keskiviikko 28. syyskuuta 2011

Tälläinen haaste


Tälläisen mukavan tunnustuksen, ja sen mukana haasteen, sain kaukaa Turkista Mineltä, joka ihanista kuvista ja kertomuksista nautin kovasti. Blogin nimi on Tuhat ja yksi tarinaa matkan varrelta. Käykää ihmeessä tutustumassa. Jäätte varmasti koukkuun.


Eikä siinä vielä kaikki. Sain saman haasteen myös Minnalta, joka asuu myös täällä Irlannissa ja kirjoittaa Euroopan Laidalla-blogia. Hauskan nimen on hän blogilleen keksinyt. Irlantilaista blogia on kiva lukea, sillä usein ihmettelemme ihan samoja asioita ja ilmiöitä.  Ihan naapureita emme ole, mutta  Minna, jos joskus täällä etelässä liikut niin poikkea ihmeessä kahville.


Haaste kuuluu näin: saajan pitää kertoa kahdeksan asiaa itsestään, jotka ovat ennestään tuntemattomia/tietämättömiä.


Tässä näitä. Älkää nukahtako kesken!


1. Luen netistä päivittäin Suomen, Englannin ja Irlannin lehdet. Siis noin pääpiirteittäin. Vuosikausia olin täysin ”out” Suomen asioista. Nettiä ei ollut enkä tilannut kalliita sanomalehtiä Suomesta. Netin ansioista vanha kotimaa on nykyisin paljon lähempänä.


2. Minulla on (liiankin) hyvä hajuaisti. Ihan välilllä nolottaa, kun hajun/tuoksun perustella pysyn kertomaan, kuka tuli juuri sisälle. Meille jäänet poikien kavereiden vaatteetkin tunnistan haistelemalla. Tiettyhin paikkohin ja muistoihin liittyy aina myös tuoksu. Lentokentillä ja tavarataloissa käyn aina ruiskuttelemassa uusia hajuvesiä. Dior olisi saanut minusta hyvän hajuvesienhaistelijan.


3. Olen viime kuukausina alkanut todella nauttimaan siitä tosiasiasta, että pojat eivät enää tarvitse äitiä koko ajan. Vuosikausiin en ole ehtinyt pitämään huolta itsestäni. Nyt tuntuu, että se aika on koittanut. Aion kiinnittää enemmän huomiota siihen, mitä päälleni pistän ja miltä näytän. 40+ on hyvä ikä!


4. Välillä minua kiusaa tämä ”urattomuuteni”. Toisaalta olen onnellinen siitä, että elämä ei ole yhtä kellon kanssa juoksemista.Osa-aikatyö mahdollistaa sen, että pojat saavat harrastaa ja vaikka menoja ja tekemistä riittää, ei elämä ole yhtä kaaosta ja kiirettä.


5. Haluaisin vielä joskus asua merenrannalla tai ainakin kävelymatkan päässä rantaa. Järvi ei käy, haluan meren!


6. Puren kynsäni, enkä pääse siitä tavasta eroon.


7. Löysin Tescosta chilillä maustettuja riisikakkuja. Niitä pitää olla aina kaapissa. Päälle ladon kurkkua, paprikaa ja vähän juustoa. Ai, että on hyvää ja kevyttä!


8. Haluan oppia uusia asoita, mutta en halua opiskella. Pelkkä ajatuskin siitä, että minun pitäisi oppia jotain ulkoa tai omaksua suuri tietomäärä tietyn ajan sisällä tuntuu nykyisin ihan mahtottomalta ajatukselta. Ainoastaan kieliä olisin valmis pänttäämään.
Laitan tunnustuksen eteenpäin ja haastan mukaan:


Elegian naapurisaarelta ja Sirkun Helsingistä.

9 kommenttia:

 1. Hassu juttu tuo tarkka hajuaisti!
  Ja tuo kasi pätee minuunkin, kiva olisi aloittaa jotain uutta, oppia lisää, mutta en kyllä jaksa enää aloittaa mitään uutta opiskelua alusta asti. Aika haastava tilanne siis :-)

  VastaaPoista
 2. Peesaan sinua ja Riittaa, olisi ihana oppia uutta, mutta kärsivällisyys ei riitä pänttäykseen ;) Uutiset luen nykyään melkein ainoastaan netissä, Twitter on loistava keksinto uutisten pikaiseen seurantaan monesta lähteestä!

  VastaaPoista
 3. Sirkku kiittää!
  Haaste on aika houkutteleva - tartun siihen varmaan ensi viikolla, kun tämä hyörinä (toivon mukaan) vähän hellittää.
  Me jännätään täällä, onko perjantaina todellakin +17 lämmmintä, kuten on luvattu.

  VastaaPoista
 4. Minäkin haluan meren rannalta talon. Kuka muuten ei haluaisi:)? Jos se ei käy, niin sitten joen rannalta. Mutta ei järveä. Se on niin mitäänsanomatonta. Oikeasti meillä ei ole rahaa edes siihen taloon, joten... Mutta saahan sitä haluta.

  Esikoinen on hajupoliisi. Haistaa kaiken, hyvässä ja pahassa. Yksi vieras keitti vahingossa vettä hanavedestä ja esikoinen sanoi: "Tämä haisee ihan uimahallille". (Hanavesi on yli kloorattua täällä meillä). Käsittämätöntä, mistä se sen hajuaistinsa on perinyt?

  Minäkin haluaisin oppia, mutta en jaksa. Pitäisi pakottaa. Dementian ehkäisyksi edes. Tässä iässä sitä alkaa olla vaan pelottavan tyytyväinen siihen mitä on.

  Kiitos, kun tunnustit. Aina sitä löytää jotakin, johon itsekin tarttua...

  VastaaPoista
 5. Riitta ja Minna: Hajuaisti on pelannut aina hyvin!
  Minusta olisi voinut tulla vaikka huumekoira.

  Olen sinut tämän kasin kanssa. Uutta voi oppia ja itseään sivistää monella muullakin tavalla. Lukemalla, katsomalla vaikkapa dokumenttejä, keskustelemalla ihmisten kanssa jne. Sen olen päättänyt, että yhtäkään koetta en enää tee.

  Sirkku: Jään odottamaan vastaustasi. Toivottavasti kaikki menee hyvin!

  Mine: Kyllä, meri sen olla pitää. Toisaalta en halua olla eristyksessä muusta maailmasta, eli joku sopivan vilkas asuinpaikka pitää löytää. Kerro jos löydät...ja hinta ei saa olla kovin korkea.

  Tuo on kyllä niin totta. Minulla oli täti, joka aina jätti käsineesä, kaulahuivinsa jne meille. Minä sitten nuuhkin ja kerroin äidille, että taas täti jätti meille hanskansa. Äiti ihmetteli, että mistä sinä sen tiedät johon minä, että hajusta tietysti.

  VastaaPoista
 6. Kiitos blogisuosituksesta! Minen blogi vaikuttaa oikein kivalta teksteineen ja kuvineen! Numero 8 pitää munkin kohdalla kutinsa, paitsi etten oikein jaksa opetella kieliäkään. Opin asioita mieluiten tekemällä, en pänttäämällä.

  VastaaPoista
 7. Elisabeth: Ole hyvä vaan! Minun on pitänyt alkaa taas espanjan opiskelu, mutta en saanut tänäkään syksynä aikatauluja sopimaan. Ensi vuonna sitten.

  VastaaPoista
 8. No niin, kynttilät ovat palaneet loppuun ;)) No ei vainen, on ollut niin ihania ilmoja, että olen hengaillut ulkona.

  Kiitos kovasti haasteesta, otan vastaan :) Näitä vastauksiasi oli mielenkiintoista lukea. Minulla on muuten sama haave eli meren läheisyydessä asumaan tottuneena kaipaan merta lähelleni. Järvi eikä joki ole tosiaan sama asia!

  VastaaPoista
 9. Elegia: Kateellisena olen lueskellut teidän upeista säistä. Täällä vaan sataa! Ei siinä aurinkoa palvoessa ehdi kynttilöitä poltella.

  Itse vietin kesät aina järven rannalla, mutta meressä on sitä jotain.

  Odotan vastauksiasi.

  VastaaPoista

Jätä kommentti. Kiitos!