torstai 25. elokuuta 2011

Ihanaa marenkia

Valmiita marenkikekoja

 
Äidin netittömästä ja blogittomasta ajasta hyötyivät eniten perheen herkkusuut. Rachel Allenilta nappasin seuraavan helpon jälkiruokareseptin. Rachel on täällä kuuluisa tv-kokki, ja hän muuten asuu myös Corkissa.

Reseptin nimi, vapaasti suomennettuna, on mango ja vadelma sotku (mango and rasberry mess). Kuulemma aito "mess" oli Etonin (se kuuluisa sisäoppilaitos Englannissa, jonka William ja Harrykin ovat käyneet) poikein suurta herkkua. Se tehdään sotkemalla sekaisin marengin paloja, mansikoita ja kermavaahtoa.

Tässä hieman toisenlainen versio "sotkusta".

 
250 g vispikermaa
2 tl sokeria
50g marengin paloja (valmiiksi ostettua tai itse tehtyä)
1 mango paloiteltuna tai säilyketölkillinen valmiita viipaleita
75g vadelmia (tuoreita tai pakastettuja)

Vaahdota kerma ja sokeri. Lisää sekaan kevyesti vatkaten marengin palat ja sitten mangon viipaleet sekä vadelmat. Jätä päälle muutama vadelma koristeeksi.

Etsin heinäkuussa  Suomessa kaupasta valmista marekia. Kysyin myyjältä, joka ei tiennyt mitä marenki on! Ei löytynyt, joten tein sitä itse.

Tässä helppo resepti:

Vispaa sähkövatkaimella viisi munan valkuaista vaahdoksi. Sekaan ei saa mennä yhtään keltuaista.
Lisää vähitellen koko ajan vatkaten sekaan 200g sokeria. Lopuksi vielä lisätään 2 tl maissijauhetta ja 1 tl etikkaa hyvin sekoittaen. Itse pursotin pieniä "kekoja" ja paistoin ne uunissa 150 asteen lämmössä kaksi tuntia.

Helppoa ja niin hyvää!

8 kommenttia:

 1. Teetkö tavallisesta kidesokerista vai tomusokerista?
  Jos suom. ruokakaupan valikoimissa marenkeja on, ne löytyy keksihyllystä tai kuivakakku-kääretorttuosastolta. Myynnissä on myös pyöreitä marenkipohjia esim. kakkujen tekoon.

  VastaaPoista
 2. Sirkku: Ihan tavaalista kidesokeria käytän.
  Meidän lähellä on vain pieniä ruokakauppoja, joten valikoima ei ole kovin suuri. Nuori myyjä oli ihan ihmeissään, että mitä on marenki. Yritin selittää, mutta ei löytynyt.
  Olen kyllä aikaisemmin ostanut valmista marenkia Suomesta. Omatekoinen vain maistuu kyllä paremmalta!

  Suvi: Helppo tehdä ja onnistuu varmasti!

  VastaaPoista
 3. Kylla minakin olen Suomessa marenkeja ostanut.
  Kuulostaa hyvalta tuo marenkiohjeesi,kiitos.Rakastan marenkeja,mutta eipa tule usein itsxe tehtya.

  VastaaPoista
 4. Me tehdään usein 'hovijälkiruokaa', joka on vähän samantapaista kuin tuo 'mess'. Marenkeja, mansikoita, banaaniviipaleita ja kermavaahtoa kerroksittain ja päälle vielä suklaakastiketta. Nams.

  VastaaPoista
 5. En oo jotenkin päässyt ton marengin ystäväksi, koitan kyllä joskus... tyttäret sen sijaan ilahtuisvat tälläsistä jälkiruoista ;-)

  Oon syöny huonoa, ja vähemmän huonoa marenkia, mutta musta se on, ku sokeria söis, enkä oo koskaan tykänny syödä sokeria pelkistään.

  VastaaPoista
 6. Kuten niin monet ovat sanoneet, kyllä kaupoissa on marenkia, mutta itse tehty on herkumpaa. On olemassa yksi jäätelökin (Aino-sarjaan), jossa on myös marenkia, voi että se on hyvää.

  VastaaPoista
 7. Leena: Eilen sekoitin lisäksi joukkoon purikin Dunnesin rahkaa ja hyvältä maistui. Suklaasoosin jätin pois!!!

  Tanja: Joskus kaupan marenki maistuu liian kuivalta ja hajoaa käsiin. Teeppä tuolla reseptillä niin pääset taas marengin makuun.

  Helena: Tuosta Aino-sarjasta tuli mielleen, että niillä pyöri tosi typerä mainos tvssä kesällä.
  Äiti sanoi, että heillä lapsena tehtiin kotona joskus marenkia. Ei mikään uusi keksintö siis.

  VastaaPoista

Jätä kommentti. Kiitos!