sunnuntai 22. toukokuuta 2011

Onpas teitä paljon!

Oikein hätkähdin, kun tajusin että blogillani on peräti 80 registeröitynyttä lukijaa, plus tietysti muita lukijoita. En olisi ikinä arvannut ensimmäistä haparoivaa postausta kirjoittaessani, että samalla sain kaksi uutta harrastusta ja liudan blogiystäviä. Kahdella harrastuksella tarkoitan kirjoittamista, ja koska kuviakin halusin juttuja värittämään tuli kuvauksestakin kuin vahingossa, uusi harrastus. Tai harrastus ja harrastus, kamera nyt vaan on lähes aina mukana ja katselen maisemia "sillä" silmällä.

Blogiystävyyttä on ulkopuolisen vaikea ymmärtää. Tai sitä, että ihmisen jota ei ole koskaan tavannut tuntee paremmin kuin jonkun jota näkee usein. Blogissa kirjoitetaan asioista, joista ei välttämättä kenekään kanssa keskustele. Täällä tulee pohdittua asioita laidasta laitaan. Varsinaista terapiaa, sillä päivittäiset keskustelut koulunportilla ovat jokseenkin niitä samoja sää-lapset-lomat-hyvää kuuluu-keskustelua päivästä, viikosta ja vuodesta toiseen.

Tänään vietimme entisen työkaverini syntymäpäiviä hänen upouudessa kodissaan. Jotenkin blogi on aina mielessä, sillä matkalla bongasin sopivan maiseman uudeksi banneriksi. Onneksi kamera oli käsilaukussa, ja ennen lähtöä kävin ikuistamassa purjeveneitä ja Irlannnin vehreydellä höystettynä. Ympäristönkin näkee erillä tavalla, kun sen jakaa kuvien välityksellä muiden kanssa.

Kaunis kiitos teille kaikille, kun käytte täällä postauksiani lukemassa! Mielelläni otan myös vastaan ehdotuksia aiheista, jotka teitä kiinnostavat.13 kommenttia:

 1. Tämä bloggaus on tosiaan mielenkiintoinen harrastus, koska tuo aika monenlaista virikettä elämään. Itselleni on juuri tuo valokuvaaminen sellainen asia, jota en ole kovin paljon harrastanut ja siinä riittää haastetta ja kehitettävää vaikka kuinka paljon. Täältä blogeista saa myös paljon uusia ideoita asioista, joita voisi olla kiva kokeilla...:D

  VastaaPoista
 2. No mikäs täällä on käydessä, kun aina kaikkea hyvää tarjolla.

  VastaaPoista
 3. Bloggaus on kivaa ja siihen jää koukkuun! Alussa tarkoitus oli vain paikka,jossa säilyttää reseptejä,mutta siitä se lähti sitten pariinkin eri suuntaan. Paljon olen oppinut blogeista ja kivoja blogituttujakin olen tavannut,ihan oikeasti:)

  VastaaPoista
 4. Kiitos itsellesi kun jaksat pitää blogia ja postata usein!
  Kertomukset ja kuvat Irlannista ovat aina kiinnostavia ja osaat kirjoittaa hauskasti!

  VastaaPoista
 5. Minulle blogit ovat myös tärkeä kanava olla tekemisissä ihmisten ja kaikenlaistan ajatusten kanssa! Sinun blogiasi olen seurannut sen alkuajoista asti.

  VastaaPoista
 6. Ei todella olisi ikinä uskonut, että kun aluksi alkoi bloggauksen ihan kokeilumielessä muutamalla jutulla, että siitä saattaisi poikia mahdottomasti uutta ja mielenkiintoista. Kuten monet jo mainitsivatkin: valokuvaus, ympäristön huomioiminen uudella tavalla, blogikaverit, jopa joidenkin tapaaminen ihan livenä, ajatusten vaihto netissä, uusien asioiden oppiminen jne. Kaikki tuo on tullut kuin bonuksena. Luulen, että jos mitään näistä ei olisi tullut pelkän kirjoittamisen mukana, olisi bloggaus hiipunut vähitellen.

  Kiitos kivasta blogista. Minua kiinnostavat aina vieraat kulttuurit ja uudet ihmeelliset asiat. Irlannista on aina mukava kuulla, siellä en ole päässyt vielä koskaan käymään, mutta ehkä vuoden kuluttua työporukka tekee matkan sinne.

  VastaaPoista
 7. Sulla on yksi mielenkiintoisimpia blogeja! Ja tietty suuri paikka mun blogisydamessa, koska olit mun ensimmainen kirjautunut blogiseuraaja/lukija <3

  Bloggaaminen on tosiaan mukava harrastus, jo ylla mainituista syista. Mutta se myos tsemppaa ja motivoi tekemaan jotain, eika vain olemaan ja laiskottelemaan. Olen tehnyt siita itselleni sellaisen positiivisen paineen luojan :) Oma blogini on kevytta viihdetta, keskittyen vain positiivisiin asioihin. Se on hienoa huomata, kuinka yllattavan paljon niita mahtuu ihan tavalliseenkin elamaan!

  VastaaPoista
 8. Jatka samaan tapaan! Mielenkiintoista arkipäivän kommentointia ja kaikkea muuta ihanaa.

  VastaaPoista
 9. PS. tänään oli telkkarissa ohjelma Mihin hävisi Irlannin vauraus; aika karmeaa kuultavaa. Siinä oli kuvaa jostakin kauppahallista, jonka arvelin olevan juuri Corkin kauppahallin. Tässä linkki, en tiedä näkyykö Suomen ulkopuolella, oli BBC:n tekemä: http://tv1.yle.fi/juttuarkisto/ajankohtaisohjelmien-aiheita/panorama-mihin-havisi-irlannin-vauraus

  VastaaPoista
 10. Minusta oli hienoa löytää blogisi, koska on aina kiva vaihtaa ajatuksia toisen suomalaisen kanssa, ja varsinkin valittaa epäkohdista Irlannissa! Irlantilaisille ei oikein uskalla kritisoida mitään, ovat niin herkkiä loukkaantumaan. Täällä saa sanoa asiat halki.

  Olisi mukava lukea muitakin Irlannin suomalaisten blogeja, vaan mitenkähän niitä etsisi netistä? Sinun blogisi sain linkin avulla, jonka lähetti Suomessa asuva ystäväni.
  Olen asunut täällä yli lähes 25 vuotta, joten en enää edes huomaa juttuja, joita sinä havaitset, kiitos siitäkin!

  Netti on ihmeellinen yhteisö, mieheni on blipfoto.comissa mukana ja tavannutkin muita "blippaajia", keskustelee päivittäin ihmisten kanssa ympäri maailmaa ja nauttii siitä, ettei ole yksin harrastuksensa kanssa!

  VastaaPoista
 11. Marke: Tervetuloa seuraamaan. Kuvaus on sellainen melkein harrastus. Enemmänkin se on kuvauskohteiden etsintää. Olisi kiva päästä joskus hyvän kuvaajan oppiin. Toisaalta minulla on ihan vain tavallinen kamera, eikä suunitelmissa ole ostaa kallista järjestelmäkameraa.

  Allu: Minä saan aina viikon naurut blogistasi.

  Yaelian: Oikeassa olet. Kyllä tähän jää koukkuun ja pahasti.

  Riitta: Kiitos! Tämä on helppo harrastus, kun ei tarvitse lähteä mihinkään ja kirjotusajankin saa itse valita. Joskus vielä tulen Amsterdamiin ihailemaan tulppaaniloistoa ihan livenä!

  Elegia: Elämä olisi paljon köyhempää, jos en olisi päässyt tutustumaan teihin upeisiin ja erillaisiin ihmisiin.
  Sinä viet minut tuttuihin paikkoihin, ja asut vielä lähellä entistä (aivan kamalaa) työpaikkaani.

  Kirlah: Täällä tutustuu kyllä todella mielenkiintoisiin ihmisiin ja heidän arkeensa ja ajatuksiinsa.
  Sinun blogisi kautta olen päässyt sisälle koulumaailmaan Suomessa.
  Ilmoitahan sitten hyvissä ajoin, kun tulet Irlantiin.

  Eryah: Kiitos! Moni arkinen asia ei olekaan enää niin tylsää ja arkipäiväistä, kun sen jakaa muiden kanssa.
  Minä kyllä marmatankin täällä ja päästän ulos höyryjä. Pääsee mies vähemmällä.

  Helena: Milloinkas päästään Helena blogiin vieraisille? Lupasit sen joskus aloittaa.
  Yritin katsoa tuota linkkiä, mutta en päässyt sisälle. Taas näitä tekijänoikeusjuttuja. Toisaalta tätä dokumenttiä näen livenä ihan joka päivä! Uskomattoman holtitonta touhua ja tässä on tulos. Missä olivat kaikki viisaat? Eikä kukaan puhaltanut peliä poikki.

  Silhouette: Hienoa, että ymmärrät puolesta sanasta mitä tarkoitan, kun marmatan täällä maan asioista ja välillä ihmisistäkin.

  En ole törmännyt kovin moniin suomalaisten kirjoittamiin blogeihin. Meilleen tulee juuri nyt vain kaksi: Heljän ja Minnan blogit, joita kumpaakin taidat seurata. Itse vain jotekin eksyn näihin blogeihin tai sitten blogilistalta on löytynyt joitakin kiinnostavia.
  Entäpäs jos aloittasit itse uuden blogin?

  VastaaPoista
 12. Blogimaailma on kyllä todella erikoinen juttu; ihan totta tuo ettei sitä tajua ennenkuin mukaansa se tempaa. :)
  Ja mullekin tapahtui heti alkuajoista asti se, että katsoo kaikkea 'sillä silmällä' - mistä saisi kivoja kuvia, mistä voisi kertoa blogissakin. :) Avartaa, ja jotenkin näkee omat piirinsäkin paremmin, uudemmin. Loistojuttu :)

  Uusi bannerikuva on aivan ihana, mutta taustalla olevat Moherit on edelleen suurin suosikkini! :)

  VastaaPoista
 13. MaaMaa: Sinutkin luulen tuntevani hyvinkin, vaikka ei olla koskaan tavattu! Hejänkin kanssa juttelimme kuin vanhat tutut, kun kävivät meillä kylässä.

  Moherit olen kerran nähnyt livenä ja arvaas mitä - kamera jäi autoon. Oli tuulinen päivä ja parkkipaikalle pitkä matka, joten se niistä kuvista.

  VastaaPoista

Jätä kommentti. Kiitos!