maanantai 18. huhtikuuta 2011

Jaahas, että tämmöinen juttu tällä kertaa

Mitähän tästä nyt sitten pitäisi olla mieltä? No, ainakin päästiin otsikoihin. Sillainen juttu vaan tuli mieleen, että tämä Mr Soini muistuttaa jotekin meidän ex. pääministeriä Briania.


Kuva Iltalehdestä
Olen vähän out Suomen politiikasta, mutta jotenkin minusta nyt tuntuu, että tästä ei hyvää seuraa... We shall see!

24 kommenttia:

 1. Siitä saat olla ihan varma! Kai ymmärrät mitä porukkaa Soinin hovi vetää mukanaan. Ei niin vaaratonta ollenkaan.

  Siitä olen onnellinen,e ttä minkkimari sai rangaistuksen ylimielisyydestään eläinsuojelua kohtaan. Minun ehdokkaani ei kuolleisiin eläimiin pukeutuisi. Ja jos hän saa päättää Suomesta loppuu turkistarhaus. Suomi taitaa olla viimeinen länsimaa, joka tarhaa kettuja...

  VastaaPoista
 2. Mulla on kanssa nyt vähän sellainen tunne, että välttämättä ei ihan hyvä juttu (kaikkien kannalta) tuo Persujen vaalivoitto.

  VastaaPoista
 3. Nyt sopii vaan toivoa, että muut puolueet saavat nämä uhoojat ruotuun... aika pelottavalta tuntuu tällä hetkellä tulevaisuus.
  Toivottavasti turhaan.

  VastaaPoista
 4. Menin eilen aika myrtsinä nukkumaan enkä oikein ymmärtänyt miten näin kävi:(

  VastaaPoista
 5. Kylla tama vuosi on ollut ihmeellista aikaa politiikan kannalta... Taalla pain koitetaan vihdoinkin paasta eteenpain ajassa, ja toisaalla tunnutaan pyrkivan taaksepain.

  VastaaPoista
 6. Leena: Marin ura pääminsterinä oli lytyt kuin kananlento. Jostain luin, että Soini saattaa yrittää pressaksi. Toivottavasti se oli vain huono vitsi.

  Siivetön: Siis että Kike Elomaakin on nyt päättämässä maan asioista. Ei tästä tule yhtään mitään.

  Allu: Oli täällä justiin tv uutisista tästä juttua. Multakin töissä kysyttiin, että olenko True Finn!

  Yaelian: Taisi se Portugalin juttu tulla juuri väärään aikaan.Siitä sai Soini lisää vettä myllyynsä.

  Eryah: Outoa todellakin.

  VastaaPoista
 7. Niin. Huoks. Ollaanko nyt sitten Fake Finn me muut..

  VastaaPoista
 8. Nämä uutiset Suomesta ei tosiaankaan olleet mieltäylentäviä. Toivottavasti eivät kuitenkaan hallitukseen asti ulotu.

  VastaaPoista
 9. mielenkiinnolla jaan seuraamaan, mita tuleman pitaa... Toivottavasti ei mitaan kovin pahaa saa aikaiseksi.

  VastaaPoista
 10. Sirokko: Joo, me ollaan ihan vaan Fakeja.

  Hannele: Meilenkiinnolla odotan mitä tuleman pitää.

  Sira: Ajattele yksi mies saa maailman valuuttakurssit sekaisin.

  Kuwaitin kaunotar: No tulipahan kerrakkin Suomen politiikkan väriä ja särmää, jos ei mitään muuta.

  VastaaPoista
 11. Osa tästä vaalivoitosta on sanottu johtuneen juuri Portugalista ja Ollista, joka on kai myös Vihreiden niittyjen "ystävä". Tässä linkki, jossa voitte tutustua, tulevan (valitettavasti nähtävästi) hallituspuolueen eturivin poliitikon ajatuksiin: http://www.halla-aho.com/scripta/ihmisarvosta.html niin näette mihin ollaan menossa.

  VastaaPoista
 12. Ei mitenkään aiheeseen liittyen, mutta haastetta pukkaa blogini puolella. :)

  VastaaPoista
 13. Helena, jos tuo linkkisi kirjoitus ei ollut trolli, se on aika karmivaa luettavaa. Käsittääkseni persuja on niin monenlaisia, että he eivät ehkä ole mistään samaa mieltä ja koko hallituspuolue kaatuu omaan mahdottomuuteensa. Toivoa voi. Tuo naiskehonrakentaja varmaan sopisi kulttuuri- ja urheiluministeriksi! Niin hän itse ainakin ajatteli.
  VN; sama perusnaama kuin Brian Cowenilla, tekee huonoa pelkästään katsoa. Ihmisen sielu näkyy hänen naamastaan.

  VastaaPoista
 14. Helena ja Silhouette: Niin, voiko tuo kirjava porukka olla mistään samaa mieltä. Miten käy puoluekurin?

  Olen aina ollut sitä mieltä, että maahanmuutosta ja muutajista pitää puhua.Mitä enemmän on tietoa ja faktaa, sitä parempi. Ja maalla, niin Suomella ja Irlannilla, pitää olla selvä ohjelma miten toimitaan ja paljonko esim pakolaisia otetaan. Jos säännöt ovat selvät, niin sitten ei tarvitse kenekään arvailla eikä vääristellä asioita. Enemmän tietoa ja artikkeleja esim miten turvapaikkojen asioita käsitellään ja mitkä ovat perusteet, että joku saa turvapaikan. Ja myös enemmän tietoa siitä, miksi joku käännytetään. Silloin kansa näkee, että sitäkin tapahtuu.

  Eniten minua kauhistuttaa se, että kaikki Kike Elomaat saivat hirvästi ääniä. Kuinkan monta muuta täysin politiikasta ulkona olevaa pääsi taas eduskuntaan päättämään asioista?

  Kuka äänestää Kike Elomaata ja miksi?

  Haastatteluissaan (ne muutamat joita olen nähnyt) Soini oli kyllä erittäin selväsanainen. Ei mitään kapulakileltä vaan selvää suomea. Olisikohan tässä yksi suosion syy?

  Lumicki: Kaunis kiitos haasteesta. Kävin jo kurkaamssa kuvan. Julkaisen se tässä viikolla.

  VastaaPoista
 15. En ole seurannut vaalihuumaa paremmin, mutta veli soitti ja ihmetteli. Sanoi että persuissa (mikä sana!) on monenlaista sakkia.
  Protestiäänestystä kait.

  MUTTA onks kärpäsestä tehty härkänen...
  Suomi ei mielestäni ole oikein kunnon mamu-maa vielä, kun se on niin pieni ja kylmä ja sisäänpäin kääntynyt. MUTTA siirtolaispolitiikkaan saisi olla kunnon suunnitelmat.

  Täällä meidän leveysasteilla on kait tuo Tea-Party jokseenkin samanmoinen, mutta toisaalta ei. Onhan siinäkin paljon immigrantti-väestön jälkikasvua, sekalaista seurakuntaa. Osalle tärkein asia on ylläpitää maassa "puhdas" alkuasukkaiden enemmistö. Valkoiset protestantit. Osa pelkää valtion vararikkoa (jopa globaalista depressiota on uhmailtu) ja koko talouden sortumista. Osa on mielivikaisia (vrt Arizonan ampuja-ukko)

  Pieni ajatelma teille: Teksasin kouluissa (ainakin täällä keski-etelä akselilla) on n. 60-70% hispaanoja. On jo koulupiirejä joissa on lähellä 90. Joitakin se rassaa ja pelottaa. Liian paljon tummahiuksisia oliivi-ihoisia ihmisiä. Etelän rajan takaa heitä tulee tänne töihin kun töitä on vielä tarjolla. Ja siten monet haluavat jäädä.

  Nimimerk. kahden puolihispaanon äiti joka siltikin tukee Soinia! Katoliset vielä uskaltaa puhua moraalisista arvoista.
  Jos arvot häviää niin häviää paljon muutakin sen mukana.

  VastaaPoista
 16. Lähettämäni linkki ei ole trolli, sieltä löytyy paljon muutakin luettavaa, karmivaa ja siitä tulee vihaiseksi. Totta kai nämä olivat osaksi protestivaalit, mutta tässä on nähtävissä samaa suuntaa mitä esimerkiksi Itävallassa, Tanskassa ja Norjassa. Ruotsissahan "ruotsidemokraatit" on suljettu muiden puolueiden yhteistyöstä ja he saivat vain muutaman edustajan parlamenttiin.

  Soini käyttää paljon pinnallisia heittoja, joiden pohjalla ei ole asiaa. Keskusteluissa tämä paljastui, mutta äänestäjiin se upposi. Toki hän on ammattipoliitikko, mutta ohjelmana on vain EU:n vastustaminen ja maahanmuuttokriittisyys, niin miten pitkälle se kantaa. Hallituksessa täytyy ottaa vastuuta ja sinne hän halajaa. Se kesyttää.

  VastaaPoista
 17. Persujen voitto: ihan selvästi tämä oli protestiäänestys - olen lueskellut suomalaisilta foorumeilta ihmisten raivoa esim. romanialaismustalaisten "höösäämisestä" ja kustantamisesta Helsingissä. Kukaan ei tunnu ottavan vastuuta heidän häätämisestään tai asuttamisestaan - en usko, että heillä on suuria haluja asettua Suomeen, opetella suomen kieltä ja työllistyä. Sen ovat monet muut vähemmistöt kyllä tehneet onnistuneesti. Romanialaisten ongelmat kuuluvat Romanian hallitukselle; heidät pitäisi kouluttaa omassa maassaan, esim. lukutaidottomuus on niin yleistä heidän keskuudessaan, ettei ihme että kerjääminen tulee ainoaksi elinkeinoksi. Ajatellaanpa elämistä ilman lukutaitoa missä tahansa maassa!Suomalaiset ovat raivoissaan tämän ryhmän asettumisesta leireihin ja sitten kustannuksista, jotka tulevat veronmaksajien osalle.Muutenkin tuntuu, että koko maahamuuttoilmiö on jotenkin käsitelty huonosti Suomessa - ja persujen vaalivoitto on tulos.

  Onhan Irlannissakin joka vaaleissa ns. hupiehdokkaita, he yleensä eivät saa muutamaa sataa ääntä enempää. Persuilla on jotain mikä on jäänyt muilta puolueilta huomaamatta.

  Lissu: katoliset ynnä moraaliset arvot? - tässä mentäsiin kyllä taaksepäin kaikessa kehityksessä. Irlanti sai avioeron ja ehkäisynkin lähestulkoon viimeisenä Euroopan maista, ja abortti on edelleen laiton jopa raiskaus- ja insestitapauksissa. Pedofiiliskandaalien jälkeen on vaikea uskoa että mitään moraalisia arvoja koskaan olikaan.

  VastaaPoista
 18. Niin, yksi mies voi saada koko maailman sekaisin. Onhan siitä jo täällä Saksassa kokemuksia ennestään. Toivottavasti ei Suomessa niin pitkälle mennä.

  VastaaPoista
 19. Lissu: Täällä välillä ihmetyttää, että kun itse (vaikka ulkomaalainen olenkin) joutuu maksamaan kaikesta (tervedenhuolto, koulut - eivät ole ilmaisia vaikka niin väitetään yms...)ja sitten sellainen, joka ei koskaan ole maksanut penniäkään veroja muuttaa maahan maahan ja saa kaiken ilmaiseksi. Minusta säännöt pitää olla selvät ja oikeudenmukaiset.
  Ero täällä on paljon räikeämpi kuin Suomessa.

  Valitettavasti katolinen moraali, ainakin Irlanissa, on nykyisin hukassa.

  Helena: Kuten tuossa olen jo sanonutkin on ihan hyvä, että maahanmuutosta ja muuttajista puhutaan. Toivon vaan, että Suomessakin se pystytään käymään "sivistyneesti". Suomalaisten erillaisuuden sietokyky on uskomattoman alhaalla. Minusta on täysin eri asia, jos turvapaikan saanut saa aluksi apua valtiolta ja sitten pääsee omille jaloilleen, opettelee kielen, yrittää sopeuta ja pystyy elättämään itsensä ja perheensa. Ei häntä voi verrata johonkin onnenonkijaan, jolla ei ole aikomustakaan koskaan etsiä mitään työtä, koska valtion pitää hänestä ja hänen oikeuksistaan hyvää huolta.
  Ei muualta Suomeen muutteita voi käsitellä yhtenä ryhmänä, jotka kaikki menevät Suomeen valtion eläteiksi.

  Kyllä Suomesta löytyy näitä avustuksilla eläjiä ihan omasta takaakin. Miksi ei heidän etättämiseensä puututa? AI, mutta hehän ovatkin mahdollisia äänestäjiä.

  Se, että EUta vastustetaan ei tule yllätyksenä.
  Köyhien serkkujen talous on kuralla, suurelta osalta oma syynsä - Irlanti hyvänä esimerkkinä.
  Ja sitten muiden pitää näitä uppoavia laivoja pelastaa. Kyllä täälläkin purnattiin, kun Kreikalle myönnettiin lainoja. Valitettavasti, kun EUhun on liittynyt, niin silloin pitää "rakastaa" niin myötä kuin vastoinkäymisissäkin.

  No, jos Kikestä tulee vaikka ulkomaankauppaministeri... Siinä on Soinilla laumassaan paimentamista.

  Silhouette: Soini puhuu sekokieltä, jota tavallinenkin pulliainen ymmärtää, eikä ole liian sliipattu. Häneen kai on helppo samaistua.

  Romanian mustalaisia näkyy tälläkin ihan tarpeeksi. Lapset (eivät näytä käyvän edes koulua) ja naiset kerjäävät päivät pitkät kaupungilla rahaa ja miehet eivät tee yhtään mitään. Tuttavaperheen luokse työntyivät sisään ja varastivat vanhuksilta rahaa. Ei ihme, että heistä ei pidetä täällä eikä Suomessa. Romanian pitää itse hoitaa ongelmansa, eikä olettaa että muute tekevät sen heidän puolestaan.

  Sira: Tajuaakohan hän edes,että voi sekottaa koko maailman raha-asiat ja todella pahasti?

  VastaaPoista
 20. Joo, osa katolisista on vain nimeksi katolisia. On vaikea olla hyvin harras ja uskonnollinen. Myös protestanteille. Mutta puhun tässä ihan sivistyneistä moraalisista arvoista. Ei ulkokultausta eikä tekopyhyyttä. Prosenteissa puhuen, jotka ovat todella sisäistäneet uskonnollisen elämän ovat helppoja kanssaihmisiä.

  Ja sitten toinen juttu: katolisuus on erilainen eläin. Suomalaisille on oppi mennyt hyvin perille. Katolisuudessa ei voi olla mitään hyvää. Se on pelkkää paavia ja insestiä. Eikö meille ole opettu kun raha kirstuun kilahtaa niin... ja muistatteko lopun. Kuukkeli antaa paljon hittejä. Muutahan ei tarvitse tietääkään.

  Abortista vielä. Se on kaikkien luonnonlakien vastainen asia. On nykynaisia jotka näkevät esim. koiran sikiön tärkeämpänä. Eläimet nähdään lapsen asemassa. Kaikki eläimet pitää pelastaa, mutta ihmislapsi edustaa necessary evil tyyppistä taakkaa.
  Pelastakaa Lapset Ry on varmaan jo kuihtunut järjestö... huoh!

  VastaaPoista
 21. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 22. Lissu: Minusta paras oppi, olipa ihminen sitten protestantti, katolilainen, hindu, muslimi jne, on se että rakastaa lähimmäistään niin kuin itsesään. Jos tuota neuvoa noudatetaan ihan jokapäiväisessä elämässä ja myös politiikassa, kansainvälisissä suhteissa jne, niin maailman luulisi olevan paljon parempi paikka elää.

  Tekopyhyyttä löytyy joka ainoasta uskonnosta. Esitetään hurskasta, mutta sitten eletään ja toimitaan aivan toisella tavalla.

  Arvostelen välillä katolilaista kirkkoa, ja samalla tiettyjä kirkon jäseniä. Se ei suinkaan pohjaudu siihen mitä Suomessa olen katolilaisuudesta oppinut tai uskonnontunnilla lukenut. Nämä asiat vain ovat tulleet esille. Valitettavasi olen täällä asuessani joutunut tiettyihin tilanteisiin täällä asuessani ja uutisten välityksellä seurannut ikäviäkin asioita.

  Joihinkin kokemiini "vääryyksiin" uskonto ei suoranaisesti edes edes liity, mutta tekijät tekevät omista kirkossa käynneistään, rukoilemisestaan omasta uskonnosttaan suuren numeron. Teot puhuvat sitten ihan eri kieltä.

  Minua on suuresti loukannut se, että olen saanut kuulla kommentteja, kuinka "sinähän en uskonnosta välitä" tai kuinka "sinunkin pitäisi sanoa rukouksia" yms. Se, että en istu koko perheen voimin paikallisessa kirkossa joka sunnuntai, tekee minusta huonommaan ihmisen. Nämä ihmiset eivät todellakaan tunne minua niin hyvin, että voivat mennä kommentoimaan elämääni.

  Tämän tietysi voi hyvin pistää ihmisten nurkkakuntaisuuden ja oman tietämättömyyden tiliin. Mutta se loukkaa, että sillä mitä päässäni liikkuu ja miten elämässäni toimin ja kohtelen toisia ihmisiä, ei näytä olevan mitään väliä. Kuten sanottu yksinkertaisia ja vain tiettyjä tuttuja ja turvallisisia kaavoja noudattavia ihmisä löytyy joka paikasta uskonnosta tai kansalaisuudesta huolimatta.

  Ihmisltä toivoisin enemmän avarakatseisuutta ja peiliin katsomista.
  Kuka meistä voi sanoa, että se mihin minä uskon ja elän on se ainut ja oikea tapa.

  Katsoin muuten yhden pätkän Soinin haastattelussa, jossa hän kertoi uskostaan. Asia on hänelle tärkeä, ja hän kyllä kertoi kokemuksistaan ihan fiksusti eikä mitenkään kiihkoillen. Suomessa ei ilmeiseti tapahdu tarpeeksi, kun pitää joka asiasta vääntää joku typerä päätelmä, vaikka se ei olisikaan totta. Soini on katolilainen, so what. Jos hän ei hyväksy uskonnollisista syistä esim aborttia, niin mitä se kenellekkään kuuluu. Ei hän ole mielestäni Suomessa lakia muttamassa, eikä siihen pystyisikään.

  Abortti on valinta kysymys, joka asianomainen itse päättää. Samalla hän myös itse vastaa seurauksista. Ei (toivottavasti) kenellekkään hälläväliä juttu. Mutta se siitä!

  Hyvä, että on ihmisiä joilla on eriäviä mielipiteitä, muutenhan ei mitään keskustelua edes syntyisi. Hyvää Pääsiäistä sinulle, Lissu!

  VastaaPoista

Jätä kommentti. Kiitos!