sunnuntai 28. elokuuta 2011

Huomenta!

Herätyskello herätteli minut jo aamulla varhain: puuroa keittämään ja eväitä laittamaan. Juniori lähti ensimmäiselle pelireissulle isän kuskaamana. Ilkeä kantapää on vihdoinkin kunnossa. Ei kiitos Irlannin lääkäreille ja fysioterapeuteille, joista kukaan ei viitsinyt nähdä tarpeeksi vaivaa asian eteen. Pahin ohje tuli lääkäriltä: lepoa kuukausi kaupalla.

Ajatelkaapas, Suomessa fysioterapeutti analysoi pojan kävelyä juoksumatolla pitkään, ja vihdoinkin selvisi miksi akillesjänne on käynyt ylikerroksilla: Juniori on varvasastuja. Pohjallisilla heitimme vesilintua, ja nyt tehdään uusia liikkeitä vanhojen lisäksi. Sattumalta täällä törmäsin suomalaiseen urheiluhierojaan, joka näytti minulle miten pohjetta voi hieroa. Irlannissa terveydenhuollossa pääsee rahoistaan eroon, mutta saako rahoilleen vastinetta, onkin sitten ihan eri juttu.

Juniorille oli kova pala, kun ei päässyt ykkösjoukkueeseen jalkapalloa pelaamaan. Ymmärrettäväähän se oli, kun viime vuonna ei käynyt harjoituksissa. Nyt peli on lähtenyt sujumaan, ja isovelikin on kovasti kannustanut, että kyllä sinä ykkösjoukkueeseen vielä pääset. Isoveljelle, kun ei asiasta saanut aluksi edes kertoa. Voi sitä onnea, kun lähdetiin pitkästä aikaan harjoituksiin.

Minä puolestani lähdin alentamaan kohollaan olevaa kolesteroliani (töissä oli terveystarkastus) aamu auringossa. Pistin ensimmäistä kertaa napit korviin, ja radiota kuunnellen meni pitkä kävelylenkki kuin itsestään.  Näin täällä sunnuntaina!

8 kommenttia:

 1. Hienoa, että jalkavaiva saatiin selvitettyä...☺

  VastaaPoista
 2. eihän kaikki voi olla ykkösjoukkuees

  VastaaPoista
 3. Irmastiina: Kyllä se lujille otti ja pitkään kesti.

  Hannele: Oikeassa olet. Kerroppas tuo Juniorille. Nyt sen jo ymmärtää, mutta pitkään piti asiaa selittää. Taitaa olla aika kilpailuhenkinen.

  VastaaPoista
 4. Luin sanan puuro ja heti tuli mieleen kuinka välillä tulee himoittua kaurapuuroa voisilmällä. :) Täältä vaan ei tahdo löytää kaurahiutaleita, joissa ei olisi jäänteitä muista viljoista..

  VastaaPoista
 5. Oho, ikävä vaiva, mutta onneksi löytyi vihdoin tietoa asiaan - ja siis myös hoitoa!

  Ihana tuo kuva, tykkään kun on monta eri väriä vierekkäin :))

  VastaaPoista
 6. Hyva,etta selvyys tuli pojan jalkavaivaan ja oikea hoito siihen.Akillesjannevaivat ovat tosi yleisia niin jalkapalloilijoilla kuin koripalloilijoillakin.Hyvin usein akillesjanne on liian kirea,ja sita pitaa venytella tosi ahkeraan.Mutta venyttelemisessakin on omat vaaransa.Se pitaa tehda oikein,ettei akillesjanne napsahda poikki.

  VastaaPoista
 7. Huojentavaa, että jalkavaivan oikea syy löytyi ja se on parantunut. Tsemppiä harjoituksiin - ja äidille myös - jotta ovi ykkösjoukkueeseen aukeaa.

  VastaaPoista
 8. Elisa: Täältä onneksi saa kaurahiutaleita. Ruis-ja sekahiutaleita raahaan Suomesta. Puuro maistuu aamulla ja pitää pitkään nälän pois.

  Elegia: Pitkällinen ja ikävä vaiva. Tuo kuva on Kinsalesta. Kun tulet Irlantiin, niin se on MUST paikka käydä.

  Sateenkaari: Välillä otamme kovastikkin yhteen näiden venytysten kanssa. Poika ei halua tehdä... Pitää vaan jaksaa marmattaa.

  Helena: Ykkösjoukkueeseen tai ei. Hyvä vaan, että pitävät urheilusta. Ei ainakaan ole enää tylsää!

  VastaaPoista

Jätä kommentti. Kiitos!