keskiviikko 13. huhtikuuta 2011

Lomaa odotellessa

Pari päivää pojilla vielä koulua, ja sitten alkaa kahden viikon pituinen pääsiäisloma. Pojista vanhempi toivottavasti käyttää lomansa hyödyksi ja opiskelee nenä kiinni kirjassa tuleviin kokeisiin. Kesäkuussa  nimittäin on tosi kysymyksessä, ja isot kokeet joka ainoasta opiskellusta aineesta. Näitä kokeita kutsutaan täällä Junior Certificate.  Harjoittelukierros on jo pidetty, ja nyt pitäisi jo kovaa kyytiä paikata puutuvia tietoja.

Juniori puolestaan on vapaa kuin taivaan lintu.  Ilkeä akillesjännekin alkaa olla jo kunnossa, joten luvassa on tuntikausia jalkapalloa kavereiden kanssa. Täytyy vain pitää häntä silmällä, että homma ei mene ihan överiksi. Hän nimittäin voisi ihan hyvin pelata ulkona vaikka koko päivän. Väillä peli on pakko puhaltaa poikki, sillä emme todellakaan halua aloittaa tätä kantapääsiruksta taas alusta.  Nyt vaan toivomme, että Irlannin oikutteleva sää meitä suosii ja pääsiäiskana munii suuria suklaamunia!

Tänään varasin myös heinäkuuksi lennot Suomeen. Jospas sielläkin helteet meitä hellisivät.7 kommenttia:

 1. Voi tsemppiä pojalle Junior Certiin! Tuntuu niin turhalta koko kokeet, eihän nykyään enää kukaan JC:n jälkeen koulusta lähde...Duunikaverin pojalla sama homma edessä ja pänttää jo nyt ja huolehtii että mitä jos ei menekään hyvin.

  VastaaPoista
 2. Sen voin sanoa, että 29.7. säät huononee Suomessa. Silloin nimittäin lähden sinne viikoksi, se on varma merkki kylmästä ja sateesta. Viime kesänä en käynyt, siksi siellä oli niin kaunista.

  VastaaPoista
 3. Hienoa että nuorimmalla on jalkavaivat ohi -ainakin tällä kertaa, sillä eihän urheilija tervettä päivää näe. Ja toiselle onnea kokeisiin.
  Ah, Allu, sinä pahan onnen lintu, vai meinaatkos että tuolla tavalla saat aikaan kauniin kesän! :)
  Sitä odottelen miekin - ja lomaa!

  VastaaPoista
 4. Tsemppiä opiskeluun ja tenttiin! Ja mukavaa että on lentoliput tilattu, kesäloma häämöttää!

  VastaaPoista
 5. Onnea ja istumalihaksia puurtamiseen :) - Roosalla myös Junior Cert edessä. Mock exams oli helmikuussa ja paremminkin olisi voinut mennä, mutta ehtinee tsemppaamaan kesäkuulle. Itseasiassa Roosalla oli jo viime viikolla Junior Certin Home Ec- kokkauskoe ja tarkastaja oli tykännyt Roosan italialaisista lihapullista :)

  Hyvää pääsiäislomaa teille! Meillä onkin hiljainen pääsiäinen edessä, kun Roosa lähtee ylihuomenna 2 viikoksi Tansaniaan ja Saaga ja Frans tiistaina 1½ viikoksi Lappiin ja Keski-Suomeen.

  VastaaPoista
 6. Minna: Kiitos.Minä en ole ollenkaan näitä kokeita vastaan. Joutuvat niin oppilaat kuin opettajatkin terästäytymään. Irlantilaisissa kouluissa,kun tyyli näytää valitettavan monella opettajalla olevan se,että mennään sieltä mistä aita on matalin ja tehdään koulun eteen vain niin vähän kuin mahdollista. Onneksi on niitä poikkeuksiakin.

  Allu: Hyvä tietää. Me olemmekin siinä vaiheessa jo takaisin Irlannin sateessa.

  Helena: Älä vaan varaa lomaasi tuolle viikolle. Ainakin Allu on meitä varottanut.

  Riitta: Ryan Airin hinnat vaihtelevat koko ajan, joten ajattelin,että varaan nyt ennen kuin taas nousevat.

  Leena: Ottaako Roosa kirjat mukaan?
  Teillä onkin tulossa extra hiljainen pääsiänen. Vai Ruu ja hänen kaverinsa! Me ollaan myös vain täällä kotona. En taida pitää yhtään ylimääräistä vapaapäivää. Säästän kaikki kesäksi.

  VastaaPoista
 7. Viikon paasta alkaa tytoilla 10 paivan loma. Lentomme on Suomeen joskus kesakuun lopulla ja Teppo on lomalla vahan aikaa kanssammeja sitten lentaa tanna takaisin elokuuhun asti, koirat jaavat tanne kenneliin ja lentavat Tepon kanssa,mut minne?? Kontti pakataan kesakuussa.

  VastaaPoista

Jätä kommentti. Kiitos!