maanantai 13. kesäkuuta 2011

Paino-ongelmia

Se aika vuodesta on taas koittanut, jolloin on aika kaivaa puntari ja mittanauha esille. Parin viikon kuluttua punnitsen ja mittaan. Murisen ja mutisen. Vetoketju ei yleensä mene kiinni ensi yrittämällä. Raskaat lenkkarit saavat kyytiä. Seuraavaksi farkut... Erinäisten toimenpiteiden jälkeen olen yleensä tyytyväinen.

Eipäs tehdä hätäisiä johtopäätöksiä. Kyse ei suinkaan ole minun paino-ongelmistani, vaan matkalaukkujen pakkamista tässä mielessäni suunnitelen. Jokavuotinen ongelma, terveisiä vaan Ryan Airin joustamattomalle Michael O'Learylle.

Valitan, mutta toisaalta en valita. Kiitos Ryan Airin, Suomessa käynti ei räjäytä pankkia ja mieskin pääsee lentämään naapurisaarelle edullisesti. Ryan Airin kanssa pärjää, kun pakatessa pistää aivot naulaan ja tekee juuri niin kuin ohjeissa sanotaan. Näin se menee: käsimatkatavarat 10 kg. Laukun mitat:  55cm x 40cm x 20cm, eikä milliäkään enemmän. Pakastepussi (rasvoille ja lääkkeille): maksimi tilavuus yksi litra. Ruumaan menevistä laukuista maksetaan erikseen ja painorajoitukset ovat per laukku.

Ihan turhaa alkaa kentällä uikuttamaan, vaikka aihetta olisi. Nämä ovat säännöt (kyllä, varsinaista pilkun viilaamista), ja jos ei niitä ole valmis noudattamaan, niin sitten on paras lentää suosiolla kallimmalla lentoyhtiöllä!
Tässä toinen uusista laukuista. Mittasin kaupassa, että varmasti täytää kaikki vaatimukset.

23 kommenttia:

 1. Paljonko sitten maksaa ruumaan laittaa yksi normaali matkalaukku? Yleensahan ne painavat sen 20kg. Mutta onneksi sentaan tuo kasimatkatavaran painoraja on korkeampi kuin yleensa! Tsemppia pakkaamiseen :)

  VastaaPoista
 2. Karoliina: 15 kg 20.00 Euroa ja 20kg 30.00 Euroa. Kallista on. Meillä on vielä vaihto Lontoossa, joten 15 kg laukku Suomeen ja takaisin maksaa 80.00 Euroa. Olemme lomalla lähes kolme viikoa, joten vaateitakin pitää ottaa enemmän mukaan. Yritän saada kaikki mahtumaan käsimatkatavaroina. Katsotaan miten käy. Käsimatkatavaroitakin saa sitten olla vain se yksi laukku.Ei esim käsilaukkua ja reppua erikseen. Näistä kaikista säännöistä johtuen lentokentällä on aina niitä, joilta palaa pinna totaalisesti. Ei auta itkut markkinoilla!

  VastaaPoista
 3. Aivan tuon painorajoituksen kanssa on täälläkin kamppailtu.
  Mielestäni se on kyllä väärin, että käsilaikkuakaan ei saa olla toisena laukkuna..:)

  Tervetuoloa Suomeen!!

  t. Irmastiina

  VastaaPoista
 4. no on todella tiukkaa kylla :( itse aina survon kasilaukkuni aivan tayteen (viime reissulla sain mahtumaan sinne 8kg tavaraa - se on tosi iso) ja lisaksi koneeseen vien sen kasimatkalaukun ja ruumaan tietysti isoin pakaasi. Mukavaa lomaa teille!

  VastaaPoista
 5. Kalliiksi tulee kaikki lisämaksut ,kun ostaa halpalennon.Etenkin tuo,että pitää jokaisesta lennosta erikseen maksaa laukkumauksu ärsyttää!Kaunis matkalaukku ja mukavaa Suomen matkaa;itsekin suuntaan sinne ensi viikolla.

  VastaaPoista
 6. Hihihii, muistuu mieleen ajat kun muutin Australiasta takaisin Suomeen... Ruumaan 34 kg ja käsimatkatavaraa kolme nyssykkää yhteensä 15 kg. Qantasin neidon ilmekään ei värähtänyt, toivotti vain hyvää matkaa =).

  Samaten nyt kun viimeksi palasin Seelannista, ruumaan meni 52 kg (painoraja 2 x 23 kg koska tulin Jenkkilän kautta) ja käsimatkassa reilusti yli 10 kg. Mutta niin vain taas pääsin ongelmitta matkaan. Ehkä se on vaikuttanut että näkevät että olen ollut maassa kuukausia/vuosia ja matkustan niin kauas kuin vain maapallolla pääsee =)?

  VastaaPoista
 7. Kyllä ne osaa niuhottaa kalliitkin yhtiöt, esim. ranskalaiset. Meille päin saa olla käsitavaraa vain 5 kiloa,sisältää yhden kassin ja tietskarin, ei erillistä käsilaukkua. Arvaa kenellä on tietskari käsilaukussa... Yksi matkalaukku 20 kg sentään menee ilmatteks. Tuo on kyllä liikaa että joka vaihdon yhteydessä menee uuden kerran maksut!
  Oikein mukavaa Suomen matkaa teille!

  VastaaPoista
 8. THY:lla ruumaan menava laukku saa painaa 30 kg.Kasimatkatavaran painoa en muista,mutta olisikohan se ollut 8 kg.Minulla oli viime talvena naitten lisaksi kasilaukku ja kannettava.Kannettavahan taytyy turvatarkastuksessa laittaa erikseen hihnalle otettuna pois omasta laukustaan.

  VastaaPoista
 9. Irmastiina: Näin halpalentoyhtiöt tekevät rahaa!

  Karoliina ja Yaelian: Postaukseni taisi olla vähän harhaan johtava. Lomaan on vielä pari viikkoa. Vaikka lisiä maksankin, tulee Ryan Airin lennot sittenkin halvemmiksi. Mukavaa lomaa toiselle ja kotiinpaluuta toiselle!

  Athelas: Jospas ne säälivät väsynyttä matkalaista, eivätkä alkaneet nipottamaan.

  Sirokko: Luulen, että pärjätään käsimatkatavaroilla 10 kg per nenä. Pestään sitten pyykkiä ahkerasti Suomessa.

  Sateenkaari: Tuo 30kg on kyllä luksusta! Teidän lentoyhtiö taitaa olla oikea helmi!

  VastaaPoista
 10. No, oli se harmi, ettet kuitenkaan halua sitä pehmoalligaattoria, se on kirkkaanvihreä ja pituutta on lähes 2 metriä...asuu vintillä nykyään. Menis kyllä sen dvd-paketin mukana pehmikkeenä mainiosti ;)
  Me juuri ostettiin taitettava pikkuvaaka, jonka voi ottaa mukaan sinne toiseen päähän jottei ylitetä 10kg. Neuvo: painavimmat vaatteet ja kengät päälle matkalle! Keli mikä keli.

  Näin kerran kesähelteillä Dublinin lentoportilla kaksi rätkäkuskia,jotka oli pakanneet kypärät ja nahkavaatteet isoihin kasseihin - ei armoa, laukut oli liian isot käsimatkatavaraan, heidän piti pukea kaikki kuteet takaisin päälle, saappaat ja kaikki. Mietin vieläkin, mitä heidän rätkille oli tapahtunut!

  10 kg on ihan hyvä määrä raahata, muuten tulis mukaan vaikka mitä. Miehellä pitää olla ruumalaukku, kun kameravehkeet painaa niin paljon! Olen typistänyt vaatevalikoimaa hurjasti, ja otan vain yhdet kengät, sandaalit.Saappaita saa aina Suomessa lainaksi jostain! Kirjat sen sijaan on ainainen ongelma.
  Eniten raivostun tuosta käsilaukkujutusta: nainen tarvitsee aina käsilaukkuansa, ei sitä voi pakata "pois"! Ryanair on yhtä kärsimystä, me mennään Aer Lingusilla kun päästään suoraan Hesaan - saas nähdä onko yhtään parempi yhtiö.
  Will report. Ainaskaan ei tarvi tällä kertaa kuunnella miehen kiukuttelua Michael O'Learyn takia ; ) Viime reissulla jäätiin jonon hännille ja koneeseen päästyä oli kaikki käsimatkatavaratila mennyttä! Ja kenenkäs vika sekin oli?

  VastaaPoista
 11. Meidan vieraat loppuviikosta lentavat Ryanairilla matkan ensimmaisen osuuden. Tuo 15kg rajoitus on ikava tuliaisten kannalta :p No, onneksi rantavaatteet ei paljoa paina!

  Mun sydan sykkii British Airlinesille. Niilla saa/sai allowancen(29kg) jalkeen kuljettaa niin monta 32kg laukkua kuin haluaa vain 28 punnan hintaan per laukku(tama hinta kolmen vuoden takaa, varmaan noussut jonkun verran). Terveisin eras, joka lensi uuteen asuinmaahansa kuudentoista 32kg matkalaukun kanssa, niista 12 lisaveloituksella ja hinnaksi tuli vain reilut 300 puntaa.

  Mutta komia sun matkalaukkusi! :)

  VastaaPoista
 12. Apua, tuletteko te niin pian? Sehän tarkoittaa että lähdette jo takaisin melkein silloin, kun mun loma vasta alkaa. Pihkura.

  Haasteellinen tehtävä sovittaa kolmen viikon vaatteet käsimatkatavaroihin sanoo nimimerkki viikonloppureissullakin laukku ruumassa.

  VastaaPoista
 13. Ei ole halpalennot enää halpoja, jos on vaihtoja ja laukku ruumassa,huh mikä hinta tavaralle! Kun asuin vuoden Keski-Euroopassa niin kaikista edullisimmaksi tuli lähettää tarvittavat vaatteet postipaketteina! Sekä sinne että takaisin. Finski ei vuonna 2006 ottanut 10 kilon ylipainosta ylipainomaksua, mutta kun menomatkalla skandinaavinen yhtiö kyllä otti. Nythän fiskilläkin ollaan tosi nipoja, vain yksi laukku ruumaan ilmaiseksi (lennän pohjoiseen finskillä).

  Itselle olen nyt hankkinut pienen ja tosi keveän laukun, joka mahtuu käsimatkatavaraksi. Nesteiden takia laitan sen kuitenkin ruumaan.

  Onnea pakkaukseen ja hyvää loman odotuksta!

  VastaaPoista
 14. Kukaan ei voi edes kuvitella, mitä nainen saa mahtumaan käsilaukkuunsa matkalla Italiasta Suomeen;-)

  En pidä tippaakaan lentomatkustamisesta ja teen sitä vain olosuhteiden pakossa. Ensinnäkin maksat itsesi kipeäksi siitä, että saat matkustaa polvet suussa ahtaanpaikan kammoa potien, toiseksi aina nipotetaan jostain laukusta ja painosta ja kolmanneksi en halua enää seisoa paljain jaloin likaisilla lattioilla, kun aina minun kenkäni piippaavat ihan riippumatta siitä, mitä on jalassani.

  Teen kaikkeni voidakseni matkustaa omalla autolla ja/tai laivalla.

  Vihreät niityt, saan kaukaa blogiystävän vieraaksi viikko juhannuksesta, joka on yleinen 'prime time' puutarhasani ja ja jo nyt kukkivat kaikki juhannusruusut, erilaiset syreenit, unikot ja iirikset eli siis kaksi viikkoa ETUAJASSA. Kun oli puutarhani tv-kuvaus kaikki kukki kaksi viikkoa JÄLKIAJASSA eli kasvien aikaero voi olla jopa kuukauden. Yllätyt kun saavut Suomeen. Ehkä pääset jo mustikkaan;-)

  VastaaPoista
 15. Minna: Milloinkas saavut "Järvelle"?
  Taidetaan laittaa yksi laukku ruumaan, sillä muuten jää kaikki rasvat yms tänne. Onneksi on kaksi poikaa, jotka eivät vaatteilla pahemmin koreile.

  Helena: Laukun pakkaaminen on kyllä suorastaan stressaavaa, ja sitten vielä nuo typerät nestesäännöt päälle. Jatko lento on niin aikaisin aamulla, että parempi olla kaikki millilleen oikein, en jaksa kuunnella nipotusta virkailijoilta. Lisämaskut todellakin lisäävät roimasti hintaa. Viime talvinen lento Suomeen KLMllä oli kyllä luksusta!

  Leena: Automatkailussa on puolensa. Lentokentät ovat kamalia paikkoja. Liikaa ihmisiä ja liikaa sääntöjä. Turvatarkastukset käyvät hermoille, mutta ei auta: soutaenkaan en halua Suomeen matkustaa.

  Teillä siis kesä etuajassa, ja täällä harraa jäljessä. Viime kesänä tähän aikaan ruukkukukat jo kukoistivat ulkona. Tällä menolla jää väriloisto näkemättä, jos ilmat eivät lämpene ja pian. Kasvatin taimet siemenistä ensimmäistä kertaa ihan itse ja harmittaa, jos en ole paikkalla KAIKKI kukat viimein kukkivat.

  Milloin se puutarhaohjelma tulee tvstä? Yhden katsoin viime vuonna, jossa upeaa puutarhaasi näytettiin. Sinuakin haastateltiin.

  VastaaPoista
 16. Silhouette: Minä vien peräti kahdet kengät: lenkkarit ja sandaalit. Lenkkarit laitan matkalle jalkaan. Käyn pitkillä kävelylenkeillä, joten niille on käyttöä. Toivottavasti ei tule mitään yllätysjuhlia, sillä silloin olen pulassa. Kerran jouduin hautajasiin ja kävin kaverini kaapista hakemassa sopivia vaatteita.
  Tuo käsilaukkujuttu todellakin ärsyttää, mutta ei auta itkut markkinoilla.
  Viime kesänä lähetin puuroryynejä ja suklaata postitse ennen lähtöä. Taidan tehdä samoin tänäkin kesänä.

  Eryah: No, jo rouvalla oli laukkuja. Olit varmaan näky LHRn lähtöselvityksessä. 300 ei todellakkan ollut paljon tuollaisesta laukkukasasta.

  Matkalaukun väri mielytti. Ainakin erottuu mustista laukuista.

  VastaaPoista
 17. Eka lomapäivä on 11.7. eli niillä main ajattelin muuttua mökkiläiseksi ja siinä ekalla viikolla on ainakin yksi pyrähdys Tampereen suuntaan tiedossa, mutta yritetään nyt kuitenkin ehtiä se "perinteinen" saunailta viettää.

  VastaaPoista
 18. Hei taalla lueskelen blogiasi O'Haren kentalla.
  Security meni nopeasti. Luulen koska jatkolento on Phillyn kautta niin ei tarvinnut tehda int'l. Saas nahda onko siella sitten ne body skanners etc.
  Mina olen lopultakin antanut periksi miehelle ja me matkustetaan hyvin kevyesti. 1 kasipakaasi/matkustaja ja meita on 4. Onneksi meilla on mahdollisuus jattaa tavaroita Suomeen niin tartte kaikkea raahata sinne mukana. Lomaa on heinakuun loppuun asti. Jippii!
  Toivottavasti onnistumme tapaamaan sinut vihrealla saarella.

  VastaaPoista
 19. Rynkkyä en voi sietää, en mitenkään päin. Mutta ymmärrän kyllä, että kun koko iso perhe matkaa niin kyllä se hinta sitten ratkaisee. Ja kun tietää säännöt ja niitä seuraa, niin mikäs siinä sitten. :)

  Itse olen täysin uskollinen Flying Blue -yhtiöille: Air France ja KLM, erityisesti. Kun niillä on tarpeeksi matkannut (ja syöttänyt rahaa ;)) niin nyt on kultakorttilaisena hyvät oltavat. Saan ottaa 2 laukkua käsimatkatavaroissa (käsiläukun lisäksi), ja 2 ruumaan laitettavaa laukkua, 23kg / laukku. Liikakiloista en ole ikinä maksanut. Sen lisäksi on priority check-in, fast track turva- ja passitarkastukset, priority boarding ja tietysti ihanat business lounget käytössä kaikkialla. Ja sokerina pohjalla toistuvat up-greidit.
  En tarkoittanut ylpeillä, mutta kun tähän luxukseen on nyt tottunut niin Rynkkyyn en pysty ;) ;)

  VastaaPoista
 20. Minna: Palataan asiaan. Saunaan tulen kutsulla tai kutsumatta. Ok?

  Lissu: Ilalla sitten syömään.

  MaaMaa: Viime talvinen lento KLMllä, ihan vaan turistiluokassa, ilman mitään extroja oli luksusta minulle. Nyt taas Rynkyllä...lasken mielessäni säästettyjä Euroja, joten eiköhän se taas jotekin mene.

  VastaaPoista
 21. Ok. Jos ei olla kotona, niin löydät puut ja tulitikut helposti. Muista avata pellit. :)

  VastaaPoista
 22. Minna: Kysyn Päkältä, kyllä se auttaa.

  VastaaPoista
 23. Me käytiin juuri porukalla Lontoossa, halvimmat lennot tarjosi norjalainen ja parisen kymppiä lisää niin päästiin finskillä. Supersaverin kautta ostettiin lento+hotelli-paketti, mutta saa sieltä pelkkiä lentojakin.

  VastaaPoista

Jätä kommentti. Kiitos!