tiistai 31. toukokuuta 2011

Huomenna jo kesäkuu???

Uskottava se on, vaikka ulkona ei kesäisen lämmintä olekkaan. Meillä ei ole vielä kesälaitumet mielessä. Juniorin koulu jatkuu vielä kuukauden, ja yläkoululaisen isot kokeet (Junior Cert) alkavat ensi keskiviikkona. Niitä tehdäänkin sitten lähes kaksi viikkoa. Katsotaan miten käy. Olen sanottavani sanonut, ja moneen kertaan! Täällä on sanonta, että voit viedä hevosen veden äärelle, mutta et voi pakottaa hevosta juomaan. "You can take the horse to the water, but you cannot make it drink!"

Heinäkuussa sitten lomaillaan Suomessa, ja jos kaikki menee hyvin, tulee äiti meidän mukana tänne taas pariksi kuukaudeksi. Hänellä on jo ikää niin paljon, että pojatkin tajuavat kuinka arvokkaita hetket mummun kanssa ovat.

Sääennusteen mukaan täällä ilmatkin lämpiävät loppu viikkoa kohden. Toivottavasi lauantaina on niin lämmintä, että päästäisiin ulkona grillaamaan. Ja jospas mies vihdoinkin oppisi, että pitää malttaa odottaa hiillosta. Toivossa on hyvä elää...


Kuva otettu Fota Housen puutarhassa.

9 kommenttia:

 1. On se vaan kesä.Paloin niskasta ulkona kävellessä;auringossa palaa jo helposti täälläpäin ja lämpöä piisaa,mutta ei liikaa.

  VastaaPoista
 2. Joo kesàkuu se on huonoissakin ilmoissa, mutta eikòhàn se pikkuhiljaa làmpene se keli siellàkin. Hyvà ettà osaavat arvostaa isovanhempien seuraa :D

  VastaaPoista
 3. Toivotaan,etta ilmat teilla lampiavat pian.
  Meilla on normaali kesa myöhassa kuukaudella.Niin sanottiin eilen uutisissa.Olen nauttinut ,kun viela ei ole kuumaa ollut.
  Oikein mukavaa kesakuun alkamista İrlantiin.

  VastaaPoista
 4. Olipas erinomainen sanonta. 15-vuotiaan äitinä voin allekirjoittaa sen täysin.

  VastaaPoista
 5. Samat kuviot meillä eli Roosan Junior Certit 8.-22.6. - nyt on lukulomaa koulusta ollut jo viime torstaista asti... toivottavasti saa päntättyä nämä viimeiset päivät :) - Meneekö teidän yläkoululainen nelos- vai vitosluokalle? - Roosa menee vitoselle ja halusi vaihtaa kouluakin, kun kaikki kaverit menee neloselle ja joku taitaa muuttaakin. Juuri eilen sain vahvistuksen, että Roosalla on paikka toivomassaan Marino Collegessa Dublinin Clontarfissa. Tietää vähän pitempiä koulumatkoja, mutta jospa olisi tyytyväinen. Rehtori kysyi haastattelussa, aikooko Roosa sitten Leaving Certeissä tehdä suomen kokeen ja totta kai aikoo :)

  Mukavia kesäkuun alkupäiviä teille! Me täällä yritetään kovasti 'kouluttaa' uutta Lemmi-kollia :)

  VastaaPoista
 6. Yaelian: Teidän talvi taitaa olla meidän kesä.
  Muista pistää paljon aurinkorasvaa ja Elegialle myös!

  Ciacy: Pojat eivät ole koskaan nähneet vaarejaan ja irlannin mummu ei tullut heille läheiseksi. Suomen mummu onkin sitäkin rakkaampi.
  Vanehmpi poika soittaa mummulle monta kertaa viikossa ja puhuu pitkään. Sinnä kielitaitokin pysyy kunnossa.

  Sateenkaari: Olin kerran Turkissa elokuussa ja täytyy sanoa, että oli liian kuumma. Koko ajan yli 40 astetta. Sinä taidat kestää hyvin helteitä ja olet niihin tottunut.

  Suzhouren: Tuo sanonta pitää paikkansa 100%. Nyt hevonen on kylläkin yläkerrassa toivottavasti juomassa vettä!!!!

  Leena: Iso urakka meidän murkuilla on edessä!
  Hän menee neljännelle. Toisaalta ihan hyvä, sillä muutten olisi vain 17-vuotias, kun aloittaa jatko-opinnot. Toivottavasti lukuinto ei kokonaan katoa lusmuvuoden aikana.
  Olen täällä pääni puhki meittinyt, että pitäisikö hänen käydä kaksi viimeistä vuotta jossain toisessa koulussa. Valitettavasti nämä yksityiset vaihtoehdot ovat todella kalliita 7000 per vuosi ja muut yläasteet eivät ole sen parempia. Ajattelin vaan, että jos opetuksesta maksaa niin sitten voi vaatia esim .opettajaa paikalle. Ja luulisi, että koulukin silloin puskisi oppilaita opiskelemaan. Onneksi on nyt vuosi aikaa miettiä. En ole kauhean tyytyväinen tähän kouluun. Taaskin on ollut hyppytunteja aivan liikaa. Meno vaan taitaa olla sama kaikissa yläkouluissa. Opettajia ei opettaminen ja luokassa oleminen näytä kiinnostavan... ja oppilaat vaistoavat ilmapiirin heti ja tekevät vain sen minkä on pakko. Vali vali jne.

  VastaaPoista
 7. Samat tunnelmat täällä, kuopus kylläkin suorittamassa Leaving Certiä, hänen koulussaan ei ollut mahista nelosluokkaan joten poika on vasta 17v nyt heinäkuussa! Vähän liian nuori yliopistoon mutta minkäs teet. Nelosluokalla on aikaa miettiä tulevaisuutta ja valintoja. Junior Certiä ei pidä liikaa stressata, pojat varsinkin kypsyvät ihmeesti parissa vuodessa - jos ovat kypsyäkseen. Kuten sanottu hevosesta, vain silloin se juo jos on jano! Tosin koulun ilmapiiri vaikuttaa opintointoon, meillä on kokemusta molemmista tilanteista.

  Olen kateellinen siitä, että pojillasi on yhteinen kieli Suomen mummun kanssa! Sitä minun lapsillani ei ollut, eivät oppineet suomea emmekä päässeet käymään. Olet oikeassa, ne hetket ovat arvokkaita, ottakaa paljon kuvia ja videoita!

  Traditio on, että kevät on kylmää ja tuulista, kunnes koulukokeet alkavat, sitten pukkaa helle. Helle lakkaa kokeitten viimeisenä päivänä ja sitten alkaa sade!

  Olemme tulossa Corkiin päin Bank Hol viikonlopuksi, toivottavasti pysyy edes kuivana!

  VastaaPoista
 8. Silhouette: Teilläkin siis jännitetään. Toivottavasti teidän "hevosella" on kova jano!!!

  Tuosta kielitaidosta saa kyllä kiitää mummua ja sitä, että hänen ei puhu englantia. Meillä oli myös suomalaisia au-paireja, joten siitä oli apua. Vaikka puhe ei niin täydellistä olekaan tulee asiat selviksi.

  Jos sinulla on aikaa treffata, kun ole täällä niin pistä minulle sähköpostia: vihreatniityt@hotmail.com

  Helteitä tässä odottelen!

  VastaaPoista
 9. Tsemppiä sitten vain kaikkien Junior Certteihin!! :)
  Silhouetten mainitsemat helteet kokeiden aikana on tosi juttu; aivan mahtavat säät niiden aikana aina ollut :D

  VastaaPoista

Jätä kommentti. Kiitos!