maanantai 7. maaliskuuta 2011

Kevätkauden virallinen avaus

Kevätkauden avaus ei meillä tarkoita riehakkaita juhlia tai poksahtelevia samppanjapulloja. Näitä "juhlallisuuksia" varten ei tarvitse pukeutua hienosti, eikä kärsiä korkkareilla kompuroimisesta. Töistä tullessani päätin, että tanään on SE päivä. On aika julistaa kevätkausi virallisesti avatuksi.

Ennen virallisia juhlallisuuksia kävin herättämässä juhlakalun talviunilta, ja raahasin haukottelevan ja vastaantappelevan vekottimen talon läpi etupihalle. Matkalla mutisin (vanhan tavan mukaisesti), että voi kun olisi jonkinlainen sivuportti. Serpentiinit korvasin näissä juhlissa sadassa solmussa olevalla jatkojohdolla, jonka heitin kaaressa ikkunasta pihalle. Tilaisuutta varten olin tietysti pukeutunut huolella: maalintahraamiin vanhoihin farkkuihin ja rakkaisiin kumisaappaisiini.

Samalla, kun ruohonleikkuri iski hampaansa ensimmäisen kerran vihreään ruohoon, julistin minä kevätkauden virallisesti avatuksi. Ilma vaan saisi olla lämpimämpi!

18 kommenttia:

 1. Siis, minun piti kelata takaisin ylös ja katsastaa, että onko tästä postauksesta kulunut runsas vuosi... mutta eipä ollut. Ihan oli tänään postattu.... siis ruohonleikkuri... ei voi olla totta... täällä vielä hääritään lumilapion kanssa... ainaskin melkein....
  Ihanaa lukea, miten jossakin muualla eletään ja ollaan... aion klikata itseni lukijaksi ja linkittää blogisi omaani...:))

  VastaaPoista
 2. Vastaleikatun ruohon tuoksu on kiva keväällä. Miksei se tunnu samalta kesällä...?

  VastaaPoista
 3. On teillä siellä toista, että jo nyt leikkasit ruohoa! Itse avasin eilen kevätkauden juomalla terassilla kahvit, aurinko paistoi, linnut lauloivat, mutta lunta olikin ympärillä vielä noin 40 senttiä (ja loistava hiihtokeli). Istuin tuolilla huopaan kääriytyneenä ja nautin kevään odotuksesta.

  VastaaPoista
 4. Teillä onkin sitten kevät hyvässä mallissa;D

  VastaaPoista
 5. Irmastiina: Tervetuloa seuraamaan. Tulen vastavierailulle tässä viikolla.
  Jo viime viikolla osa naapureista leikkasi ruohoa, joten en ollut edes ensimmäisten joukossa. Leikattavaa ei ole paljon, mutta aikaa menee kun pitää leikkuri pakata ensin pussiin ja sitten raahata etupihalle. Muuten on ruohoa pitkin lattiota.

  Minna: A.siihen tottuu. B. Päkä silppuaa sen niin pieneksi, että tuoksukin katoaa (tätä minun kemiaa...).

  Erjuta: Toinenkin uusi lukija. Tervetuloa!
  Täällä saa leikata ruohoa maaliskuusta-lokakuuhun. Ei muuten oli lempipuuhaa, joten yritän ylipuhua pojan leikkaajaksi.

  Helena: Ajattelinkin, että miten ihmeessä tarkenit, kunnes pääsin HUOPAAN asti.

  Yaelian: ... kasvien puolesta kyllä, mutta muuten on vielä aika kylmää.

  VastaaPoista
 6. Ihanaa aikaa elätte! Olen aina kantanut sisälläni irlantilaisuutta, vaikka sitä verta ei varmaan tippaakaan virtaa. Mutta toisessa elämässä olen ollut irlantilainen. Siksi oli ihanaa lukea kirjojasikin! Pohojammaalta on aina lähretty isoohin mailmahan!

  VastaaPoista
 7. Vilukissi: Ja taas uusi lukija. Welcome!
  Joo sitä on lähretty merta eemmäs kalaan.

  VastaaPoista
 8. Ruohoa!! Pitäisköhän taas yrittää kasvattaa, ties kuika monennennen kerran.. huoks.

  VastaaPoista
 9. Kyllä susta kemisti vielä tehdään. :)

  Onneksi on Päkä ettei tarvitse leikata ruohoa kuin saunan ympäriltä. Se onkin sitten varsinainen stressinaiheuttaja, kun kasvaa hullun lailla vaikkei tarvitsisi. Epäilen, että joku käy siellä lannoitepussin kanssa keväällä, mutta en ole saanut vielä syyllistä kiinni...

  VastaaPoista
 10. Heh hee,tosi hyva juttu.
  Taalla tuoksuu leikattu nurtsi joka aamu holkatessani rakkien kanssa pitkin ja poikin golf kenttaa, jotenkin siihen tuoksuun turtuu.
  Hyvaa kevatta sinne taalta syksysta!

  VastaaPoista
 11. Lukiessani tuota tekstiä, mitähän häkkyrää sinä oikein siellä meinaat...kävi míelessä jos jonkinlaista...Mutta että nyt jo ruohonleikkuria tarvitaan - maaliskuussa. Mukavia kevätpuuhasteluja vain edelleen!

  VastaaPoista
 12. Vihreää ruohoa! Ja minä katselen puoli metristä lumihankea ja sinä kahlaavia Highland Cattle härkiä En kyllä kerro pojille, ne masentuu.

  VastaaPoista
 13. Meilläkin ruohonleikkuri varaston nurkassa kyselee milloin pääsee töihin ja heinä kohisten kasvaa. Kun vain löytyisi se, joka jaksaisi tallustaa leikkurin perässä. Jokohan huomenna…

  VastaaPoista
 14. Sirokko: Tällä ruoho kasvaa ja hyvin, kun kastelu pelaa "automaattisesti".

  Minna: Ei pelkoa. Minulle riittää ihan vain tälläinen keittiökemia.
  Päkä varmasti odottaa jo nurmenleikkuuta. Sillä raukalla on ollut vähän liian pitkät talviunet.
  Pitäisköhän teidän hankkia sille kaveri leikkaamaan sitä saununan ympäristöä?

  Kirsi: Menee sun kanssa kirjoitellessa aina vuodenajat sekaisin. Olettko menossa kesällä (tai siis teidän talvella) Suomeen?

  Sira: Minulla on sellainen sekava suhde pihan hoitoon. Välillä siitä jopa nautin ja välillä taas suorastaan inhoan.

  Anonyymi: Kyllä se lumi vielä sulaa ja kevät koittaa. Pistähän seuraavan kerran nimimerkinkin!

  Simpukka: Ei todellakaan kovin mukavaa puuhaa, mutta pakko on ruoho leikata. Valitettavasti!

  VastaaPoista
 15. Happy Fat or Shrove Tuesday, Mardi Gras tai Laskiaistiistaita!
  Rakkaalla lapsella on monta nimeä...
  Huomenna on Ash Wednesday ja fish fry!
  Käytkö hakemassa tuhkia?

  Me käymme tänään Episkopaalisessa kirkossa, koska siellä partiolaiset ovat perinteisesti pancake dineriä avustamassa.
  Nämä traditiot ovat mukavia mielestäni.
  Onko näitä Suomessa enää? Näissä jutuissa vapaaehtoisuus on kovin tärkeää.
  Kait siellä vielä niitä kermapullia on... ne olivat hyviä kaloripaukkuja. :)

  VastaaPoista
 16. Lissu: Kiitos! Samaa sinulle. Minulta jää tuhkat väliin, sillä töiden jälkeen lähden viemään Junioria fysioterapeutille... se pahuksen kantapää...

  Tuollaiset talkoo-periaattella järjestetyt juhlat ovat todella hienoja. Toivottavasti lapsesi jatkavat perinnettä omien lastensa kanssa.

  Muistan vielä Suomessa asuessani, että siellä järjestetiin laskiasriehoja lapislle. Laskiaspullia varmasti saa myös vielä. En kylläkään niitä täällä leiponut, sillä noissa lätyissä oli jo ihan tarpeeksi kalorieta. Tottakai ne piti paistaa voissa!

  VastaaPoista
 17. Olemme menossa Suomeen, mutta en tieda meneeko tyttaret edella ...meilla on nyt sitten muutto edessa, mutta en tieda viela minne.

  VastaaPoista

Jätä kommentti. Kiitos!