lauantai 21. toukokuuta 2011

Karkkipäivä

Minulla oli lapsena lauantaisin karkkipäivä. Ensin saunaan ja sitten karkit esille. Ehdottamia suosikkijani olivat merkkarit.  Niitä kävimme ostamassa läheiseltä bensa-asemalta.  Markalla sai 10 "lanttia". Ai, kun vielä joskus saisi oikein aitoja salmiakki  ja hedelmä merkkareita.  Merkkareitten tapaisia olen nähnyt, mutta maku ei ollut sama.

Nyt minulla ei ole enää karkkipäivää. Yritän olla syömättä karamelliä ja suklaata, siis yritän. Ai, että on vaikeaa! Ja arvatkaapas kuinka kova kiusaus tuli, kun kävelin sisälle Nellie-tädin vanhanaikaiseen karkkikauppaan kaupungilla. Juniori luuli tulleensa taivaaseen ja samanlaiset oli tuntemukset äidilläkin. Pysyin lujana, enkä ostanut itselleni mitään. Napsin sen sijaan kuvia!


 

 

 
Posted by Picasa

10 kommenttia:

 1. Ooh kyllä näyttää hyvältä, nam!

  VastaaPoista
 2. Hannele: Löytyy, mutta ei merkkareita!

  Riitta: Valinnan vaikeus on ainut ongelma tuossa karkkikaupassa.

  VastaaPoista
 3. Ihanan näköinen kauppa. Taidankin lähteä syömään vähän jäätelöä. (mulle ei salmiakit, lakritsi eikä irtokarkit maistu, suklaa ja jäätelö sen sijaan).

  VastaaPoista
 4. Meilla on tanne tullut joka ostoskeskukseen Haribon karkkimyymala.Saa myös lakua ja salmiakkikarkkeja.Milloinkahan olen viimeksi ostanut.Siita on kuukausia.Nyt saattaisi jo olla aika ostaa namipussi.

  VastaaPoista
 5. Helena: Minulla taas ei ole minkäänlaista himoa jäätelöön. Suklaatuutin syön kesällä Suomessa ja se riittää pitkäksi aikaan.

  Sateenkaari: Hyvällä omallatunnolla voit ostaa pussin salmiakkia!

  VastaaPoista
 6. Voi etta, muistan kuinka upeaa oli joskus lauantaisin paasta vanhempien kanssa kaymaan karkkikaupassa. Se huumaava tuoksu joka sielta tulvi kun oven avasi, ja hyllyt taynna mita kiehtovampia karkkeja... Ei veda vertoja sille nama nykyiset myymalat, niista puuttuu se tunnelma taysin mika oli noissa pienissa vanhoissa ja hamarissa karkkikaupoissa. Suosikkini oli Nekkukaramelli, paljon parempaa kuin mikaan nykyinen tikkari!

  VastaaPoista
 7. Karoliina: Karkkikaupoissa on tunnelmaa isolla Teellä!

  VastaaPoista
 8. Mulla on edelleen karkkipäiviä :) Ei niinkään säännöllisesti, mutta on kuitenkin aina sillon tällön. Kun antaa luvalla syödä pikkasen, niin estää hirveän himon ;) ;)

  Aivan ihana Nellitädin karkkikauppa! Tulee Peppi Pitkätossun karkkikauppa mieleen :D

  VastaaPoista
 9. MaaMaa: Eikös se mennyt niin, että lapset saivat ostaa niin paljon karkki kuin halusivat ja Peppi maksoi?
  Arvaas mitä, flunssasta on ollut se hyöty, että makea ei maistu ja paino on pudonnut 4 kg!

  VastaaPoista

Jätä kommentti. Kiitos!