maanantai 23. toukokuuta 2011

Poika on tullut kotiin

Mietiskelin kuvaavaa otsikkoa Obaman lyhyelle, mutta erittäin lämpimälle ja onnistuneelle Irlannin vierailulle. Kun muutama vuosi sitten tarpeeksi pitkälle presidentin äidin puoleisia sukujuuria kaivettiin, päädyttiin pieneen Moneygallin kylään Irlantiin. Sieltä lähti 1850 perunaruttoa pakoon nuori mies nimeltään Falmouth Kearney, Barack Obaman isoisän isoisä. Näin Obamasta tuli irlantilainen!

Pieni kylänpahanen meni täysin sekaisin, kun "oma" poika palasi vihdoin juurilleen, ja tapasi kaukaisia sukulaisiaan. Moneygallin toisessa pubissa (kylässä on vain kaksi pubia) maistui vieraille myös Guinness. Voin vain kuvitella panimon markkinonnista vastaavan riemun, kun Amerikan presidentti maistoi ruskeaa juomaa ja kehui sen makua. Presidentin mielestä Guinness maistuu paremmalta Irlannissa kuin Amerikassa.
Uskotaan!


Kuva: Daily Mail

Ohjelmaan mahtui myös tapaamisia päämisterin ja presidentin kanssa sekä satojen ihmisen kättelyä. Ihmisiä oli liikkeellä paljon ja presidentti ja "First lady" varmasti tunsivat olevansa tervetulleita. Päivä huipentui College Greenillä, Dublinissa järjestettyyn yleisötilaisuuteen. Musiikkipitoisen ohjelman lisäksi presidentti piti puheen, jolla hurmasi koko Irlannin (ja samalla, myös kaikki Amerikassa asuvat irlatilaisten jälkeläiset, joita on paljon). Paikalla oli 50 000 kuulijaa, eivätkä kaikki halukkaat mahtuneet mukaan.

Luonnonvoimiin ei maailman vaikutusvaltaisin mies kuitenkaan pystynyt vaikuttamaan. Tuhkapilveä pelätään sen verran, että presidentti jatkaa matkaa Lontooseen jo tänä iltana. Sääli, kyllä täällä olisi saanut viipyä pidempäänkin.

9 kommenttia:

 1. Enpäs tiennytkään että Obama on myös irkku! Oli varmaan kiva tavata sukulaisia;D

  VastaaPoista
 2. Yaelian: Tämä irlantilaisuus on aika venyvä käsite!

  VastaaPoista
 3. Luulin nanosekunnin verran, että kyseessä on lätkän MM-voiton postaus, sillä sitä voittopokaalia kutsutaan pojaksi, joka tosin nyt kastettiin Kundiksi. :)

  Kyllä Guinessin nyt kelpaa mainostaa, mutta taisi Obamakin saada tässä irlantilaistaustaisten äänestäjien ääniä...

  VastaaPoista
 4. Helena: Tuosta pokaalista ja sanonnasta otsikon keksinkin!
  Ääniä tuli roppakaupalla. Kyllä tämä vierailu taisi olla aika pitkälle ääntenkeräystä.
  Jotenkin sitä aina yritää unohtaa, että kaikki on niin viimeisen päälle laskelmoitua.
  No, uutisiin saatiin taas jotain uutta ja nyt voidaan palata lamaan.

  VastaaPoista
 5. Täällä on myös uutisoitu paljon tuosta Irlannin reissusta.
  Toisaalta yksi ultrakonservatisti Rush Limbaugh joka huutaa radio-ohjelmassaan kaikenlaista soopaa. Hän oli löytänyt jonkun irkku proffan raportoimaan miten vähän siellä oli kiinostusta matkasta.
  Eli ei kaikkea kannata uskoa mitä kuulee...
  Vielä ollaan elossakin.

  VastaaPoista
 6. Obama vaikuttaa kyllä 'hyvälle tyypille' noin yleisesti :) Hyvä että tykkäsi Guinnessista, kuningatar ei tainut tykätä ... ;D
  Niinhän siitä sanotaa, ettei Guinness matkusta hyvin - en todella tykännyt Guinnessista vielä Suomessa, vasta Irkuissa opin tykkäämään :)

  Amerikassa on varmasti enemmän irlantilaisia kuin Irlannissa :D Sielä reissatessa menevät kaikki sekaisin, jos puolikkaalla sanallakaan mainitsee irlannin. Ja jokainen tuntuu olevan vähintään 1/8 irlantilainen :D

  ihana ihana vihreä saari <3

  VastaaPoista
 7. Lissu: Ei tosiaan kannata uskoa kaikkia mitä kuulee. Kiinnostusta oli ja paljon ja Irlanti sekaisin. En tiedä mitä muuta arvon toimittaja olisi odottanut?
  Obama on nykyisin muuten O'Bama.

  MaaMaa: Kyllä hänestä jäi tosi positiivinen kuva ja tuo pubissa käynti teki vaikutuksen täällä ja muualla.
  Jenkeissä toisiaankin näytää olevan hienoa, jos on irlatilaista verta.

  VastaaPoista
 8. Jotkut ovat suorastaan ylpeitä irlantilaisista sukujuuristaan, miksei O'Bama:D

  VastaaPoista
 9. Aili-mummu: Kyllä näytti O'Bamakin nauttivan irlantilaisuudestaan. Ja siitähän on varmasti hyötyä vaaleissa.

  VastaaPoista

Jätä kommentti. Kiitos!