lauantai 26. maaliskuuta 2011

Vilkaisu verhon taakse

Pohjois-Koreasta tuskin koskaan näkee mitään. Uutisissa silloin tällöin harvakseltaan mainitaan tämä lähes täysin eristyksessä oleva maa. Yleensä ne harvat uutisetkin pistävät kauhunsekaisin tuntein miettimään, että mitähän siellä suljetujen verhojen takana ihan oikeasti tapahtuu.

Iltasanomista löysin mielenkiintoisen videonpätkän, jonka kiinalaissyntyinen Steve Gong oli salaa filmannut.Videossa pistää silmään se, että kaikkialla vallitsee ihmeellinen järjestys ja roskia ei ole missään. Tätä videonpätkää katsoessa tulee jotenkin epätodellinen olo. Pitää tietysti muistaa,että turistille näytetään aina vain ne tarkasti harkitut "valitut palat". Katsokaa ja ihmetelkää!

9 kommenttia:

 1. Mielenkiintoista,tuolla on varmaankin vaikeaa olla individualisti.Kukat ovat kauniita videolla!

  VastaaPoista
 2. Todella epätodellinen olo tuosta tuleekin..

  VastaaPoista
 3. Kiva kun postasit tuon videon pätkän. Katsoin koko jutun ja tuli aika eteerinen olo sitä katsellessa. Musiikki oli kuin hautajaistoimistossa konsanaan. Varmaan kaunista, ehkäpä isänmaallista?
  Hienot mekot tädeillä, sanois pikku sukulainen.
  Ja kovin aution näköisiä toreja ja katuja. Vähän autoja. Kaikki osaavat seistä jonossa ilman mutinoita. ;)
  Vanhaa neukku-fiilistä... olisko sellaista?

  VastaaPoista
 4. Tuo parturihoito oli mielenkiintoinen. Epätodellinen on kyllä oikea sana, kuin leffasta, mutta todellisuutta niin monille. Pukeutumisessa ei kauhesti yksilöllisyyttä (voi) harrrastaa. Mietin, että minkähänlaista ravintoa ne kuvan pikkutytöt saavat? Surullinen olo tästä tuli.

  VastaaPoista
 5. Ei voi kuvitella mielenosoituksia mistään aiheesta tuossa yhteiskunnassa. Uutisia katsellessa tulee mieleen, miten halpaa ihmishenki on joissain maissa, armeija tulittaa surutta aseettomia mielenosoittajia harva se päivä. Olen aiemmin nähnyt vain sotilaallisia paraateja Pohjois-Koreasta, ja niitäkin katsellessa tulee kylmät väreet.Mikähän siinä on että yletön siisteys, järjestys ja kuri aina vaikuttaa epätodelliselta? Samoin jatkuvasti hymyilevä perusilme.Ehkä se, että tuntuu, että se ei voi olla koko totuus, sen alla piilee jotain aivan muuta.

  VastaaPoista
 6. Eikös tuolla kaikki herääkin aamuisin samaan aikaan, tyyliin klo 7 kun kaduilla alkaa soida musiikki...? Näin muistan kuulleeni. Ainoat televisio-ohjelmatkin taitavat olla kotimaan "uutisia" ja Johtajasta kertovia filmejä.

  Muistan nähneeni myös dokumentin, jossa amerikkalainen toimittaja yöpyi lähes tyhjässä monikymmenkerroksisessa hotellissa. Ja koko kaupunki oli yöllä aivan hiljaa, mitään yöelämää ei todellakaan ollut. Päivällä sitten turistiopas vei sallittuihin paikkoihin ja patsaalle piti kumartaa...

  Itselläni oli Kiinassa myös aika epätodellinen olo, siellä keskellä miljoonia ihmisiä ja kommunistisankareille pystytettyjä patsaita. Ihan kuin olisi eri planeetalla ollut. Pohjois-Koreassa tunnelma olisi varmasti vieläkin intensiivisempi. Haaveilen itse asiassa siellä käymisestä.

  VastaaPoista
 7. Yaelian: Kukkien kauneus jotekin hämärtyy, kun ajattelee kuinka paljon maassa näkee ihmisä nälkää. Näitä nälkäkuoleman rajalla viruvia ei turisteille näytetä.

  Irmastiina: Liian "täydellistä" ollakseen totta.

  Lissu: Joo vanhan NL tulee mieleen, mutta on tässä jotain muutakin.
  Hotelleissa kuulemma kuuntelulaitteita yms. Oppaat seuraavat ryhmää 24/7 ja paasaavat, kuinka hyvin maassa on asiat. Samoinhan se oli Inturistilla aikoinaan Leningradissa. Tiukkailmeinen Olga veti ryhmää ja kertoi milloin mistäkin Leninin patsaasta ja kuinka kaikilla oli kaikki hyvin.

  Autot taitavat olla Pohjois-Koreassa vain Kimin suosikkien käytössä. Tuolla ei todellakaan huudeta eikä tönitä eikä tuupita... Jotekin pelottavaa.

  Helena: Luin juuri lehdestä, että P-Korea on pyytänyt ruoka-apua Afrikasta. Halooo???
  Tuo varmasi kertoo totuuden maan ruokatilasta.
  Huomasitko muuten, että KAIKKI olivat todella hoikkia tai pareminkin laihoja, eikä joukossa näykyt yhtään ylipainoista.

  Silhouette: Ei todellakaan taida kansa nousta johtajaa vastaan tuossa maassa.
  Kuulemma niiden sinne jääneet perheet, jotka jotekin onnistuvat Pohjois-Koreasta pakenemaan,
  häviävät (lue tapetaan) tai kidutetaan henkiheiveriin.
  Samaa mieltä, että pakotetun hymyn ja ylisiisteyden ja järjestelmällisyyden takana ei voi olla muuta kuin mätää. Niin tuollakin!

  Athelas: Turisteja tuskin päästetään lähellekkään alueita, joissa kansa näkee nälkää ja olot ovat todella surkeat. Ihan pelottaa mitä kaikkea tuossa maassa tapahtuu. Ihmiset eivät ole oikeastaan edes ihmisiä, vain robotteja,jota tekevät niin kuin sanotaan, eivätkä saa ajatella tai tuntea mitään. Kuulemma sinne tehdään turistimatkoja, mutta tiukasti valvottuja sellaisia. Näytetään ne puunatut ja kiilloitetut paikat. Varmasti erilainen matka!

  VastaaPoista
 8. Vähemmän näissä blogeissa kerrotaan Pohjois-Koreankaan oloista.
  Hyvä että otit aiheen esille.
  Olen lukenut pari kirjaa Pohjois-Korean oloista ja katsonut jonkun filminkin.
  Mutta mitä voi pieni ihminen täällä Suomessakaan tehdä niiden sorrettujen ihmisten edestä?
  Kunpa joku kertoisi sen minulle ja niille monille muille, jotka jotain konkreettista haluaisivat tehdä.

  VastaaPoista
 9. Rosina: Samaa mietin minäkin. Ei kai sitä voi muuta tehdä kuin toivoa ja nostaa asia esille. Tiedotusvälineiltäkin toivoisin enemmän asian esille tuomista.
  Onkohan muuten parempi, että ne ihmisparat eivät saisi tietääkkään paremmastà? Toisinajattelelijat nitisteään julmasti ja heidän perheensäkin pistetään kärsimään.
  Onko parempi, että ihminen alistuu kohtaloonsa, koska muussa tapauksessa pääsee hengestään?

  Voitko laittaa minulle noiden kirjojen nimet? Aihe nimitäin kiinnostaa.

  VastaaPoista

Jätä kommentti. Kiitos!