maanantai 1. elokuuta 2011

Voi, tätä Irlannin kesää

Täällä 4,670,976  ihmistä toivoo ja rukoilee, että alkaneesta elokuusta tulisi lämmin. Kesä on säiden suhteen ollut jotenkin kummallinen. Ei ole pahemmin satanut, mutta aurinko on pysynyt pilven takana jo aivan liian pitkään.

Tänään meillä oli yleinen vapaapäivä, ja sen kunniaksi on sataa tihuttanut lähes koko päivän. Veinkin Juniorin kaverinsa kanssa elokuviin, kun ulkona pelaamisesta ei tullut mitään. Katselin tuossa juuri 10 päivän sääennustetta, ja melkein itkut pääsi. Revi tästä sitten huumoria. Pahasti pelkään, että meillä ei ole asiaa rannalle tänä kesänä. Kukapa tuonne palelemaan haluaa.

Parempi lopettaa valitusvirsi tältä päivältä tähän. Onneksi on vinopino lukemattomia kirjoja. Nyt tarvitaan jotain kevyttä hömmpää rouvan säämasennusta leivittämään.11 kommenttia:

 1. Oletko lukenut Pohjois-Norjassa majailevien suom. naisten blogeja?
  Olen ollut huomaavinani, että sielläkin on joka toinen päivä ns. kurja keli ja joka toinen päivä melkein siedettävä. Jos aurinko paistaa koko päivän, rouvat kiirehtivät meille sitä kehumaan.
  Nyt kyllä suomalaisten osalta näyttää vahvasti siltä, että kaikki ovat kuta kuinkin olleet kesään tyytyväisiä. Lämpö on hellinyt ja sadettakin on väliin saanut. Satokaudesta näyttäisi myös tulevan monin paikoin erinomainen. Tällä hetkellä metsien lähellä asuvat hehkuttavat mustikka- ja vadelmasaaliillaan. Ja me kaupungissa kärvistelevät melkein itketään, kun maksetaan mustikkalitrasta kuutta euroa.
  Löysin blogisi vasta vähän aikaa sitten. Kiva päästä kurkistamaan erilaiseen elämään. Katsoin joskus telvisiosarjaa "Uusi elämä maalla" ja sen monet jaksot sijoittuivat Irlantiin. Jylhää, tuulisenoloista kauneutta siellä.
  Terveisiä Helsingistä!

  VastaaPoista
 2. Jos yhtään lohduttaa niin Hollannin kesä on myös ollut ihan p…stä... (anteeksi ilmaisu mutta en löydä paremmin kuvaavaa sanaa!). Tälle viikolle on luvattu sentään kolme lämmintä päivää, woohoo! Vielä on kesää jäljellä!

  VastaaPoista
 3. Taalla taas niin kuuma, ettei voi ulosmenoa harkitakaan kuin vasta illalla :( Eilen kavaisimme rannalla, mutta poikakin sanoi jo puolen tunnin jalkeen ettei halua uida kun veden lampötila oli 33 - ei pahemmin viilentanyt, kuumempi vain tuli.

  VastaaPoista
 4. Joo, eipä ole juuri sää suosinut, vaikka muistelen kuulleeni joskus maaliskuun puolivälissä jonkun ennustaneen kuuminta kesää 30 vuoteen. Kunpa sen ennustajan saisin nyt käsiini. Asutaan meren rannalla, mutta ne rantakelit on kyllä kiven takana. Aurinko yrittää kovasti paistaa pilven raosta muttei ihan pysty. On tässäkin kesä!

  VastaaPoista
 5. Tämä kesä ei ole ollut yhtä lämmin ainakaan Pariisissa, kuin viime kesä. Paljon ollut sateita ja viileitä ilmoja ... mutta nyt kun oon täällä Sveitsissä niin HELLE paapoo <3 <3 Ihanaa! Ja purrrfect kun pääsen täysin siemauksin nauttimaan näin 'töiden välissä' ... ;)

  Irlannin kesät oli yksi suurimmista syistä, miksi en sinne halunnut loppuelämäksi jäädä - se ettei ikinä ole mitään takuuta edes yhdestä aurinkoisesta hellepäivästä kesässä... en kestä!

  Lähetän lämpöisiä aaltoja sinne, toivottavasti aurinko nyt vähän lämmittelesi ihanaa vihreää saarta!

  VastaaPoista
 6. En diplomaattisesti viitsi mainita säistä mitään, sillä Lapin kesä oli lämpimin 40 vuoteen: tosin Lapin kesä nyt ei ollut ihan hellekesä... Kun Etelä-Suomessa asuvat kaverit valittivat facebookissa yli 30 asteen lämpötiloista, meillä Lapissa oli yöpakkasia ja päivällä +9C, no onneksi vain pari kertaa heinäkuussa.

  Toivottavasti siellä ilmat lämpenevät ja voitte nauttia mukavasta elokuusta!

  VastaaPoista
 7. Toivotaan,etta pian sai,sitte nauttia auringonpaisteesta.

  VastaaPoista
 8. Sirkku: Tervetuloa seuraamaan! Suomalaisia on tosiaankin hellitty tänä(kin) kesänä helteillä.
  Tällä ei kovin lämmintä kesää ole koskaan, mutta tämä alkaa olla kyllä pohjanoteeraus. Aurinkoa on tuskin näkynyt, vaikka pahemmilta sateilta olemme säästyneet. Norjassa taitaa olla vähän samanlainen kesä kuin meillä.

  Riitta: Tuota, kehtaisinko pyytää niistä aurinkoisita päivistä yhden meille?

  Hannele: Niin on!

  Karoliina: Sovitaanko niin, että otan teiltä 10 astetta tänne ja saat sitten sinne vähän pilviä ja välillä tihkusadetta. Ei mene ihan tasan nämä maailman säät!

  VastaaPoista
 9. Minna: Täällä on paljon upeita rantoja, jotka jäävät surkean sään takia käyttämättä.
  Jos saat tuon ennustajan kiinni, niin kerro multa terveisiä. Taisi mennä ennustus hieman pieleen... yritetään kestää.

  MaaMaa: Minä olen myös pyhästi päättänyt, että haluan myöhemmin asua ainakin osan vuodesta jossain lämpimässä. Kesää odottaa ja sitten saa olla kiitollinen jos mittari on ede 17 asteessa.
  Nauti Sveitsin kesästä.

  Helena: Meiltä taitaa unohtua, kuinka suuri maa Suomi on ja kuinka pohjoisessakin on vielä ihan samaa maata. Yöpakkaset kyllä ovat kesällä vähän liikaa, eikä niitä soisi Lappiin.
  10 päivän sääennustus ei luvannut meille mitään uutta - valitettavasti.

  VastaaPoista
 10. Sateenkaari: Pyysin jo Karoliinaa lähettämään meille 10 astetta lämmintä. Saatte sitten pilviä ja tihkusadetta meiltä.

  VastaaPoista

Jätä kommentti. Kiitos!