maanantai 25. heinäkuuta 2011

Miksi?

Norjan tapahtumia en rupea sen enempää analysoimaan. Tiedotusvälineet tekevät sen puolestani. Suorastaan ärsyttää, kuinka kiihkeästi ne tartuvat uutiseen: vääntävät ja kääntävät. Ja sitten alkaa se analysointi, jolloin mielestäni ei pysytä enää asiassa. Haaastatellaan "asiantuntijoija", joilla ei oikeastaan ole mitään uutta tai tärkeää sanottavaa koko asiasta. Kukaan ei pysty sanomaan, mitä Anders Behring Breivikin päässä liikkui ja liikkuu. Ei edes hän itse.

Uutisia katsoessani olen miettinyt, että miltä tuntuu Andersin äidistä? Ajatelkaa, äidin rakastama poika, jonka on tähän maailmaan synnyttänyt, rakkaudella kasvattanut ja hänelle kaikkea hyvää toivonut ja sitten käy näin. Isähän on jo mielipiteensä asiasta sanonut.

Surullista...10 kommenttia:

 1. Tuota samaa minäkin mietin. Olen aina miettinyt niitä äitejä, joiden lapsista tulee rikollisia. En osaa kuvitellakaan, miltä tuntuu, kun näkee ja kuulee, kuinka omaa lasta vihataan. Kuinka mahtaa äiti itkeä, kun vieraskin itkee.

  VastaaPoista
 2. kyllähän tämä ampuja tarkkaan on itse kertonut, mitä haluaa

  VastaaPoista
 3. Juuri kuten Hannele kirjoittaa, hän on kertonut oikein runsassanaisesti ja eri tavoin mitä hän haluaa. Psykiatrisen vankisairaalaan ylilääkäri, professori Hannu Lauerma sanoi haastattelussa, että tämä massamurhaaja-terroristi ei nähtävästi ole mielisairas, vaan psykopaatti tms.

  VastaaPoista
 4. Tuija: Voi, äiti-parkaa. Selviääköhän hän tästä. Kohta varmasti alkaa heidän perheensä elämän analysoiminen. Ei kai se äidinrakkaus täysin kuole vaikka mitä tapahtuisi.

  Hannele ja Helena: Niin, kyllä hän kertoo ja kirjoittaa tavotteistaan ja mitä haluaa saada aikaan pitkään ja hartaasti. Se ei kuitenkaan selitä mikä saa hänet ajattelemaan ja vihaamaan tuolla tavalla. Mikä tekee hänestä ja muista murhaajista julman? Milloin päässä on naksahtanut ja miksi? Joku on mennyt pahasti vikaan ja vinoon joskus vai onko hän aina ollut psykopaatti?

  VastaaPoista
 5. Entinen työkaverini asui erään Suomea kuohuttaneen murhaajan vanhempien naapurissa. Murhaajan vanhemmat ja sisarukset saivat niin paljon vihaa päällensä, että heidän oli muutettava. Tämän norjalaisen äidillä ja siskolla ei tule olemaan helpot paikat..

  VastaaPoista
 6. Kaikilla maailman persoonallisuushairioisilla on aiti. Voiko aiti mitenkaan vaikuttaa persoonallisuushairioon, en usko. Sen sijaan mielisairauksiin vaikuttaa elama kokonaisuudessaan, siina ehka on jo aidillakin jokin osa. Mutta aika monen uutisen mukaan kyseessa ei ole mielisairas, vaan psykopaatti.

  Aideille voimia. Niin ampujan kuin ammuttujen. Musta tuntuu, etta talle vuodelle on jo ihan tarpeeksi surua ja tuskaa, ahdistaa.

  VastaaPoista
 7. Elisabeth: En yhtään ihmettele, jos tämä äiti joutuu muuttamaan johonkin toiseen maahan. Elämä ei tule olemaan helppoa.

  Eryah: Niin, mielisairauteenhan voi olla taipuvuutta, jos sitä perheessä tai suvussa on. Onko niin että ihminen syntyy psykopaatiksi?

  Kaikilla on äiti. Jotenkin vaikea ajatella Hitleriä, Stalinia jne. pieninä suloisina poikina äidin sylissä istumassa.

  Nyt tosiaankin tarvittaisiin paljon hyviä uutisia. Niitä vaan ei näytä tulevan mistään.

  VastaaPoista
 8. Sille äidillekin olisi varmasti ollut helpompaa, jos poika olisi vain tappanut itsensä...sanat on julmat, mutta sellaisen surutyön yli pääsee lopulta. Massamurhaajapsykopaatin vanhempina ei varmasti ole helppoa, eikä ulospääsyä ... ikinä. He menettivät poikansa, joka kuitenkin on vielä elossa ..
  Bless them all who lost a loved one...

  VastaaPoista
 9. Tallainen teko on kasittamatön.Mutta kasittamatönta on myös ihmisten reaktiot teon tehneen vanhempia ja omaisia kohtaan.Tassakin tapauksessa aiti joutuu nyt olemaan maailmalta piilossa(ties vaikka kuinka ja kauan) ja on poliisin suojeluksessa.
  Moninkertainen on tuska tamankin aidin kohdalla.
  Kansa saisi hiukkasen miettia,kehenka vihansa kohdistavat.

  VastaaPoista
 10. Sateenkaari: Ihmiset saisivat tosiaankin vähän miettiä ennen kuin reagoivat. Koko perhe saa vihat niskoilleen, vaikka heillä ei ole ollut asian kanssa mitään tekemistä.
  Tuskin äiti voi edes jäädä Norjaan.

  VastaaPoista

Jätä kommentti. Kiitos!