maanantai 26. syyskuuta 2011

Syksyisessä Suomessa

Kummasti sitä taas ehti vaikka mitä yhden viikonlopun aikana. Perjantaina aamulla aikaisin lähdimme äidin täältä Irlannista Amsterdamin kautta Helsinkiin.Serkkuni oli meitä lentokentällä vastassa ja muutekin taas kuskasi paikasta toiseen. Kiitokset siitä!
Perjantaina käväisin vähän ostoksilla. Taas päivittelin kuinka kallista KAIKKI on. Stockmannin kellon alla oli perinteiset treffit rakkaan ystävän kanssa. Jotenkin se kirpeä syysilma piristi, vaikka yöunet jäivät taas pariin tuntiin. En kuulu niihin onnellisiin, jotka nukkuvat lentomatkat ja heräävät koneen laskeuduttua pirteinä. Aurajuustopitsaa himoitsin ja sitä myös sain. Ystävän flunssaa mentiin sitten parantelemaan Irish coffeella. Tämäkin perinne, oli flunssaa tai ei.  Meidän jutut poukkoilevat maan ja taivaan välillä. Toista ymmärtää jo puolesta sanasta, niin paljon on takana yhteistä historiaa. Siinä jutellessa iästä lähtee reippasti puolet pois, ja taannumme takaisin kikattaviksi teineiksi!

Lauantaina matka jatkui Satakuntaan enoni luokse. Ruokakaupassa kävin hakemassa ruisleipää yms kotiin tuotavaa. Syötiin hyvin ja saunotiin. Sain jopa itse metsästä poimituista sienistä tehtyä salaattia. Ehdin myös nauttimaan syksyn tuoksuista: omenaa, multaa, märkää ruohoa ... Vasta puustapoimituissa omenoissa on sitten ihana tuoksu.

Minulta on unohtunut, että ei se Suomen ruska (siis nyt en puhu Lapista) poikkeakkaan niin paljon Irlannin ruskasta. En ole tainnut Suomessa syksyllä käydä yli 20 vuoteen Jos aikaa olisi ollut enemmän olisi voinut lähteä vaikka metsään kävelemään. Tai ehkä en kuitenkaan. Talon lähellä, kun on liikkunut susilaumoja. Eivät taida edes ihmisiä pelätä nämä hukat.

Sunnuntaina minusta sitten tuli pienen tyttövauvan kummitäti, ihan sylikummi. Vauva sylissäni itkeskeli, kunnes otti tutin suuhunsa ja alkoi nukkumaan. Kun risitiäiset oli pidetty ja kahvit juotu, olikin jo aika suunnata takaisin kohti Helsinkiä ja lentokenttää. 

Amsterdamin laskeutuminen viivästyi, ja pelkäsin jo myöhästyväni jatkolennolta. En myöhästynyt, onneksi! Corkin lennon portin olisin löytänyt ilman monitoriakin. Jo kauaksi kuului tämän läänin laulava irlantilainen murre. Kotiin pääsin, ja miehet olivat pärjäneet hyvin ilman minuakin. Juniori kyllä totesi, että pyykkiä on ja paljon. Eivät kuulemma olleet muistaneet (lue viitsineet) pistää pyykkikonetta päälle.

Maanantai sitten alkoi aikaisella lentokentällä käynnillä. Mies Lontooseen, sitten pojat ylös ja kouluun ja töihin. Olo on jotekin ihan pöllähtänyt, mutta eiköhän tässa taas päästä arkeen kiini, jos ei muuten niin ruisleivän voimin.


15 kommenttia:

 1. Voi kun täältäkin pääsisi noin helposti viikonlopuksi Suomeen! Teillä on kivasti noita halpalentoyhtiöitä,mutta pääseekö suoraan Suomeen niillä? Kiva kollaasi!

  VastaaPoista
 2. Pirtea kollaasi Suomen syksysta.
  Tosi hyva,etta noin vain voi tehda viikonloppumatkan Suomeen.

  VastaaPoista
 3. Oli varmasti hienoa pipaahtaa Suomen syksyssä...☺

  VastaaPoista
 4. Tuo on kylla Euroopassa asumisen parhautta, pienet viikonloppumatkat maasta toiseen. Taalta Suomeen mentaessa saa varata paivan, jos toisenkin parhaimmassa tapauksessa :( Hinnasta puhumattakaan!

  Ihan paras tuo "ei muistettu pesta pyykkia"-kommentti. Haha, pitaiskohan kokeilla samaa ;)

  Onnea kummiudesta!

  VastaaPoista
 5. Ihanan syksyisiä kuvia! Itse suoritan lähtolaskentaa että pääsen sinne itse kahden viikon kuluttua :) Onnea kummiudesta!

  VastaaPoista
 6. PS. Sulle on jotain blogissani :)

  VastaaPoista
 7. Vaikka Suomi onkin kallistunut, niin syksy Suomessa on ihana. Kesä oli paljon parempi siellä kuin Berliinissä. Ja sienisato vallan mainio.

  VastaaPoista
 8. Mieluummin menen autolla, mutta kun kauas on niin pitkä matka. Silloin iloitsee, kun lentokoneet on keksitty ja voi piipahtaa joskus hetkessä kilometrien päässä. Meiltäkin menee suora lento Suomeen, onneksi. Tosin matka lentokentälle ruuhkissa saattaa kestää yhtä kauan kuin lento Istanbulista Helsinkiin!

  Kauniilta näyttää kollaasissa, niin suomalaiselle ja syksylle.

  VastaaPoista
 9. Yaelian: Dublinista pääsee kesäkaudella suoraan Suomeen, mutta meiltä ei. Dubliniin on matkaa, joten on helpompi kentää kotikentältä. Valitettvasti näille lennoille tuli hintaa.

  VastaaPoista
 10. Sateenkaari: Viisi tuntia menee suuntaansa ja Amsterdamissa vaihto.

  Irmastiina: Oli koko ajan vähän epätodellinen olo. Nautin syksyn tuoksuista ja kirpeästä ilmasta.

  Minna: Kiitos haasteestasi. Vastaan pian.
  Mukavaa matkaa sinulle. Taidat lentää suoraan Dublinista, vai?

  Sira: Et tiedä kuinka hyvältä sienisalaatti maistui. Sieniä kuulemma oli paljon tänä syksynä.

  Mine: Sain kuvan kumpparit lainaksi. Nillö oli mukava kävellä lätäköissä ja potkia lehtiä. Oli vain aivan liian lyhyt reissu.

  VastaaPoista
 11. Hienoa, upeeta!!
  Sina piipahti .....
  Plymouthissa ja nyt Sinan luo viikonloppuna! Jane I have nice pictures of you and Meil!!

  VastaaPoista
 12. Syksyinen Suomi on kaunis! Ja Stockan kellonalunen hyvä trehvipaikka vaikken mikään Helsinki-fani olekaan. - Milloinkas tehtäisiin ne viikonlopputreffit sun ja RouvaHoon kanssa? Meillä on vieraita lokakuun puolivälissä, mutta sen jälkeen sopii!

  VastaaPoista
 13. Kirsi: Tule ihmeessä täälläkin käymään, kun ehdit. Tytöille terkkuja.

  Leena: Taitaa mennä marraskuulle, mutta unohdettu ei ole. Sitten voisimme yhdistää samaa reissuun vaikka jouluostokset. Täytyy soitella Rouva Hoolle!

  VastaaPoista
 14. Edelliseen postaukseen ei auennut kommenttiloota. Sitä ennen etsin satojen seuraamieni blogien joukosta blogia nimeltä Vihreätniityt...ei löytynyt ja kovan etsinnän jälkeen päädyin havaitsemaan, että sinulla on kaksi nimeä...Joillakin on kolmekin. Niihin en löydä yhtä kertaa enempää.

  Vähän odotan rouvan sanoja. Linkitän vastanneet blogit. Olen viikonloppuna poissa koneelta ja koko ensi viikon vähän huonosti, sillä muuta.

  Minusta Suomessa on kaikki kallista. Ennen me rahdattiin tavaraa Saksasta, kun siellä muutenkin ravattiin. Kuvittele nyt: suomalaiset omenat maksavat kaupassa melkein 3 euroa kilolta, ulkolaisia saa alle euron. Onnkesi on omat omenapuut. Ja sitten se Allun jäätelöpallo kesällä, 2,80, kun se Saksassa maksaa 0,80! Ja kun tämä kertautuu, se ei yhtään herätä shoppailuhimoja.

  VastaaPoista
 15. Leena Lumi: Vihreatniityt tuli minulle nimimerkiksi vähän vahingossa. Tyhmä nimi, ja tiedän olisi pitänyt kirjoittaa erikseen! En ajatellut tarpeeksi pitkälle, kun aikoinani tohinassa blogini avasin.

  Uuden Bloggerin kommettiloolat takkuavat. Eivät aukea. Yhteenkin Blogiin yritin jättää kommettia viisi kertaa. Turhaan. Se olisi ollut suruvalittelu, ja tuntui tärkeältä tukea kirjoittajaa juuri silloin. Ei olisi harmittanut, jos olisi ollut vain sulla-on-kiva-paita kommentti.

  Sanoja mietin, etenkin sitä ensimmäistä. Sopii päivän painostavaan tunnelmaan. Perintöriitoja, eikä vain mitä tahansa perintöriitoja vaan irlantilaisia sellaisia -say no more!

  Suomen kalleus pöllähtää aina heti silmille ja tällä kertaa myös lopuksi. Minulla oli hirveä päänsärky ja menin ostamaan pullon vettä lentokentältä. KOLME EUROA PULLO VETTÄ!
  Edelleenkin yritän toipua viinilasillisen hinnasta viime talvena. Pieni lasi valkkaria, Kappelissa kylläkin, 12.00 Euroa.

  VastaaPoista

Jätä kommentti. Kiitos!