sunnuntai 27. maaliskuuta 2011

Yorkshire pudding, gravy ja roast potatoes

Jos pojilta kysytään, että mitä haluatte syödä sunnuntaina, saa seuraavan vastauksen:

a. Yorkshire Pudding = Yorkshiren vanukas. Se ei ole mikään mitään makeaa vanukas, vaan pannukakun ja kohokkaan sekoitus, joka on maukas lisä sunnuntain aterialla ja miksei muutenkin. Minä menen sieltä mistä aita on matalin ja ostan ne kaupan pakastealtaasta. 4 min uunissa ja valmista on. Naapurisaarella Yorkshiren vanukkaat ovat  paljon suositumpia kuin täällä. Ihan joka ruokakaupasta niitä ei edes löydy.



b. Gravy = kastike. Tämä lihan kanssa syötävä kastike valmistuu hetkessä. Pari lusikallista "muruja" kiehuvaan veteen ja se on siinä.


c. Roast potatoes = uunissa paistetut perunat. Tekotapoja on monia, mutta minä teen ne seuraavasti:

- kuorin ja paloittelen perunat ja keitän ne vedessä puolikypsiksi.
- kaadan veden pois ja varovasti siirrän perunat leivinpaperilla vuoratulle pellille. Voitelen perunat ruokaöljyllä ja sirottelen päälle suolaa. Pellille laitan myös pari teelusikallista hanhen rasvaa.
-perunat kuumaan uuniin (yli 200 c).
- kääntelen niitä välillä ja noin 50-60 min kulutta ne ovat valmiit.









Eikä tähän ole muuta lisäämistä kuin

14 kommenttia:

  1. Kiitokset ateriasta, hyvältä se maistui(paitsi ehkä ei tuo hanhenrasva...) Tuli mieleen siellä syömäni white pudding ja Irish pudding, niitä tarjottiin seminaarireissulla (ei sentään banqetissa). :)

    VastaaPoista
  2. Tykkään kaikesta englantilaisesta ruuasta :)

    VastaaPoista
  3. Noita perunoita kyllä laitan minäkin, näyttävät hyviltä. Tosin hanhenmaksan jätän pois.
    Ja varmaan nuo poikien mieliteot ovat myös maittavia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. HanhenRASVAN. Sitä ei löydy K-kaupasta. Kannattaa kokeilla siinä kuin silavaa ja ihraakin, jos niitä jostain löytyy. Ennakkoluulot ovat useimmiten ainut este ruokanautinnon ja ihmisen välissä.

      Poista
  4. Noihin Yorkshire puddingeihin en oikein ikinä ole tykästynyt, me kävimme ennen aina sunnuntailounaalla brittiystäväperheen luona ja lounas oli hyvinkin paljon ylläolevan kaltainen joka viikko :)

    VastaaPoista
  5. Siis apua, sa sait mun mahan kurnimaan! Tuo ruoka on yksinkertaisuudessaan niin loistava ja maukas. Erityisesti siis roast beef.

    Tarviikin heti kohta kokeilla tuota sun roast potatoes reseptia!

    VastaaPoista
  6. Miksen mä ole ikinä tajunnut, että perunat voi esikeittää ennen uunia? Pitääpä joskus kokeilla.

    VastaaPoista
  7. Onpas hyvää! Nam nam. Pitääkin tehdä seuraavaksi.

    VastaaPoista
  8. Helena: Puddingeja on kahdenlaista: mustaa ja valkoista. Miehet niistä tykkää, mutta minä en suostu syömään.
    Hanhenrasva sulaa mukavasti perunoiden sekaan. Et edes huomaa, että sitä syöt!

    Hannele: Kohta pääset irlantilaista aamiaista maistamaan!

    Irmastiina: Sorry!

    Sira: Hyvin maistui ja lautaset tyhjenivät hetkessä.

    Karoliina: Sunday roastia olette siis käyneet syömässä. Tuhti ateria. Ei tule ihan heti nälkä.

    Eryah: Kerro miten perunat onnistuivat.
    En viitsinyt paistaa paahtopaistia, koska meitä oli vain kolme syömässä. Ostin "sirlon steaket" kaupasta ja heitin paistinpannulle sipuleiden kanssa.

    Minna: Oppia ikä kaikki. Musta jotenkin tuntuu, että teidän isälle saattaisi nämä perunat maistua. Ei tule nälkä ihan heti!

    VastaaPoista
  9. Kirlah: En ole vielä tavannut ketään joka ei pitäisi noista perunoista. Ok, ovat rasvaisia, mutta ai niin hyviä!

    VastaaPoista
  10. Uskon hyvinkin, että meidän jänisruoan vihaaja voisi olla tyytyväinen, jos saisi noita perunoita lautaselleen. Täytyy joskus kokeilla, mutta hanhenrasvaa ei taida S-marketin hyllyltä löytyä.

    VastaaPoista
  11. Minna: Rasvan voi ihan hyvin jättää pois. Voitele vain hyvin öljyllä. Tuon sulle kesällä purkin, jos haluat.

    VastaaPoista
  12. Jos mä kokeilen pelkällä öljyllä ensin, kun meillä ollaan aina joskus silloin tällöin terveysintoilijoita rasvan kanssa.... :)

    VastaaPoista

Jätä kommentti. Kiitos!