tiistai 13. syyskuuta 2011

Riittää

Miksei Suomessa myydä 3 l maitopurkkeja? Siellähän maito on ruokajuoma. Näin syvällisiä minä kesällä maitohyllyllä mietiskelin.

3l purkista riittää!

10 kommenttia:

 1. 14-henkisen perheen äiti Suomessa on pohdiskellut ihan samaa.
  Täällä pitäisi vain muovin kierrätyksen tehostua samalla.
  Mitä siellä tapahtuu tyhjille maitotonkille?

  VastaaPoista
 2. niin. meilläpäin ei maitoa saa edes niissä suomalaisissa isoissa 1,5l purkeissa. Sen sijaan puolen litran purkkeja on kaupan hyllyllä mahtava jono. Ehkä tetrapakkeja ei saa tehtyä 1,5l isompina ja putkiajatteleva suomalaisen maitotehtaan miekkonen ei ole vielä päässyt putkessaan muovikanistereihin asti.

  VastaaPoista
 3. Kolmen litran purkki olisi varmaan suurperheissä loistava idea. Onkohan tässä nyt laskettu jotenkin maidon kulutuksen määrä ja sen perusteella valittu myytävä purkkikoko? Meidän (kahden aikuisen kodissa) riittää kyllä litran purkki mainiosti, mutta ne tarpeet ovat niin erilaiset.

  VastaaPoista
 4. No niinpà!!! Mà ostaisin kyllà heti jos tààllà tuollaisia olisi!

  VastaaPoista
 5. Mulle ja kelpais.

  Nimimerkillä silloin tällöin aamuisin ilman kahvimaitoa...

  VastaaPoista
 6. 3litran pullo! Loistoa!
  'Mun aikana' isoin oli 2litranen - ja aina ahdisti se muovitönikän roskikseen laitto ... ;)

  VastaaPoista
 7. Vielä kun saisi Hyla-maitoa vaikka parin litran purkeissa. Ei olis kahvimaito koko aika loppu.

  Ja vielä, kun oppisivat tekemään niistä kaatonokista sellaiset, ettei maito lennä ympäri seiniä. Jopa kovasti kehutuista easy pour -tölkeistä se maito on saatu tulemaan silleen "pullahduksittain" eli varmasti roiskuu!

  VastaaPoista
 8. Sirkku: Meillä varsinaisen roskan "erittelyn" tekee roskankeräysfirma. Maitopurkit pesen ja yritän puristaa pienemmäksi ja sitten vaan normaaliin roskikseen. Sieltä sitten "joku" noukkii muovit, sälykepurkit, lasti jne erikseen.
  Ennen lasi piti laittaa omaan laatikkoonsa, mutta siihen tuli pari kuukautta sitten muutos.

  Suvi: Raskas tuo maitopurkki kyllä on, eikä sovi pienille lapsille jotka haluaavat itse kaataa. Tetrapurkkeja täällä myös on, mutta vain 1.5l kuten Suomessakin.

  Sakke: Maitoa menee meidänkin ei-suurperheessä niin paljon, että tuo "tonkka" tyhjenee parissa päivässä. Täällä on myynnissä myös 0,5l, 1l ja 2l purkkeja, joten kaikille on sopivan kokoinen purkki.

  Ciacy: Italialaiset eivät taida olla maidon suurkuluttajia. Teillä varmasti saa puolestaan 5 kg pastasäkkejä!!!

  Tanja: Eikö Ruotsissakaan ole näin isoja maitopurkkeja???

  MaaMaa: Naapurisaarella näitä on ollut jo meidän siellä asuessamme. Täällä aika uusi juttu. Eilen näin Aldissa ensimmäisen kerran ison purkin. Aukaisen ensin korkin ja sitten litistän ja taas korkki kiinni!Menee pienempään tilaan.

  Elegia: Eikö sinulla käy milk-man?
  Minä en tilannut maitoa säännöllisesti, mutta kävin joskus ostamssa maitomiehen vaunusta. Oli tosi kätevää, mutta kallimpaa kuin kaupan maito.
  Hän myi myös hyvää appesiini ja omenamehua.

  VastaaPoista
 9. Ei käy meillä, mutta olen kyllä aamulenkeilläni nähnyt niitä autoja, joilla sitä maitoa vievät. Kauppa on niin lähellä, että voi itsekin sinne mennä. En ole koskaan tullut ajatelleeksi, että voisi tilata milk manilta. Saakohan sieltä edes hylaa.

  VastaaPoista
 10. Hih, juuri yhtenä päivänä muistelin USA:n aikojan gallonan maitotonkkia :D Enää meillä ei käytetä maitoa kuin kahvissa, joten gallonan maito menisi pilalle. Hyvinä käsipainoina ne toimii :D

  VastaaPoista

Jätä kommentti. Kiitos!