyn. Se on hauskaa ja koukuttavaa ja käveltyä tulee ihan huomaamatta, kun on joku "syy". Jos haluat vilkaista lisää, katso http://www.geocaching.com/
  Nopealla vilkaisulla myös irlannissa on toimintaa.

  Mukavaa viikonloppua Vihreälle saarelle, välillä on sinne kova ikävä :)

  Toivottelee Notte

  VastaaPoista
 5. Sateenkaari: Vähän kauhistuttaa tuo aikataulu, mutta eiköhän se siitä. Näytää ainakin vielä, että muutamana päivänä ei ole yhtään mitään, joten silloin ehtii siivota, käydä kaupassa ja toivottavasti tehdä ihan omiakin juttuja.
  Oletkin varsinainen konkari näissä urheiluasioissa!

  Mine: Pakotan itseni kävelylenkille odottaessani poikia harjoituksista. Siinä tulee tunnin lenkki tehtyä, eikä tarvitse ajaella edestakaisin kodin ja kenttien väliä. Kuntosalille menen vain satellaa. Nautin Irlannin kuivista päivistä. Niistä pitää ottaa kaikki irti. Hyvää kotimatkaa teille!

  Irmastiina: Mummu ei voi istua paikallaan tekemättä mitään. Istuessakin hän kutoo vaudilla sukkaa. Vierivä kivi ei sammaloidu.

  Notte: Tervetuloa seuraamaan. Luin tuosta geocachingista Kodin Kuvalehdestä ja päätin, että pitää ottaa siitä selvää. Täytyykin käydä tuolla nettisivulla ja katsoa, onko täällä lähisöllä toimintaa. Hyvä idea! Kiitos.

  VastaaPoista
 6. Kun nuorimmaiseni pelasi kesat jalkapalloa ja talvet koripalloa,niin siina meni mukana ymparivuotisesti.Olin mukana lahes kjaikissa harjoituksissa myös.Koripallossa joukkueenjohtajan ominaisuudessa ja jalkapallossa meilla oli sellainen vanhempainryhma,joka todellakin oli mukana myös harjoituksissa.Siella olin huoltajan apurina.
  Talvisin meni sitten lisaksi koripallon pöytakirjan pitamisessa (myös miesten peleissa) kaksi paivaa viikossa vahintaan.Kioskia pidimme me vanhemmat kerataksemme joukkueelle rahaa jne.Ei todellakaan ollut vapaa-ajan ongelmia.

  VastaaPoista
 7. Sateenkaari: Juuri sinunlaisia tarvitaan auttamaan, että homma pyörii. Taustalla tehdään uskomaton määrä työtä. Poikien valmentajille nostan hattua, että jaksaavat.Minä tällä hetkellä toimin vain kuljettajana.

  VastaaPoista
 8. Nöyrästi myönnän että inhoan noita taksi-iltoja. Autossa on kylmä, illat ja tiet pimeitä, kotiin ei juuri kannata lähteä välillä. Olen joskus kiertänyt Tescoa kun en muutakaan keksi. Kaikki lapseni harrastivat juoksua ja yksi tyttäristä kaikkia mahdollisia pallopelejä.Kun lisäksi asuu maalla ja maassa, jossa ei ole mitään julkista liikennettä isompien kaupunkien ulkopuolella eikä pyöräily ole turvallista, olen varma että meitä tuskastuneita äitejä on tuhansia.Vapaa-aika tuntuu hukkuvan autoiluun ja iänikuiseen odottamiseen!

  Veimme kuopuksen tänään yliopiston asuntolaan, pesä alkaa vihdoinkin tyhjetä.Sittenkin olen samaa mieltä kanssasi, vaikka rankkaa olikin: urheilu on tuhat kertaa parempi ajanviete kuin kaduilla roikkuminen.Ja kavereitten tapaaminen on elintärkeää murkuille - hulluksihan he olisivat täällä korvessa tulleet!

  Parin viikon päästä istumme miehen kanssa kaksin kotona viikot. Suunnittelen jo uimahallireissuja, lukuiltoja, konsertteja, elokuvia, kenties alan jonkin iltakurssin...

  VastaaPoista
 9. Silhouette: Tuntuu varmasti oudolta kaikkien kiireisten vuosien jälkeen istuskellä kaksistaan olohuoneessa. Nyt alkaa sinulle uusi elämä - nauti siitä ja tee kaikkea sitä mikä on jäänyt tekemättä.

  Ajattelin juuri, että pitäisiköhän pistää Euroja jonoon ja hankkia läppäri. Saisin sitten kirjoitella omia juttujani autossa, kun odottelen ketä milloinkin. Miksi kaikki jalkapallokentät ovat middle of nowhere?
  Hyvällä ilmalla lähden kävelemään, mutta pimeällä se ei ole kivaa.

  Tuo julkinen liikenne tai siis sen puute ärsyttää. Luulisi, että Irlannin toiseksi suurimmassa kaupungissa se toimisi paremmin ja laajalla aluellella, mutta kun ei niin ei. Ajattele meiltä ei pääse edes lentokentälle bussilla.

  VastaaPoista

Jätä kommentti. Kiitos!