perjantai 5. elokuuta 2011

Ihan ehtaa rahkaa!

Täytyy nyt kertoa tämä rahkajuttu ihan alusta. Irlantilaisella ystävälläni on sveitsiläinen anoppi, joka tekee maailman parasta rahkapiirasta. Tämä samainen ystäväni kysyi minulta muutama päivä sitten, että eikös Suomessa käytetä rahkaa = quark leivonnassa. Sanoin, että kyllä käytetään, mutta täältä en ole löytänyt ihan vastaavaa. Tai Heljähän löysi Natural Normandy Fromage Fraisia Tescosta, mutta minä onneton en koskaan muista kirjoittaa nimeä lapulle, vaikka Tescossa parin viikon välein käykin. Kärsivällisyyteni ei riitä siihen, että kävisin kaikkien vähääkään rahkaa muistuttavien purkkien tuoteselosteet läpi. Siispä rahkaa ei ole tullut käytetyä vuosiin.

Pari viikko sitten tämä irlanalinen ystäväni oli ajanut lähestulkoon ostoskärryillään kolarin, kun Dunnesin hyllyllä olivat häntä kutsuvasti katsoneet tämä purkit:


Tänään muistin Quarkkia sitten etsiä, ja yhden puhelinsoiton jäkeen purkit löytyivät, kylläkin vähän ihme paikasta. Huomenna on ohjelmassa rahka-persikkapiiraan leipominen. Ihan varmasti!

11 kommenttia:

 1. Rahka on namia, nykyään löytyy kaikenlaista joka paikasta.

  VastaaPoista
 2. Rahkasta tuleekin nameja piirakoita;täällä onneksi on sitä ja vielä aika monta variaatiotakin siitä.

  VastaaPoista
 3. Venalaisten maahanmuuttajien myota Israelin rahkatilanne on tosiaan parantunut viime vuosina huomattavasti.

  VastaaPoista
 4. Nyt sitten voit leipoa piirakoita ja tehdä marjarahkaa, hyvää.

  Käyn harvakseltaan kaupassa, mutta aina huomaan ihmetteleväni maitohyllyjen lajivalikoimaa. Mihin kaikkeen tarvitaan niin paljon vaihtoehtoja. Sama asia toistuu monen muunkin tuotteen kanssa.

  Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
 5. No onnistuiko piirakka? Nam♥

  VastaaPoista
 6. Ihanaa, miten kotoisasta ruuuasta tulee aina erityinen fiilis. Muistan itse kun olin ulkomailla, miten ihanaa oli löytää jotain kotoista ruokatarviketta, jota sitten saattoi kavereille tarjota. Ja täällä kotona sitten syömme kaikkia muita etnisiä ruokia!

  VastaaPoista
 7. Hannele: Suomessa oli ihania valmiita marjarahkoja. Täällä olen innoissani ihan vain perusrahkasta.

  Yaelian: Piirakka oli kyllä tosi hyvää.

  Anu: Irlantilaiset eivät ole oppineet vielä nauttimaan rahkasta.

  Allu: Onnistui. Parasta vähän lämpimänä. Suosittelen.

  Helena: Näistä löydöistä tosiaankin innostuu ihan erillä tavalla. Lontoossa kävin aina tietystä kaupasta hakemassa piparkakkuja, toisesta hapankorppuja jne.

  VastaaPoista
 8. Marjatta: Suomalaisten kauppojen maitohyllyt ovat kuin taivas minulle. Oli monia uusia rahkasekoituksia. Juustohyllyltä käyn aina hakemassa leipäjuustoa ja Oltermannia, jota muuten toin mukanani tännekkin.

  VastaaPoista
 9. Namimaiskis; kuulostaa hyvälle rahkapiiraalle! :)
  Ranskasta ja Sveitsistä sitä onneksi saa - syön usein ihan sellaisenaan aamulla. Dunnesista tosiaan välillä löytyi 'koitoisia' tuotteitta ihan yllättäen! Meidän vakiruokakauppa - vieläkin on Club -card ... saakohan siihen vielä joskus ladattua pisteitä... ;)

  VastaaPoista
 10. MaaMaa: Minun lähikaupat on Aldi ja Supervalu, mutta Dunnesissa tulee myös käytyä. Tescokin on lähellä, joten on vara mistä valita. Tuo rahkapiirakka onnistui hyvin. Suosittelen.

  VastaaPoista
 11. Mitä mitä? Mikä oli tämä kummallinen paikka mistä tuota herkkua löytyi Dunnesilta? Minä en ole huomannut vaikka rahkaa on kyllä kaivattu. Ehkä täällä Limerickissä ei olekaan... :(

  VastaaPoista

Jätä kommentti. Kiitos!