keskiviikko 24. elokuuta 2011

Se toimii sittenkin

Sehän on yleisessä tiedossa, että blondin pää on helppo sekoittaa. Pää sekoaa entistä perusteellisemmin ja nopeammin, kun kyseessä on erillaiset härvelit. Viime viikot ovat olleet rankkoja tämän blondin pää-paralle. Ensi oli vika modeemissa, ja sitten itse koneessa. Modeemi vaihdettiin uuteen ja kone huollettiin.  Toimiko netti kunnolla? No, ei. Jälleen monta soittoa vihaamaani tekniseen tukeen. Nyt vika onkin linjoissa, ja valtion puhelinyhtiön Eircomin asentajaa tarvitaan paikalle. Sitten vielä tiukat ohjeet, että korjaus tehdään ulkona, eikä miestä saa päästää sisälle korjaamaan, sillä se maksaa ja paljon.

Tielle parkkeerasi tunti sitten Eircomin auto, ja SISÄLLE pyrki asentaja PUHELINTA korjaamaan. Taas on tieto kulkenut niiiiiin irlantilaisittain. Nyt piti toimia oikein. Vika oli siis sisällä, mutta en halunnut lähettää miestä pois ja alkaa taas samaa rumbaa Vodaphonen kanssa.  Enkä todellakaan halunnut maksaa mistään korjauksesta yhtään mitään. Toimin siis seuraavasti: ensi töikseni vaiennin sisäisen rehellisen suomalaisen ja päätin elää maassa maan tavalla. Päästin miehen sisälle, enkä soittanut Vodaphonelle kysyäkseni, että mitäs nyt tehdään. Tiesin, että he syyttäisivät vain Eircomia ja Eircom Vodaphonea, eikä valmista tulisi koskaa, ellen itse maksaisi viuluja.

Kun kesän säät oli päivitelty ilmoitin asentajalle, että en muuten sitten maksa penniäkään. Mies katsoi minua ihmeissään. Selitin myös, että puhelin toimii, mutta netti ei.  Ai, vai niin. Vodaphone oli kuulemma pyytänyt miestä tekemään PUHELIMEN korjaukset sisällä, joten maksakoot virheestään. Mies aikansa tutkittuaan sanoi, että vika onkin Sky-boxin aiheuttama. Hän korjasi mitä korjasi ja ilmoitti, että maksaa 120.00, mutta EI laskuta minua vaikka pitäisi, koska ohjeet oli väärin.

Mielenkiinnolla odotan mitä tuleman pitää, siis postilaatikosta, mutta nyt netti vihdoinkin toimii!

Pitäisikö tätä läheä juhlimaan pubiin?

17 kommenttia:

 1. ONpas sinulla ollut noita teknisiä harmeja.Oma koneeni on ihan loppuvaiheessa ja toimii niukun naukun ja sitä ei voi sulkea,kaikki tämä kaikenlaisten korjausten vuoksi.Nyt on sitten uusi kone tulossa.Toivottavasti saat kaikki nuo tekniset asiat kuntoon!

  VastaaPoista
 2. No pääasiahan on, että yhteys taas toimii...☺☺

  VastaaPoista
 3. Tekniikka on kivaa, kun se toimii. Ja kun ei, niin tekis mieli palata aikaan, jolloin sitä ei oltu keksittykään. Toivotaan, että pian helpottaa:).

  VastaaPoista
 4. Yaelian: Toivottavasti uusi koneesi toimii. Meillä on liikaa vempeleitä ja syyllistä on vaikea löytää. Ihan stresaannuin noista puhelinsoitoista. Sitä tuntee itsensä niin tyhmäksi.

  Irmastiina: Loppu hyvin, kaikki hyvin.

  Helena: Taidan jättää väliin.

  Mine: Paljolta stressiltä vältyttiin ennen näitä vempaimia. Nyt toimii Sky, puhelin ja netti...siis nyt.

  VastaaPoista
 5. Ai siellàkààn kommunikointi ei pelaa ja aina syy on jonkin toisen kuin kyseisen auttajayhtiòn, eh .Onneksi sait asiat hoidettua...ja toistaiseksi vielà ilmaiseksikin..toivotaan ettei postimies tuo postia :D

  VastaaPoista
 6. Ehdottomasti pubiin :P Mä olen niiiiiiiiin käyny noi kaikki läpi Saksassa. PHUUH! Lopulta vika löyty jostain kadulta. Arvaa kuin mont kertaa ukko kävi meillä ja vänkkäs vaan, että ollaan tehty jotain väärin. Tutki töpseleitä ja irvaili. ARGH! Eli, pubiin.

  VastaaPoista
 7. Kyllä kannattaa juhlia, jos ei kaljalla niin ainakin kunnon suomalaisella kahvilla jos sitä herkkua sait Suomesta muakanasi. Juhlia kannattaa nimittäin sitä, että sait "sisäisen suomalaisen rehellisyyden" kerrankin vaiennetuksi!

  Olen mokannut niin monta juttua täällä silkasta tunnollisuudesta, kun olisi vain tarvinnut olla vaiti ja katsoa mitä tapahtuu. Esikoistyttäreni sanoi kerran, että irlantilaiset eivät juuri koskaan puhu totta (ja hän kokee itsensä irkuksi, ei suomalaiseksi!) ja vähän naureskeli ulkomaalaisparoille, jotka aina "uskovat joka sanan".Olen asunut täällä 25 vuotta, enkä vieläkään osaa valehdella yhtä sujuvasti kuin irkut, jotka eivät edes koe sitä minään totuuden kiertämisenä.Kun kaikki tietävät missä mennään, ei kelleen tule paha mieli ; )Asiat kuitenkin hoituvat, ja kaikki toimii joten kuten.Itse on kuitenkin vedettävä raja, missä on puhuttava totta.Olen huomaamattani kasvattanut tosi rehellisiä lapsia!

  VastaaPoista
 8. Ciacy: Toivotaan niin. Koneen huolto meni takuun piikkiin ja modeeminkin sain edullisesti, kun jatkoin vuodeksi eteenpäin sopimusta.

  Tanja: Kieltämättä olo on kuin maratoonin juosella. Pubiin en kuitenkaan lähtenyt, sillä olen antibiotti kuurilla, joten en voisi juoda edes viinilasia. Viikonloppuna sitten, ehkä.

  Hannele: Mitä usemapi kokki sen huonopi soppa. Vai miten se meni?

  Silhouette: Täyttä asiaa puhut tuosta irlantilasesta rehellisyydestä. Täällä tosiaankin valehdellaan silmät kirkkaina, eikä sitä kai edes synniksi lasketa. Minä en osaa niin viattomasti valehdella ollenkaan. Pitääkin tästä joskas tehdä oikein oma postaus.

  Nämä nettiasiat ovat kyllä monimutkaisia. Eircom hoitaa kaikki linjat, mutta Vodaphone ei tietysti halua maksaa mistään. Ajattelin, että jos kysyn Vodalta mitä tehdään, odottaisin nettiä vielä joulunakin. Nyt toimii, kiitos sen asentajan. Jos vankilaan joudun, niin tulethan katsomaan ja tuo sitten kirjoja mukanasi.

  VastaaPoista
 9. Kuulostaa vähän niinkuin Galileo Galileilta: se pyörii sittenkin

  VastaaPoista
 10. Siella se netti saatiin kuitenkin toimimaan. Taalla kaiken tuon sohlaamisen jalkeen netti ei edelleenkaan toimisi ;)

  VastaaPoista
 11. Allu: Olikohan G Gkin blondi?

  Eryah: Toimii ja siitä olen olikein extra kiitollinen.

  VastaaPoista
 12. Hieno juttu että homma pelaa! Pubiin vain, sanon minä ;-D

  VastaaPoista
 13. Jään todella mielenkiinnolla odottamaan tota irkkurehellisyys- bloggausta!!! Muista laittaa, millasissa asioissa se ilmenee, vai valehellaanko kaikesta, jne. Miten sää uskalsit luottaa olleskaan miähes rakkaudentunnustuksiin :D?

  VastaaPoista
 14. Riitta: En sitten viitsinytkään lähetä. Liian laiska.

  Tanja: Pistän jutun "muhimaan". No, enhän minä näistä maan tavoista tiennyt yhtään mitään, kun mieheni tapasin. Onkohan kaikki ollutkin vain yhtä huijusta????

  VastaaPoista
 15. Hyvä kun toimii! Itse vietin laatuaikaa Vodafonen teknisen tuen kanssa tiistaina kun netti yllättäen katosi. Kovasti selitin että se 3G-verkko jota iPhoneni ja routerini käyttävät on kadonnut kokonaan. Yksi ihminen väitti vian olevan routerissa, toinen sanoin että vika on puhelimessa ja kolmas sanoi että heidän mastoonsa täällä tehdään huoltotöitä. Yksi ”teknikko” teki ”vianratkaisua” ja käski minun klikkailla milloin mitäkin valikkoa. Kun kysyin että mitä täällä oikein etsitään, hän sanoi ettei tiedä!!! Vika korjaantui lopulta itsekseen, luulen että kyseessä olikin nuo maston huoltotyöt. Soitin silti vielä asiakaspalveluun ja marmatin palvelun puutteesta, esim. huoltotöistä luulisi olevan kohtuullisen helppo ilmoittaa asiakkaille tekstiviestillä niin tietäisi etukäteen että yhteys katoaa hetkeksi. Tarjosivat lohdutukseksi nettiä kahdeksi kuukaudeksi veloituksetta :)

  Niin ja tuosta Irlantilaisesta ”rehellisyydestä”, siihen onkin ollut totuttelemista. Nyt jo tietää että jos putkimies lupaa käsi raamatulla tulevansa samana päivänä, siihen menee todellisuudessa ainakin kaksi päivää. Se taitaa juontaa juurensa tuonne tarinankerrontakulttuuriin, aina laitetaan vähän lisää että saadaan parempi tarina.

  VastaaPoista

Jätä kommentti. Kiitos!