tiistai 14. kesäkuuta 2011

Entten tentten teelikamentten

Meidän kesä kenkkuilee edelleen. Kateudesta vihreänä seurasin Suomen hellelukemia. Ei kai tämä vain tarkoita sitä, että kun me laskeudumme Tampereen ai, niin viihtyisälle lentokentälle, joudumme jonottamaan passintarkastukseen vesisateessa? Näen painajaisia sääsennusteesta, jossa Pekka Pouta sanoo(vai kuka siellä nykyisin ennustaa), että Suomen kesä oli ja meni kesäkuussa ja heinäkuulle ei riitä enää helteitä ollenkaan.

Meidän yläkoululaisen koeviikon sen kun jatkuvat: huomenna vuorossa ranska ja historia. Vasta ensi maanantaina on viimeinen koe. Ihmeen tyytyväinen hän on ollut kokeisiinsa, vaikka rääkki on ollut melkoinen. Minä olen pitänyt huolen, että ruoka on valmiina heti, kun hän saapuu kotiin. Välillä päivät ovat venyneet 16.30 asti ja voitte kuvitella, kuinka nälkä silloin on. Tulokset julkaistaan vasta 14.9, joten kun viimeinen koe on tehty, voi koko urakan unohtaa kesäksi.

Mies aloitti maanantaina uuden lyhyehkön projektin Lontoossa. Tänään oli sitten tarjottu toista projektia. Huomenna pitää ilmeisesti ratkaista, ottaako sen vastaan. Kinkkinen tilanne. Pitäisiköhän vain laseka, että entten tentten teelikamentten hissun kissun vaapula vissun.....

Tai englanniksi:

"Eeny, meeny, miny, moe,

Catch a tiger by the toe;

If he hollers, let him go,

Eeny, meeny, miny, moe!"Takapihalla kukkii jo mukavasti.


Tarkkasilmäiset huomaavat, että pian  meillä syödään oman
maan, tai siis kasvupussien, mansikoita.


Vielä eivät kaikki kukat kuki ruukuissani.


9 kommenttia:

 1. Loppurutistusta Junior certteihin!

  Roosalla loppuvat kokeet vasta viikon päästä tiistaina, silloin on espanja. Ja tosiaan, pitkiä nuo koepäivät kokonaisuudessaan - aamulla yksi koe, sitten väliä ja toinen loppuu vasta puoli viisi.

  Meillä ovat kesäsuunnitelmatkin ihan alkutekijöissään. Lapsista 3/4 lentää Suomeen 19.7. tädin kanssa ja jonkun ne pitäisi sitten sieltä hakea... joskus. Kunhan saadaan lomat sovittua töistä, J-P:llä kun työreissuja on luvassa vähän liiankin kanssa (ei pitkiä, mutta useita) niin en ole omia lomianikaan vielä sopinut.

  VastaaPoista
 2. Kysy multa: sadesää alkaa Suomessa 29.7. ja kestää tasan viikon. Toissa kesänä lähetin sinne yhden saksalaisen harjoittelijan ja KOKO ajan oli kamalan kylmä ja sateinen. Nyt mun mies lähtee mukaan ja on taatusti sama juttu.

  VastaaPoista
 3. Leena: Samoin sinne! Ilta on mennyt taas lukiessa. Toivottavasti huomenna menee kummatkin kokeet hyvin.
  Tänään oli pitkä päivä ja huomenna vielä pidempi. Näiden kokeiden jälkeen ainakin selviää, mitä aineita EI halua tehdä LC:ssä.

  Voi, kun olisi taas se ripari tänä kesänä. Viime kesä oli niin helppo, kun ei isommalla tullut ollenkaan aika pitkäksi. Tänä kesänä taitaa kylläkin Juniori olla se, jolla on tylsää.

  Oleko kuullut onko Ryan Air aloittamssa Dublinista lentoja Tamperelle? Voi, kun alottaisi taas!

  Allu: Jos tuon mukaan mennään, niin älä vaan lähetä ketään tuttuja sieltä Saksasta Suomeen heinäkuun alussa! Taidankin tästä lähtien aina tarkastaa sinun Suomen lomat esin ja sitten vasta varaan omani!!!

  VastaaPoista
 4. Ei pääse Dublinista kuin Tallinnaan tai Tukholmaan, se kolmas T puuttuu edelleen, tarkistin juuri.

  Meilläkin nuorin lukee niin että pää höyryää, perjantain L.C. matikankokeesta valitettiin jopa radiossa, ja opetusministeriö antoi jonkun lausunnon, hyvä sillä se tietää että se osa koetta ehkä arvioidaan lepsummin.Eihän koko kansa voi reputtaa koetta! Maanantai on viimeinen koepäivä meillä.Ruokaa saan tosiaan raahata minäkin kaupasta, poika syö kuin hevonen.

  Suomen kesästä ei tarvi huolta kantaa, aina siellä lämpimämpää on kuin täällä! Ilmamassa Venäjän päällä kun kerran lämpiää, siitä riittää viikoiksi. Täällä Atlantin tuulet puhaltavat helteet pois päivässä! Sateet ja tuulet ovat hakanneet kaikki isot kukat rikki, Clematis on ihan repaleina, isot Alliumit kaatuneet kumoon. Minä kasvatan vain alkukesän ja syksyn kukkia, olen aina heinäkuun Suomessa. Riemukseni vadelmat ovat jo kypsiä!

  Talvella vannoin, että ostan Suomesta sekä sukset että potkukelkan tuliaisiksi, jotta pääsen kulkemaan täällä lumen tullen. Nyt vaan miettimään, millä naamioin potkukelkan rollaattoriksi. Ei taideta päästä metallinpaljastimesta läpi, minulla piippaa jopa liivien metalliset tukikaaret joka kerran, joudun naispoliisin tutkittavaksi säännöllisesti!

  VastaaPoista
 5. Voimia esikoiselle loppurutistukseen!

  Toivon todella, että saatte kauniin sään täällä olonne ajaksi!
  Siinä samallahan mekin sen saamme..:))

  Aamulla oli mittarissa +13 astetta... vettä sataa ja harmaata on... eli sateet tulevat nyt ja kun tulette paistaa aurinko... varaa aurinkorasvat valmiiksi..:))

  VastaaPoista
 6. Tsemppiä kokeisiin ja miehen projektituumauksiin, ! Tuo koesysteemi vaikuttaa kyllä epäinhimilliseltä. Suomessa sataa jo nyt, jo kolmatta päivää, joten sitten on aurinkoista kun te olette maassa. Itse olen lähdössä viikon lomalle Itävaltaan ja olen seurannut säätiedotuksia sinne, siellä sataa jo toista viikkoa peräjälkeen ja uskon, ettei siellä enää ensi viikolla voi sataa, eihän?

  VastaaPoista
 7. Hellesäät tulee kyllä takaisin ihan varmasti, tässä nyt on vaan pientä sadetta välissä. ;)

  VastaaPoista
 8. Silhoutte: Kuulin tuosta matikankokeesta. Pakko kai niiden on alentaa vaatimuksia, jos kaikilta meni pieleen. Meillä enää yhdet kokeet maanantaina ja sitten ohi on. Entäs teillä?
  Jospas ostaisit luistimet. Ne mahtuu laukkuun. Potkuri taas ei.

  Irmastiina: Sitä minäkin toivon. Tämä Irlannin kesä, kun voi olla tosi surkea.

  Helena: Itävaltaan tulee varmasi helteet, kun sinne saavut.
  Koe urakka on aika kova 15-vuotiaalle. Onneksi ollaan jo loppusuoralla.

  Lumicki: Uskotaan!

  VastaaPoista

Jätä kommentti. Kiitos!