sunnuntai 8. toukokuuta 2011

Äitienpäivänä

Täällä äitienpäivää vietettiin jo aikaisemmin kevällä, joten mitään erikoiskohtelua en tänään saanut.
Omalle äidille lähetin kukkia ja soitin tietysti onnittelut. Voi, kun olisin itse päässyt kukat viemään (huokaus!).

Sateisen viikon jälkeen, meillä on tänään ollut kuiva, mutta tuulinen päivä. Pyyhkeet kuivuivat tuulessa pikavauhtia. Hyvä niin, sillä tätä kuivumista on odotettu. Välillä kyllä pelkäsin, että juuri istuttamani taimet lähtevät tuulen mukana lentoon. Ikkunalaatikot ja ruukut ovat täyttyneet viime viikkoina mullasta ja taimista, ja nyt odotan jännityksellä milloin ne alkavat kukkimaan.

Perheen miehet tuolla katsovat, yllätys, yllätys jalkapalloa. Minä alan taas olla allerginen koko pallonpotkimiselle ja etenkin sen katsomiselle. Formuloitakaan en alkanut seuraamaan, vaikka bensaa virtasi meikäläisenkin suonissa alkukaudesta.

Tälläistä ei-äitienpäivää täällä!

Hyvää äitienpäivää kaikille äideille!


4 kommenttia:

 1. Mukavaa ei-äitienpäivä-sunnuntai-iltaa sinnekin.

  Aikoinaan mietimme näitä äitien ja isien päiviä ja päätimme mennä ystäväni taktiikalla. Päiviä vietetään meillä asumismaan mukaan.

  Toki itse voisin ottaa lahjontaa ja huomiota vastaan varsinkin äitiyttäni kunnioittamaan maaliskuussa täkäläisittäin, toukokuun toisena sunnuntaina suomalaisittain, toukokuun viimeisenä ranskalaisittain ja marokkolaisittain. Ruotsissa äitienpäivä kesäkuussa - riittäisikö sen juhlimisen perusteeksi Suomen pakkoruotsi?

  VastaaPoista
 2. En edes muistanut, että on äitienpäivä. Ennen piti aina yrittää muistaa se "toukokuun toinen sunnuntai"-sääntö ja laskea päiviä, että kortti tai kirje ehti äitienpäiväksi Suomeen. Usein myös soitin, koska paikalla oli aina muitakin sisaruksia. Äitini kuoli kaksi vuotta sitten, joten päivän muistaminen nyt oli vähän surullista - traditio on katkennut iäksi.

  Tuo on hyvä sääntö, että juhlitaan maassa maan mukaan. Tosin en oikein osaa tuntea mitään irlantilaisina juhlapäivinä! Seköhän on maahanmuuttajan ikuinen ongelma, että ei koskaan tunne osaavansa viettää mitään paikallisia juhlia "oikein" - naisethan juhlia yleensä organisoivat. Onneksi lasten varttuessa äidin rooli muuttuu vähemmän tärkeäksi. Vähän jännittää ,josko tulevaisuudessa tulee häitä ja kastajaisia ja mitä äidiltä silloin odotetaan. Hattua häissä kuulemma ainakin...

  VastaaPoista
 3. Heljä: Äitienpäiviä ei voi olla liikaa, joten kyllä te voitte viettää ruotsalaistenkin äitienpäivää hyvällä omallatunnolla. Antaa mennä vaan pakkoruotsin piikkiin.

  Hannele: Sinäkin voit ihan hyvin viettää kummankin maan juhlat!

  Silhouette: Valitettavasti vierassa maassa on vaikea pitää kiinni omista juhlistaan ja perinteistään. Kenelle täällä esim. suvivirttä laulat?
  Morsiammen äiti saa häissä paljon huomiota, joten ala valmistautumaan hyvissä ajoin.

  VastaaPoista

Jätä kommentti. Kiitos!