torstai 23. kesäkuuta 2011

Tauon paikka

Loman alkuun on vielä vähan aikaa. Tankki alkaa olla aika tyhjä ja patterit kaipaavat latausta. Joskus vaan käy niin, että loman jälkeen tarvisee lomaltapalautumisloman. Siksipä tällä kertaa Suomessa en yritäkkään nähdä ja tehdä kaikkia / kaikkea. Suomen lomat ovat lomaa, ja samalla eivät ole. Muualla asuvat luultavasti ymmärtävät tätä epäselvää kuvaustani.

Jossain tuolla pääkopassa näen itseni löhöämässä etelän auringossa ja pulahtamssa uima-altaaseen.  Ehkä ensi vuonna, ehkä ei...

Kohta kuitenkin on suuntana Suomi. Tekee mieli voissa tiriseviä muikkuja, makoisia mansikota ja Tupla-patukoita. Enkä karjalanpiirakoilleekkaan sano ei.

Ja kun patterit on ladattu ja tankki on taas, jos ei nyt ihan täynä niin ainakin täydempi, palaan linjoille. Heinäkuun lopulla bloggaillaan taas!

Mukavaa kesää kaikille mukaville lukijoille!

20 kommenttia:

 1. Oikein rentouttavaa ja nautittavaa Suomi-lomaa.
  Muistakkin sitten tulla takaisin linjoille.

  VastaaPoista
 2. Oikein ihanaa Suomi-lomaa!

  Minäkin odotan blogiystävää kylään kaukaa. Ihanaa tavata, kun hän on alusta asti ollut blogini ahkera kommentoija ja sitten aloimme meilata ja...

  Täällä on nyt ihanat uudet perunat, herkulliset muikut, parhaat karjalanpiirakat, juuri kohta mansikat...kaikki on kaksi viikkoa etuajassa, joten takuulla juhannuksen jälkeen kaikki jo alkavat säilöä;-)

  Nyt minunkin tuli ikävä kuukauden blogitaukoa...pystyisköhän sitä...

  VastaaPoista
 3. Oikein rentouttavaa ja ihanaa Suomi-lomaa sekä lomaltapaluulomaa! Ymmärrän hyvin mitä tuolla tarkoitat, sillä usein minullakin lomat on buukattu täyteeen tapaamisia ja tapahtumia!

  VastaaPoista
 4. Nautinnollisis kesälomapäiviä ihanassa Suomen suvessa! Tiiän tismalleen mitä tarkoitat Suomiloman "lomattomuudella"; aivan liian helposti sitä kahmii itselleen liikaa tapaamisia, näkemisiä ja kokemisia lyhyillekin visiiteille...Toivottavasti tällkertaa onnistut pitämään kalenterin mahd. tyhjänä ja saat vain nauttia ja RENTOUTUA :) Tupla on kyllä maailman paras patukka!! Saispa sitä nyt heti, vaikka! Kuulemiin kesiksesi jälkeen :)

  VastaaPoista
 5. Yritän ottaa oppia, minullakin lomat tuppaa olemaan yhtä kyläluutana huiskuamista. Tekee mieli tavata kaikkia, kun tietää ettei taas nähdä vuoteen...ja sitten istuu ihan zombina eikä saa nukutuksi kun päässä pyörivät kaikkien kuulumiset ja tapaamiset.Eihän Irlannissa koskaan tulisi mieleenkään järkätä kyläilyjä joka päiväksi, tarvii aikaa hengähtää välillä.

  Tällä kertaa vuokraamme oman mökin jotta saan "pakosti" omaa aikaa. Kun kuitenkin eniten ehkä kaikesta kaipaan Suomen luontoa, valoisia kesäöitä, uimista viileissä järvissä, soutelua, auringonottoa, makkaranpaistoa oikealla nuotiolla, saunomista ja taas uimista, kuikan huutoa järvellä, hiljaisuutta, mustikoitten poimimista. Niistä kaikesta on kesälomat tehty.

  Toivottavasti ne lenkkarit tulevat käyttöön!

  VastaaPoista
 6. Oikein mukavaa kesää ja Suomi-lomaa! Kiirettä pitää täälläkin niin ettei blogimaailmaan paljoa ehdi.

  VastaaPoista
 7. Virkistävää lomaa Suomessa!
  Bloggaustauko tekee välillä sekin hyvää, uusin innoin sitten kirjoittelemaan.
  Nautin Irlannin kuulumistesi lukemisesta, kiitokset!

  VastaaPoista
 8. Oikein ihanaa ja rentouttavaa Suomen lomaa sinulle!

  t.Irmastiina

  VastaaPoista
 9. Rauhallista ja aurinkoista lomaa !!

  VastaaPoista
 10. Oikein hyvaa lomaa tielle! Me tullaan Suomeen (pysyvasti) keskiviikkona kera kahden noutajan....

  VastaaPoista
 11. Sateenkaari: Kiitos ja varmasti palaan linjoille. Nyt on vaan pää jotenkin tyhjä ja loman tarpeessa sekin!

  Anu: Kiitos!

  Leena: K-kaupan vieressä on aina kesäisin teltta, jossa paistetaan muikkuja. Äiti kävi jo paistajalle ilmoittamassa, että kohta tulee nälkäisiä ostajia. Ovat todella hyviä ja tietysti tirisevässä voissa paistettuja.

  Blogitauko tekee hyvää. Sain vihdoinkin sen ihanan nojatuolin ja olen taas päässyt lukemaan. Aloitin ihan hömpällä. En nyt jaksa mitään syvällistä!

  Hienoa, että pääset tapaamaan blogiystävää. Jotenkin minusta tuntuu, että juttua tulee riittämään pitkään....

  Helena: Pojille pitää yritää keksiä tekemistä. Kotikyläni, kun on aika hiljainen! Itse olisin "happy" tekemättä yhtään mitään!

  MaaMaa: Ai, nyt ihan rupesi tekemään Tuplaa ihan kauheasti mieli. Sinullakin muutto lähenee. Uusi maa ja uusi kieli!

  Silhoutette: Lenkkareille tulee varmasti käyttöä. Nautikaa lomasta. DVDt tulivat perjantaina. Kiitos!

  Sirokko: Vieraat ovat siis saapuneet!

  Rosina: Kiva, että pidät jutuistani. Tauko tekee hyvää ja siten taas uudella innolla "tarinoimaan".

  Irmastiina: Thank you!

  Ebrufin: Nautitaan. Power Parkkiin taidamme mekin taas eksyä.

  Riitta: Aurinkoa olen tilannut koko ajaksi.

  Kirsi: Suuri elämänmuutos edessä teille kaikille. Poika sanoi, että menisi mielellään uudestaan riparille. Kerro Alle meiltä terveisiä.

  VastaaPoista
 12. Oikein hyvää Suomi-lomaa!

  Löysin blogisi, kun suunnittelin Irlannin-lomaani alkukesällä. 13. - 19.6. kiertelimme maaseudulla Pohjois-Irlantia myöten Bray tukikohtanamme. Viehtättäviä kyliä ja pikkukaupunkeja näimme, ja jylhiä merenrantoja - juuri tuollaisia kuin blogisi taustakuvassa.

  VastaaPoista
 13. Allu: Danke!

  Hilma: Toivottavasti teillä oli kiva loma. Säät eivät tainneet teitä suosia. Eilen oli aivan ihana päivä. Tänään taas pilvistä. Mukavaa kesää sinulle.

  VastaaPoista
 14. Hyvää lomaa!! Ja vitsit että alkoi tehdä mieli Tuplaa :D

  VastaaPoista
 15. Hauskaa lomaa ja nauti tuplasta! Tiedan tunteen, kun loman jalkeen tarvitsisi loman. Nyt olen jo hiukan oppinut, ja valilla tulee sanottua ihan pain nakoa ihmisille, etta ei vaan jaksa. Onneksi ne tarkeimmat ymmartavat. Varsinkin pienten lasten kanssa se on raskasta menna paikasta toiseen joka paiva.

  VastaaPoista
 16. Tulin, katselin ja luin. Tunnistin myös tuon "Suomi-loman" problematiikan, sillä olemme mekin parhaillaan täällä Suomessa "lomailemassa".

  Olemme ratkaisseet asian niin, että matkustamme Suomeen joka 3. kesä ja viivymme silloin muiden nurkissa useamman kuukauden. Lataamme näihin kuukausiin mahdottomat odotukset nähdä, kokea ja tavata kaiken ja kaikki mitä olemme kaivanneet. Syömme itsemme ähkyyn tuon tuosta, kun on maistettava kaikkea sitä mitä ilman joudumme elämään. Kalenteri täyttyy, koska on niin monta ihmistä joita haluamme nähdä. Niin monta paikkaa, johon liittyy muistoja, joita haluaisimme jakaa lasten kanssa.

  Suomesta palaamme kotiin huonolla omalla tunnolla. Niin moni ihminen jäi näkemättä, niin moni asia tekemättä, niin monta paikkaa näkemättä. Ehkä sitten ensi kerralla?

  Muina kesinä lomailemmekin sitten jossakin Suomen ja Istanbulin ulkopuolella. Keskittyen perheeseemme ja itseemme, siihen mitä oikeasti haluamme nähdä, tehdä ja kokea. Niistä syntyy tuhat ja yksi tarinaa. Siellä on loma.

  Jonakin päivänä haluaisin elää viellä täällä synnyinmaassa. Kokea arkea ja lomaa. Pysyvyyttä ja jotakin joka on omaa. Ja katsoa olisiko minusta suomalaiseksi.

  Hyvää lomaa! Toivottavasi akkusi latautuvat, kaikesta huolimatta:).

  VastaaPoista

Jätä kommentti. Kiitos!