torstai 31. maaliskuuta 2011

Thanks a million eiku billion

Irlantikin on taas päässyt otsikoihin pakkien stressitestin vuoksi. Tänään iltapäivällä selviää, tuleeko kahdesta vielä yksitysistä pankista, valtion omistamia.

Rahasummat, jossa stressitestin yhteydessä puhutaan, ovat niin suuria, että en edes oikein tajua kuinka monta nollaa pitää pistää perään. 1 000 000 = miljoona  1 000 000 000 = miljardi. Kun miljardeista puhutaan, niiin yksi kitunen miljoona ei tunnut enää rahalta ollenkaan.


Nyt veikataan, että valtio joutuu vielä tukemaan pankkeja 27,5 miljardilla Eurolla.  Aikaisemmin  pöytään on lyöty vaatimattomat 46 miljardilla. Ajatelkaapas tuota rahakasaa. Minun tulee lähinnä mieleen kuva Roope-Ankan rahasäiliöstä, jossa Roope käy välillä uimassa rahojensa seassa.

Irlannissa käytetään kiitettäessä sanontaa: thanks a milloin (vapaasti kääneetynä miljoonat kiitokset). Minusta olisi jo korkea aika siiryä lähemmäksi "totuutta" uudistaa tuota sanontaa. Thanks a billoin (miljardit kiitokset) kuulostaa paljon paremmalta ja antaa maan menosta todellisemman kuvan.
 

7 kommenttia:

 1. Hyvä idea toi Thanks a billion. Meillä kiitellään onneksi edelleen vaan tuhansissa, ei tehdä turhan isoo numeroo.

  VastaaPoista
 2. Noissa asioissa puhutaan sellaisista summista, ettei tälläinen tavallinen ihminen edes ymmärrä..:)

  VastaaPoista
 3. Miljooneja ja miljardeja heitellään varmaan kohta ylen suuressa vaalikeskustelussa, jota lähden nyt kuuntelemaan - ääneni kohde on vielä hieman hakusessa. Hauskaa tulevaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 4. Päivän parhaat naurut tuosta 'thanks a billion' :D (vaikka vakava asia onkin) - Pitäisikö tuo tavallinen 'grand' myös muuttaa - suuremmaksi vai pienemmäksi...?

  VastaaPoista
 5. Allu: Saksalaisilla on aina ollut tuo rahankäyttö hallinnassa. Ei niin kuin täällä. Ei pankkeja voi ihan kaikesta syyttää, kyllä ihmiset itsekkin voisivat katsoa vähän peiliin. Kuka pakotti ostamaan liian kalliin talon, kaksi uutta autoa ja parit lomat päälle...

  Irmastiina: Minun pieni pää ei tosiaankaan ymmärrä noin isoja lukuja.

  Helena: Ei kai Mari enää pääse pääministeriksi, eihän?

  Leena: Minua tuo grand on aina ottanut korvaan. Onneksi pojat eivät sitä juuri käytä. Sen voisi poistaa koko kielestä!
  Eihän tässä enää tiedä pitäisikö ikeä vai nauraa. Niin kauhea on maan tilanne.

  VastaaPoista
 6. Ei ole hääviä täällä pohjolassakaan, saa nähdä mitä vaalit tuo tullessaan, voi olla että on mullistuksia tiedossa. Toivottavasti... Näin tämä ei ainakaan enää voi, eikä SAA jatkua.

  VastaaPoista
 7. Eija: Suomellakin tuo velkaa alkaa olla jo rittämiin! Jokos olet löytänyt sopivan ehdokkaan.
  Viikonloppuja sinne "kotiin"!

  VastaaPoista

Jätä kommentti. Kiitos!