lauantai 11. kesäkuuta 2011

Takakonttikirppis

Englannissa asuessamme kävimme joskus sunnuntaisin kiertelemässä takakonttikirppiksillä = a car boot sale. Myyjien autot pullistelivat myytävästä tavarasta, kasattavista pöydistä ja tietysti eväskasseista. Kirppiksiä järjestävät esim urheiluseurat, koulut jne, jotka velottavat myyjiltä palkkion paikasta. Yleensä pitopaikkana on suuri parkkipaikka, jonne myyjät saapuvat hyvissä ajoin aamulla. Kirppiksiä paljon kiertäneet sanovat, että parhaat löydöt tekee se, joka on paikalla heti  kun portit avataan. Edullisimmat puolestaan ne, jotka odottavat sulkemisaikaa. Myyjät eivät nimittäin ymmärrettävästi halua viedä tavaroitaan takaisin koteihinsa. Monelle kirppis on paikka päästä eroon nurkissa pöyrivistä ylimääräisistä tavaroista. Toisille taas se on täyttä "bisnestä".  

Irlannissa en ole takakottikirppiksiin juuri törmännyt. Tänään kuitenkin yksi urheiluseura järjesti kirppisen, ja lähdimme Juniorin kanssa sinne kiertelemään. Myyjät maksoivat vuokraa paikasta 10.00 Euroa ja me ostajat pulitimme pääsylipusta 2.00 Euroa. Päivän ostossaldo: kaksi vähän potkittua jalkapalloa, kirja, leivonnaisia ja kolme silkkistä tehtyä suurta auringonkukkaa.

Hienoa, että näin kerätään rahaa urheiluseuralle. En taida olla ainut, joka on kyllästynyt ainaiseen rahan kerjuuseen ja sponsorointiin. Kuulin, että takakonttikirppisiä aletaan järjestämään kerran kuussa. Minusta taitaa tulla vakiasiakas.


Paikalla oli yli 30 autoa.

Osa myyjistä näytti olevan ihan ammattilaisia.


En ostanut tuota purjelaivaa.

Käytettyjä vaateitakin oli paljon myynnissä.

7 kommenttia:

 1. Pääsisinpä joskus tuollaiselle kirppikselle.:):)

  terv. Irmastiina

  VastaaPoista
 2. Sinä kuulut nähtävästi niihin onnellisiin, jotka osaavat tehdä löytöjä kirpputoreilta. Mie en, ja se varmaan vaatisi aktiivisempaa kirppailua (kirppiksillä kulkemista) kuin mihin pystyn.

  PS. äsken olin taas persona non grata bloggerissa, ei hyväksynyt kommenttiani.

  VastaaPoista
 3. Irmastiina: Taitaisi olla sinulle juuri sopiva paikka!

  Helena: Käyn kirpputoreilla harvoin, enkä usein löydä yhtään mitään. Nyt tuli ostettua pari juttua. Vaatteita olen ostanut vain pari kertaa. Viime kesänä käivin Suomessa kirpputorilla ja mukana lähti Nanson hame ja farkkutakki yht 4.00.
  Tuolla oli kuitenkin kiva kierrellä, kun ilmakin oli kaunis ja tavarat hyvin esillä. En tykkää penkomisesta.

  Tämä Bloggeri on kenkkullut viime aikoina. Pari kertaa olen itsekkin joutunut kommentoimaan omassa blogissani anonyyminä!

  VastaaPoista
 4. H-y-v-ä idea tuollainen kirppis!

  VastaaPoista
 5. Irlannissa sää on ainainen uhka kaikenlaisille ulkotapahtumille - tänään on satanut koko päivän, näkyvyyttä on juuri ja juuri tien toiselle puolelle kun katson ulos ikkunasta! Mitään ei täällä voi suunnitella ilman "säävarausta" - mitä tehdään jos alkaa sataa. Tänään on varmaan jouduttu perumaan lukuisia barbequita, myyjäisiä, ulkoilmakonsertteja. Ja eilen oli aivan ihana ilma!

  Olin kerran käymässä aurinkoisessa Kaliforniassa, ja siellä oli joka toisessa korttelissa "garden sale", omalle pihalle vaan myytävät. Palasin kotiin valtavan täytetyn pehmoalligaattorin kanssa! Se oli aika kivan näköinen tupsahtaessaan Dublinissa matkalaukkuhihnalle! Itse asiassa se on niin iso ettei oikein mahdu minnekään, joten olisiko aika viedä se lähimpiin myyjäisiin?

  VastaaPoista
 6. Riitta: Toivottavasti muutkin saavat siitä idean. Irlantilaisilta karkasi mopo käsistä rikkaina vuosina ja kaikki käytetty oli EI EI. Nyt ollaat toivottavasti herätty!

  Silhouette: Sää tosiaankin pitää ottaa aina huomioon. Meidän työpaikan BBQ pidetiin sisällä. Viime vuonna oli aurinkoinen ilta ja söimme ulkona.
  Löytyisiköhän alligaattorille uusi koti jostakin? Älä vaan lähetä minulle. Yritän nimittäin päästä eroon turhista tavaroista.

  Hannele: Sinulta olisi mennyt tuolla koko päivä.

  VastaaPoista

Jätä kommentti. Kiitos!