perjantai 22. huhtikuuta 2011

Tavallinen työpäivä

Se  nyt vaan jotekin ei tunnut "normaalilta", että katolisessa maassa pitkäperjantai on useimmille meistä ihan tavallinen työpäivä.  Kaupat ovat auki, mutta viinaksia ei tänään myydä. Olisin tietysti voinut ottaa päivän vapaaksi, mutta säästän arvokkaita vapaapäiviä kesää ja syksyä varten. Jos vaikka saisin vihdoinkin kaksi serkkuani tänne syksyllä kylään. Pitkänäperjantaina täällä perinteisesti syödään kalaa. Ihan sattumalta minäkin tein lohikeittoa. Huomasin vasta keiton tehtyäni, että osui oikea ruoka oikealle päivälle.

Juniori lähti eilen kaverinsa luokse maatilalle ja jäi sinne yöksi. Sanoin talon isännälle, että hänen pitäisi pistää pojat töihin. Työtähän siellä riittää loputtomasti. Talon omaa poikaa maatilantyöt eivät voisi vähempää kiinnostaa. Tuskinpa haluaa edes talon isännäksi. Toivottavasti mieli vielä muuttuu.

Koko viikon täällä on paistanut aurinko ja niin lämmintä eilen oli, että kävin kaupassa t-paita päällä ja shortsit (ei mitkään mikrosellaiset) jalassa. En edes malttanut ullakolle kiivetä pääsiäistipuja hakemaan, sillä auringosta piti ottaa kaikki hyöty irti. Tänään on saataa tihuttanut, mutta onneksi nyt iltaa kohti aurinkokin kävi näyttäytymässä.

Siemenistä kasvattamani pelargoniatkin istutin jo ikkunalaatikoihin. Orvokkeja, ahkeraliisoja, petuneita ja samenttikukkia kasvattelen vielä vähän aikaa ikkunalaudoilla.Kissakin on jo tottunut siihen, että ikkunalaudoilla ei enää istuta ja katsella maailman menoa. No, eipä kissa jää mistään mielenkiintoisesta patsi. Meidän asuntoalueella, kun ei yleensä tapahdu yhtään mitään raportoitavaa. Rumasti törröttävät tulppaanien varret leikkasin. En tiedä oliko tuo oikein tehty, mutta kukkapenkki siistiytyi kertaheitolla.

Maanantaina täälläkin on yleinen vapaapäivä, joten viikonlopusta tulee normaalia pidempi. Mitään ihmeempiä suunnitelmia en ole tehnyt. Kaupungilla taidan pitkästä aikaa käväistä, ja jospas joku kavereistakin meillä poikkeaisi.

Eipä tässä sen kummempia, kuin Hyvää Pääsiäistä teille kaikille.

12 kommenttia:

 1. Hyvää Pääsiäistä sinullekin! Täällä ei ole pääsiäistä (paitsi jos menee Jerusalemin vanhaan kaupunkiin. Mutta maanantai on meilläkin vapaapäivä,sillä silloin on juutalaisen pääsiäisen viimeinen päivä,joka on pyhäpäivä. Täällä lapsilla on pitkä pääsiäisloma koulusta ja monet vanhemmatkin pitävät lomaa tai ovat lomalla.Monet kaupatkin ovat olleet kiinni,kun ihmiset lomailevat,joten helpottavaa että ensi tiistain jälkeen täällä palataan taas normaaliin päiväjärjestykseen.

  VastaaPoista
 2. Meilläkin oli ihan tavallinen työpäivä. Paitsi oli kyllä oikein hiljaista joten luulen että puoli Hollantia livisti jo etuajassa pääsiäisviikonlopun viettoon.
  Mukavaa pitkää pääsiäisviikonloppua sinne teillekin!

  VastaaPoista
 3. Hyvää pääsiäistä teille kaikille!

  VastaaPoista
 4. Kiitos.Oikein hyvaa Paasiaisen aikaa myös sinne İrlantiin.
  Kylla minakin ajattelisin,etta katolisessa maassa olisi pitkaperjantai vapaapaiva.

  VastaaPoista
 5. Hyvaa paasiaista. Olen viela tyomatkalla Portugalissa! Taalla ei nyt suomalaiset ole kovin hyvassa huudossa... :)

  VastaaPoista
 6. Hyvää Pääsiäistä kaikille!
  Meillä on puoliksi pyhäpäivä elikä koulut ovat kiinni, kaupat auki ja monet toimistotkin ihan normaalisti koska valtio ja kunta yms. ovat erossa kaikesta uskontoon liittyvästä (mielestäni hyvä asia). Osa kait ottaa omaa lomaa että saavat käydä kirkon jutuissa mukana tai muuten viettää juhlaa tai tekevät cascarones. Huomen aamulla pienet egg hunters lähtevät liikkeelle.
  Me kävimme perinteisellä stations of the cross, via dolorosa kävelyllä. Se oli kirkon youth groupin organisoima kärsimysnäytelmä. Ulkona käveltiin ja välillä pysähdyttiin, 13 pysäkkiä yhteensä. Se oli hyvin koskettava. Toivottavasti pääsisin joskus sinne Yaelian maisemiin sen näkemään.
  Mutta olipa kuuma sää tänään... 35C ja vieläkin näyttää olevan 28 astetta. Yks nainen sai heat stroke'n kun ei ollut juonut tarpeeksi. Minulla oli vesipullo mukana ja siltikin pari kertaa tuntui vähän niin ja näin, mutta perille pääsin kuitenkin.
  Knights of Columbus järjestö teki fish fry aterian jota sai ostaa kotiin vietäväksi. Ei tarvinnut kokata mitään täksi illaksi.

  PS. Luin sen aikaisemman kommenttisi VN ja siihen sanon, ditto!

  VastaaPoista
 7. Ihana pupu kuvassa, onko teillä tuollainenkin? Näyttää ihan samalta ku mun entinen kääpiökani 'Jalmari' :)
  HAUSKAA PÄÄSIÄISTÄ!

  Täälläkin painettiin töitä ihan normaalisti pitkäperjantaina ... mutta sentään pääsiäismaanantai on vapaa :)

  VastaaPoista
 8. Mukavaa pääsiäistä teille!

  J-P:llä on onneksi aina pitkäperjantai 'company day' eli firman myöntämä ylimääräinen vapaapäivä. Me siis täällä nautitaan rauhasta ja hiljaisuudesta vain Ruu seuranamme kun muu katras on maailmalla.

  Torstaina kiinnitti juu kaupassa huomiota, kun kaikki hamstrasivat alkoholijuomia kaksin käsin... ikäänkuin yksi pitkäperjantain myyntikielto olisi kauhean paha, melkein maailmanloppu...

  VastaaPoista
 9. Hyvää pääsiäistä! En itse harrasta sen kummemmin pubeja kuin juomistakaan niin säännöllisesti, että olisin edes huomannut tuon alkoholikiellon Irlannissa. Lehdessä vain nauratti juttu, että jonkun ikivanhan lain mukaan rautatieasemien pubeissa saa pitkänäperjantaina alkoholia (matkailijoitten oli saatava olutta ennen vanhaan). Niinpä Connolly-asemalla oli eilen paljon eläkeläisiä, jotka saavat vapaalippuja rautateille - matkalippu kun piti näyttää kassalla, että sai alkoholia. Mihinkään nämä lipun ostaneet eivät kuitenkaan olleet matkalla, muuta kuin pubiin!
  Tämä pätee AINA Irlannissa: jos jotain lakia pitää noudattaa, löydetään aina jokin tapa kiertää se! Cheers!

  VastaaPoista
 10. Yaelian: Tuntuu oudolta, että siellä "meidän" pääsiäisen kotimaassa, ei pääsiäistä valtaosa kansasta vietä. Meilläkin lomaa on kouluista vielä viikko. llmat ovat meitä kerrankin suosineet ja aamuteet hörpin ulkona.

  Riitta: Töissä oli normaalia hiljaisempaa. Aloitin työt jo kahdeksalta, jotta pääsisisn aikasin pois. Ensi maanantaina on sitten taa yleinen vapaapäivä.

  Irmastiina: Sitä samaa sinulle.

  Sateenkaari: Vaikea ymmärtää, etenkin kuin Englannissa oli perjantaina yleinen vapaapäivä.
  Mukavaa viikonloppua sinulle.

  Helena: Taitaa olla parempi, että sanot olevasi vaikka Ruotsista!

  Lissu: Irlantilainen ystäväni eilen kertoi minulle tuosta Stations of the Cross -tavasta.
  Onpas teille siellä todella kuuma jo nyt. Entäs sitten kesällä?

  MaaMaa; Ei ole meidän pupu, vaan ostoskeskuksessa oli tälläinen Easter garden. Jonkun hyväntekeväisyys jutun hyväksi. Kuva on viime vuodelta.
  Meillä on vain kissa!

  Nauttikaan Pariisin keväästä!

  Leena: Arvaapaas miten minule kävi? Olin perjantaina pitkästä aikaa töiden jälkeen Lidlessä ja ajattelin, että ostan pullon valkoviiniä. Olin sitä jo ottamassa, kun yksi vartiointimiehistä tuli sanomaan, että tänään ei myydä viiniä. Vähän nolotti!
  Tuntuu, että paikallisilla on todella hätä, kun hanat on yhtenä päivänä kiinni!

  Teillä on todellakin varmasti hiljaista. Pistä vaikka radio täysille, että tulee vähän taustaääniä. Kutsu kylään on edelleen voimassa!

  Silhouette: Hauska juttu, enkä yhtään ihmettele, että siellä oli vilskettä. Naapuri minua on joskus valistanut, että lentokentän baarista saa olutta. Kiitin tiedosta, mutta kulutus on meillä minimaalista, joten en lähtenyt kentälle.

  Irlantilaisten asenne lakeihin ja sääntöihin on kuin englannin kielioppi: poikkeukset vahvistavat säännön. Täällä ei tykätä siitä, että joku määrää.

  VastaaPoista
 11. Hyviä pääsiäispyhiä Irlantiin! Berliinissä on ollut todella kesäinen sää tämän pääsiäisen aikaan. Ja vaikka muistissani on, että pitkäperjantaina on ollut usein erittäin huono sää, niin tämä vuosi oli poikkeus. Meillä oli +26 astetta lämmintä, eilen jopa +27 astetta. Ja tänään jatkuu tämä kesäsää.

  VastaaPoista
 12. Sira: Täälläkin on ollut kaunis päivä, mutta nyt alkoi satamaan. Voi ei!

  VastaaPoista

Jätä kommentti. Kiitos!