tiistai 7. kesäkuuta 2011

Jos hampurilaista tekee mieli, niin...

Unohtakaa McDonaldssit ja Burger Kinggit. Irlannin parhaimmat, ja ennen myös kalleimmat,  hampurilaiset saa Eddie Rocketista. Silloin sata vuotta sitten, kun astuin ensi kerran Vihreälle Saarelle, kävimme syömässä Eddie Rocketissa Dublinissa. Olin myyty!


20-vuotta myöhemmin ruokalista on lähes sama, eikä sisustuskaan ei ole muuttunut. Mikä parasta, hampurilaiset maistuvat ihan yhtä hyviltä. Eddie Rocket's on saanut täällä lisänimen Eddie Rocket's = empty  pockets (tyhjät taskut). No, lama on laskenut hapurilaistenkin hintoja ja Eddielläkin on nykyisin jos jonkinmoisia tarjouksia. Herkutteluhetki ei enää tyhjennä taskuja.

Niin, ja aina sisälle astuessa tulee ihan sunnuntaifiilis. Ai miksikö? No, Onnen päiväthän oli aikoinaan televisiossa aina sunnuntaisin, ja tämä paikka on kuin suoraan tuosta sarjasta.

12 kommenttia:

 1. No niinpä onkin...suoraan Onnen päivistä..:))

  VastaaPoista
 2. Vaikuttaa mahtavalta paikalta :)

  VastaaPoista
 3. Lontoossa on pieni hampurilaisketju nimeltaan Ed's. Sisustus ja ruoka nayttaa ihan samalta :o Onkohan samaa ketjua? Sielta saa myos maailman parhaimmat milkshaket, voi slurps. Aivan ihania chunky chipseja, joita saa dippailla juustokastikkeisiin... Poh, nyt tuli nalka!

  VastaaPoista
 4. Onko teidan Eddie Rocketissa jukeboksi? Ainakin yhdessa, jossa ollaan kayty, oli jukeboksi poydan paadyssa ja sinne kun heitti kolikon niin sai valita... kivaa kasarimusiikkia, joka ainakin meille vanhemmille kelpasi :)

  VastaaPoista
 5. Poikettiin kotimatkalla Waterfordissa juuri Edissä, kun viereinen McDonalds oli tupaten täynnä kiljuvia lapsia : ). Irlannissa ei ole moottoriteitten varrella mitään retkihuoltamoita, joissa voisi vain pysähtyä ja juoda ja syödä. Tännekin piti eritoten poiketa, kokonaan pois moottoritieltä, aikaa hukkaantui rutkalti. Levyautomaatit oli edelleen paikalla ja hampurilaiset hyviä!

  VastaaPoista
 6. Tähän postaukseen täytyy laittaa yhtäläisyysmerkit - " - eli komppaan täysillä. Meidän Eddie'ssä olisi myös kotiinkuljetus palvelu, mutta kyllä se hamppari pitää tuossa ympäristössä syödä että oikealta maistuu.

  Silhouette: M1 moottoritielle rakennettu 4 uutta AppleGreen pysähdyspaikkaa, missä ruokaa ja lapsille leikkipaikka (vähän Suomen ABC:n tyyliin) ja aivan moottoritien varressa. Ehkä ne leviävät pikkuhiljaa.

  VastaaPoista
 7. Hei täältä taustalta! Itse puolitoistavuotta Dublinissa asuneena tää tuo muistot mieleen :) Maailman paras kalahamppari, slurps! Täytyykin alkaa tosissaan suunnittelemaan irlanninreissua, että pääsis herkuttelemaan. Aurinkoista kesäaikaa vihreälle saarelle, välillä on sinne kova ikävä!
  -Notte

  VastaaPoista
 8. Onnenpaivia on katsottu hirmu kauan aikaa sitten.Oli hyva sarja.
  MCdonaldsit ja muut vastaavat eivat ole lempparipaikkojani.Jos niissa kayn,niin en yleensa syö hampurilaista,vaan jotain muuta.
  Myös taalla meilla saa parhaat hampurilaiset jostain muusta paikasta,kuin naista ketjuruokaloista.Hampurilaisessa olevan leivan pitaa olla hiukkasen rapeaksi paistettu,eika sellainen pehmoinen "mössö",mika naissa ketjuruokapaikoissa on.

  VastaaPoista
 9. Vielä paremmat purilaiset syntyy, kun heittää nuo leivät syrjään ja syö pelkät pihvit lisukkeineen ;)

  VastaaPoista
 10. Irmastiina: Vain asiakkaiden vaatetus on erillainen kuin Onnen Päivissä aikoinaan.

  Lumicki: Käyn aika harvoin tuolla syömässä, mutta silloin kun käyn nautin!

  Eryah: Olisikohan kopio? Tämä on irlantilainen ketju ja jo aika vanha sellainen.

  Leena: Jukeboksi on vaikiovarustus. Kun muutimme tänne Corkkiin, ei täällä ollut ensimmäistäkään Eddie Rocketsia. Nyt niitä on monta.

  Silhouette: Samaa olen ihmetellyt. Uudella Cork-Dublin moottoriteillä ei saa esim bensaa ollenkaan, jos ei poikkea reitiltä.

  Meidän Edit ovat aina lähes tyhjiä. Ei tarvitse pelätä kiljuvia lapsia.

  Heljä: Nämä hampurilaiset pitää tosiaankin syödä ravintolassa. Muuten ei pääse tunnelmaan mukaan.

  Notte: Tälläinen vaikutus näillä Edin hampurilaisilla on sinäkin tulit "kaapista" ulos. Hinnat ovat laskeneet, joten nyt kanattaa syödä Edissä.

  Sateenkaari: Yritän vältää hampurilaisravintoloita, mutta joskus täytyy herkutella. Mäkkärin kana"räpit" ovat hyviä.

  Elisa: Sun pitää ottaa mukaan omat leivät, mutten leviää hampurilainen käsiin. On aika sotkuista syötävää.

  VastaaPoista
 11. Edissä saattoi tilata hampurilaisen salaattikulhossa - hyvä meikäläiselle joka ei voi leipää syödä. Jälkeenpäin tuli tietty mieleen että hampurilaisessa on aina vehnää jossain muodossa! Vehnälle ja laktoosille allergisena ulkona syöminen alkaa olla vaikeaa, kyse ei ole siitä mitä haluan, vaan mitä VOIN listalta syödä. Kana olisi ollut ainoa vaihtoehto Edissäkin. Pian Suomeen ja ostamaan niitä laktoosia pilkkovia entsyymejä!

  VastaaPoista
 12. Silhouette: Ostakkin oikein iso säästöpakkaus.

  VastaaPoista

Jätä kommentti. Kiitos!