lauantai 12. maaliskuuta 2011

Pinkkiä

Kuten tiedätte elän arkea miesten kanssa. Meillä ei tykätä vaaleanpunaisesta, ei keskustella muodista, eikä tuhlata aikaa peilin edessä. Miesten kanssa asuessa ei pärjää, jos ulos ei voi lähteä ilman huulipunaa. Silloin kun lähdetään niin sillon lähdetään, enkä saa mitään 15 min meikkausaikalisää.

Poikien kanssa ei ravata vaatekaupoissa. Urheilukauppa sen olla pitää tai ei mitään. Kengät ovat joko koulukengät tai lenkkarit. Jos vihjaan esim kenkäkaupassa käymisestä, ei kukaan minua ymmärrä. Minullahan on aivan hirveästi kenkiä. Ei ole, mutta poikien mielestä on.

Työpaikkakin on miesvoittoinen, joten sieltäkään ei tule minkäänlaisia "pinkkejä" virtauksia elämääni. Totuus on, että tässä vuosien varrella minusta on tullut "yksi pojista"! Viikolla repäisin ja ostin uuden ulkoilutakin. Juniorin kommentti: too pink for you = liian pinkki sinulle. Alistun kohtalooni!


Kuvat otin tänään vilusta väristen. Aamupäivällä täällä satoi räntää!
17 kommenttia:

 1. Voi, teillä sentään kasvaa jo jotakin. Toisin on täällä.... lunta on vaikka sinnekkin lähettää..:)))

  VastaaPoista
 2. Hassua, miten lasten sukupuoli voikin vaikuttaa elämään, minulla on onneksi molempia! Yksi tyttäristäni on erittäinkin "pinkki", vaikka on jo aikuinen. Ostin juuri tänään - vähän irvistellen kuten aina - pinkkejä serviettejä ja vaahtokarkkeja hänen synttäreittensä kunniaksi, olen myös itse asiassa ostanut joitain violetinpinkkejä vaatekappaleita hänen ansiostaan, yleensä en voi sietää koko väriä!Tyttärieni rinnalla tunnen itseni joskus kovinkin "epänaiselliseksi", täällä laittaudutaan niin perusteellisesti ulos lähtiessä. Minun nuoruudessani eivät korkkarit ja minihameet kuulunneet rekvisiittaan, riitti kun oli puhdas maripaita ja farkut kapakkaan lähtiessä. Joku sanoi suomalaisnaisista kerran, että he ovat "urheilullisia androgeenejä" ulkonäöltään, asiaa ei varmaan auta se, että ainakaan minulle ei puutarhan kaivaminen, talon maalaaminen tai pikku D-I-Y ole mitään vierasta, yleensä mitä hirveimmissä kamppeissa!

  Miesvoittoisista aiheista saan tarpeekseni mieheni kautta, nytkin taustalla kuuluu hänen jupinansa kun Irlanti on häviöllä Walesille rugby-ottelussa - hän tietysti tietää mikä on vikana: eivät ottaneet tarpeeksi dublinilaisia pelaajia joukkueeseen...huoah.

  Minun mieliharrastuksiani ei ole vaatekaupoissa shoppaileminen tai meikkien ostelu, mutta kyllä naisseura joskus kieltämättä piristäisi, ainakin suomalainen...

  VastaaPoista
 3. Oi, nyt pitäisi päästä sinne, räntää tai ei!

  Tuohon miesasiaan en osaa sanoa mitään, sillä mieheni on elänyt isossa sisarlaumassa ja tottunut naisten tälläytymiseen ja nyt hänellä on koiruus, joka on Hänen Majesteettinsa eli hyvin sensitiivinen vanha narttu, sitten minä, joka olen päättänyt kävellä korkokengillä ja tytär, joka on kuin koko ajan kuvauksiin menossa. Mies ihmettelisi, jos emme laittaituisi. Pitäisi meitä sairaina tms. Asut tietysti aiheen mukaan eli lenkille lähdetään kunnon maastojalkineissa ja kaupungille korkokengissä.

  Lumimies on flnssassa, mutta ma änkee silti Saksaan. Meillä on tämmöinen epälauantai.

  Mukavaa viikonloppua Sinulle!

  VastaaPoista
 4. Löysit pinkkejä kukkia pinkin takin kaveriksi. :)

  VastaaPoista
 5. Irmastiina: Kiitos vaan tarjouksestasi, mutta emme halua tänne lunta. Parin kuukauden takaiset lumisateet ovat vielä elävästi mielessä.

  Silhouette: Kiinnitin aikaisemmin paljon enemmän huomiota pukeutumiseeni. Näin vain on päässyt käymään, että minusta on tullut tälläinen "farkkutyttö". Minäkin teen paljon "miesten"hommia, ja vaatetus on kotona ollessa sen mukaista.

  Täällä naiset ovat kyllä niin viimeisen päälle tällättyjä, että en pysy perässä. Taitavat olla aina juhliin menossa.

  Sitten kun lähden "ulos" näen kyllä vähän enemmän vaivaa. Totta se on, että kun on meikki ja hiukset kohdallaan tuntuu huomattavasti paremmalta.

  Ainakaan meillä ei tarvitse jonottaa peilin eteen!

  Leena: Ihme ilmoja on todellakin pidellyt. Tänään satoi siis räntää, vettä ja aurinkokin paistoi, mutta aika kylmä on.
  Pinkit puut ovat kyllä ihania ja niistä piti ottaa kuvia. Edes jotain pinkkiä elämässäni!
  Minusta jotekin tuntuu, että miehesi ymmärtäisi minun tuntemuksiani, kun on samassa tilanteessa.
  Kerro hänelle "ymmärtäväisiä" terveisiä.
  Meidän kissa on kylläkin neiti, mutta hänestä ei ole paljonkaan apua näissä naisellisissa vaate-ja kenkäasioissa. Sama turkki kesät talvet jne.

  Minna: No niin löysin. Olisi kai pitänyt ostaa vihreä takki. Olisin ainakin sopinut hyvin maastoon!

  VastaaPoista
 6. Elämä on niin paljon helpompaa kun ole pakko nähdä vaivaa itsensä (tai miehensä) takia. Joskus se tietty on kivaakin. Minua kyllä ärsyttää itseäkin naiset, jotka tarvitsevat monen tunnin laittautumisajan ulos menemistä varten, ei koskaan ex-temporé minnekään..uh.

  VastaaPoista
 7. Ai kun sulla on taas sitten hyvä aihe. Välillä tällainen "shallow" jutustelu on tosi kivaa. Ihania pinkkejä kuvia...

  Mies sanoo että Pietarissa ja Tallinnassa on parhaiten pukeutuvat naiset. Siis naisellisimmat.
  Korkokengillä pysyy ryhti kurissa. Eihän niitä aina tartte pitää jalassa. Pitääkin tässä taas innostautua koroista ja muutenkin pitäis tehdä complete makeover kun tuli 50 tayteen viime vuonna. ;)
  Ennen olin oikea fashionista, mutta nykyään se on jäänyt. Meikeistä en ole koskaan välittänyt. Onneksi mies ei välitä meikatuista kasvoista. Heh-heh, miesten mieliksihän me halutan olla, eiks vaan! :D

  VastaaPoista
 8. Yksi pinkkifni ilmottautuu. Tai oikeastaan pastellivärifriikki, mutta tietenkin aina yhdistettynä mustaan. Minulla meni muuten ennen tälläytymiseen tunteja (jos siis olin yökerhoon lähdössä, niin silloin ana halusin panostaa), mutta se oli hauskaa ja yleensä tälläydyttiin yhdessä kavereiden kanssa.

  Nykyään ei kunnon tälläytymiseenkään mene kauan, koska sekä perusmeikin että juhlameikin tekemiseen riittää muutama tuote. Nuorempana piti meikata niin että varmasti näkyy. Nykyään meikkaaminen on virheiden piilottelua ja hyvien puolien korostusta ja lopputuloksen tavoite on olla luonnollinen.

  Siellä näyttää kasvusto olevan aika samalla mallilla kuin täällä. Mitä nuo puut mahtavat olla? Meillä on pihalla joku vastaava ja se on jo täydessä kukassa. Voisi olla kirskikkapuu, mutta sen runko on tosi tumma. Täytyy tutkia asiaa ;)

  VastaaPoista
 9. En tiedä miten mies- tai naisseura vaikuttaa pukeutumiseen. Itse kasvoin aikalailla naisvaltaisessa ympäristössä, ei veljiä ja lähiserkutkin tyttöjä. Tien toisella puolen asui poikavaltaisempi yhteisö. Tyttökouluakin kävin. Mutten silti ole koskaan oikein pinkkifani ollut. Tyttäreni oli pienenä, muttei enää, ei missään tapauksessa pinkkiä.
  Kauniita kukkivia kasveja sinulla kuitenkin on huolimatta räntäsateesta. Toivottavasti ne eivät olleet moksiskaan tuosta lumisesta säästä.
  Hyvää sunnuntaita!

  VastaaPoista
 10. Sirkokko: Nämä ovat niitä naisia, jotka eivät voi käydä lähikaupassakaan ilman täyttä meikkiä. Minä voin!

  Lissu: Venäläisillä ja ex. NL maiden naisilla on kuulemma aina koko omaisuus päällä. Näin minulle asiaa selitti pitkään Moskovassa asunut suomalainen.
  Jospas minullakin olisi seuraava projekti se, että kiinnittäisin enemmän huomiota ulkonäkööni.
  Korkkareita en voi sietää, enkä mitään vaatteita jotka kiristävät. Taidan olla toivoton tapaus!

  Elegia: Minunkin pitäisi tehdä aamulla sellainen pikameikki. Ei siihen aikaa kauheasti menisi. Jospas vaikka aloittaisin huomenna ja heräisin 10 min aikaisemmin. Ei ihan mahdoton ajatus....ainakaan nyt!

  Nuo pinkit puut ovat mielestäni kirsikkapuita. Todella kauniita juuri nyt.

  Sira: Irlannin sää on välillä ihan ihmeellistä. Räntää tuli 30 min ja sitten se loppui kuin seinään. Tänään meitä hemmotellaan ihanalla auringonpaisteella.
  Sun tulpaanikimppu oli upea!

  VastaaPoista
 11. Sira: Sorry tuo tulpaanikimppu oli Riitan!!!!!

  VastaaPoista
 12. Minä asun miesvaltaisessa perheessä ja 2 kolmesta veljestä viettävät enemmän aikaa peilin edessä itseään tutkaillen kuin minä :D täällä miehiä saa aina odottaa kun jonnekin lähdetään.. huoh.

  VastaaPoista
 13. Elisa: Turkkilaiset miehet ovat tunnettuja siitä, että tukan pitää olla kohdallaan. Eikös ne käy lähes joka viikko parturissakin?
  Pitäisiköhään meidän suomineitojen parantaa tapamme?

  VastaaPoista
 14. Laittaudun, jos lähden 'kaupungille' eli Dubliniin tai kyläilemään tai meille tulee vieraita. Ruun haen koulusta useimmiten ulkoiluvaatteissa (tosin jos kävellen haen niin kierrän linnanpuiston kautta lenkin eli siksikin ulkoiluvaatteet) tai korkeintaan farkuissa ja 'jossain' takissa. Ripsiväri on ainoa must, mutta jos aurinko paistaa niin aurinkolasien kanssa pärjää ilman ripsariakin.

  Yksi meidän naapuruston rouvista on koulunpihalla aina ihan viimeiseen asti tällättynä ja usein mietin, moneltako mahtaa herätä aamulla meikkaamaan. - Ja ne korkokengät, kaikilla, myös noilla joulukuun kamalilla keleillä :O

  Mutta juu, ehkä suomineitojen pitäisi parantaa tapansa...

  VastaaPoista
 15. Leena: Koulun pihalla on kyllä muutama rouva aina niin pyntättyinä, että tekisi mieli kysyä mitä te laitatte päälle ihan oikeisiin juhliin.
  Herään yleensä 6.45 ja auto starttaa viimeistään 8.00. Keitän puuron, teen eväät, herättelen pojat jne. Tuntuu, että meikkaamiseen ei vaan jää aikaa. Kunhan saan porukan autoon, niin siinä on tarpeeksi urakkaa. Edellisenä iltana yritän kasata kaikien tarpeellisen valmiiksi, mutta sittenkin aamuisin on aina täysi tohina päällä.

  Kävin tänään ostoksilla Dunnesissa ja tein taas saman havainnon. Todella tyylikkäitä naisia ruokaostiksilla. Itsellä se uusi pinkki ulkoilutakki, farkut ja lenkkarit. Kävin nimittäin pitkällä kävelylenkillä, ja koska iltapäiväksi oli ohjelmassa pyykin lajittelua ja ulkohommia, en nähnyt mitään syytä vaihtaa juhlakamppeita ruokakauppaa varten. Ehkä näillä naisilla on ylimääräisiä tunteja päivässä meikkausta ja vaatteiden valikointia varten.
  Mysteeri.... Täytyy tästä kirjoitaa vielä toinenkin postaus, kun jäi vaivaamaan.

  VastaaPoista
 16. Mitas tahan nyt oikein sanoisi. Pinkki varina on aika karmaiseva, joten sita ei loydy meiltakaan. Olen myoskin perheen ainoa naisihminen. Kuitenkaan minnekaan en lahde ilman meikkia :) Vuosien harjoituksella se hoituu kymmenessa minuutissa. Samoin vaatteisiin kiinnitan huomiota, niin itsellani kuin jalkikasvunkin suhteen.

  Naiset, jotka meikkaavat paivittain tekevat sen rutiinilla. Ei siihen sen kauempaa mene kuin muillakaan! Eika naiden naisten elama valttamatta ole sen kiireettomampaa ja pinnallisempaa! Mua valilla arsyttaa tuo hyva nainen/huono nainen vastakkainasettelu ihan vain pukeutumis- ja meikkaustapojen perusteella :)

  VastaaPoista
 17. Eryah: Ihan oikeasti annan itselleni potkun persuksiin, että en näe enemmän vaivaa itseni kanssa. Teidän, että kun on meikki naamassa ja mukavat vaatteet päällä, sitä heti piristyy ja tuntuu hyvältä.

  Toisaalta ei päivän aikana viisisi vaihtaa vaatteita lukuisia kertoja. Päivään kun mahtuu niin paljon kaikenlaista.

  Sen kuitenkin päätin, että herään 15 min aikaisemmin ja pistän edes vähän pakkelia naamaan ja katson vaatteet valmiiksi edellisenä iltana. Ja tämän kaiken teen vain ja ainostaan itseäni varten! Nostan hattua niille, jotka näkevät vaivaa ja pukeutuvat tyylikkäästi.

  Ei pinkki minunkaan mieliväri on, mutta jotenkin huvittaa poikein suhtautuminen tuohon väriin. Ulkolutakkiin se mielestäni sopii hyvin. Eivät aikankaan autolijat aja päälle, kun näkyy!

  VastaaPoista

Jätä kommentti. Kiitos!