keskiviikko 16. maaliskuuta 2011

Bloggerin ja pölynimurin salaliitto

Näin Pyhän Patrickin päivän aattona, minun piti kirjoittaa pitkään ja hartaasti tästä ympäri maailmaa levinneestä juhlapäivästä.

Tiedän, latiat kaipasivat imuria ja moppia ja hyllyt pyyhkimistä. Ajattelin kuitenkin, että asiat tärkeysjärjestykseen: ensin blogi ja sitten imurointi. Eikä mitä, en päässyt Bloggeriin sisälle. Löi vain ruutuun jotain virheviestiä. Imuri ilkkui vieressä, että siitäs sait. Ei auttanut muuta kuin kirjaimeelisestä lyödä Henrylle (meidän imurin nimi) pölyt kurkkuun ja siivota taloa.

Mielestäni Pyhän Patrickin paras saavutus oli  käärmeiden karkoitus Irlannista. Ihan totta, täällä ei ole käärmeitä. Palataan asiaan huomenna ja paremmalla ajalla.

Tässä vähän lämmittelymusiikkia huomista varten:


11 kommenttia:

 1. Hehe, juuri tänään töissä pohdittiin että kenen versio tästä laulusta on paras, minä olin Thin Lizzyn kannalla, muutama kannatti Dublinersia ja kaksi hajaääntä annettiin Metallican versiolle. Kyl noi Dublinersin miehet osaa mutta heitinpä omaan blogiini vastineeksi sulle Thin Lizzyn version :)

  VastaaPoista
 2. Happy Paddy's Day! Onneksi lapset eivät ole enää pieniä eikä tarvitse värjötellä kadun varrella katsomassa "paraatia"! Minulle huominen on vain tervetullut vapaapäivä töistä, olispa vielä perjantaikin vapaa niin voisi rentoutua, mutta hyvä näinkin! Suuntaamme auton ehkä vuorille tai johonkin maalle, mahdollisimman kauas kaupungeista! Olen jo myöntänyt itselleni että en jaksa koko juhlintaa, se kun näillä nurkilla koostuu enimmäkseen päiväsaikaan pubissa ryyppäämisestä, diddliei-musiikista ja vihreästä made in China-rekvisiitasta ; ) Jos tämän myöntäisin julkisesti, leimattaisiin minut sanalla "killjoy" ja "You sour Finns", tosin vain selän takana. Mieluummin menen ja nautin Irlannin ihanasta kukkivasta keväästä jossain maalla!

  Suomen puolimetriseen lumeen verrattuna saamme olla onnellisia lämmöstä ja vehreydestä! Puhumattakaan mitä hirveyksiä tapahtuu toisella puolen maailmaa. Ei kohta enää kestä uutiskuvia katsella.Eli kuten sanoit, nautitaan rauhallisesta arjesta!

  VastaaPoista
 3. Happy St.Patricks! Täälläkin näin mainoksia siitä,pubien mainoksia tietysti...Hih,aika hyvä kun bloggeri kannustaa siivoamaan;D Itse taas huomasin,että kommenttien kanssa bloggeri reistaili tänä iltana.

  VastaaPoista
 4. Hyvää Patrikin päivää huomenna! :-D

  VastaaPoista
 5. Täällä amerikan puolella St. Patrick's paratiit ovat yleensä isommissa kaupungeissa joissa on enemmän irl.-amer. alkuperää.
  Täällä meidän pohjanperukoilla se näkyy virheissä leivonnaisissa ja osa porukasta pitää jotain vihreää vaatetusta.

  Kuuntelin sunnuntaina radio-ohjelmaa jossa oli paljon Irish-Am. musiikkia. Monta juttua on tullut siirtolaisten mukana tälle uudelle mantereelle siirtolaisten mukana ja ihmeen paljon sieltä teidänkin pieneltä saarelta.

  Mutta alkuaikoina, 1800 alkupuolisko ihan 1900 luvulle saakka, uudet tulokkaat eivät olleetkaan aina pidettyjä. Epäilyttäviä tyyppejä, katolisia, alkoholisteja, jopa heidän älykkyyttään epäiltiin...
  Help Wanted - No Irish Need Apply, kyltteistä on näköjään kaikenlaista väittelyä, mutta laulu on ainakin jäänyt jäljelle.

  http://www.youtube.com/watch?v=F5SiLTPx9jM&feature=related

  I'm a decent boy just landed
  From the town of Ballyfad;
  I want a situation, yes,
  And want it very bad.
  I have seen employment advertised,
  "It's just the thing," says I,
  "But the dirty spalpeen ended with
  'No Irish Need Apply.'

  VastaaPoista
 6. No jos ei tuon musiikin tahtiin imurointi luista, niin ei sitten minkään muunkaan....Meillä imuroinnin suorittaa miespuolinen henkilö. Paitsi niin, kun tarkemmin täytyy imuroida, niin se olen minä.
  Hyvää Patrickin päivää!

  VastaaPoista
 7. Hyvää Patrickin päivää!
  Tämä blogimaailma on tuntunut viime päivinä temppuilevan vähän jokaiselle..:))

  VastaaPoista
 8. Hyvää Patrickin päivää! Me juhlimme eilen Pyhää Urhoa, joka karkotti heinäsirkat pois syömästä meidän viinisatoja. Opiskelijat esittivät Pyhän Urhon näytelmän. Heinäsirkka oli pukeutunut vihreään. Epäilen, että syynä oli tämä Patrickin väri. :)

  VastaaPoista
 9. Yaelian: Poikkeappa sinäkin pubiin!
  Mielummin minä täällä blogissa kuin imurinvarressa!

  Riitta: Kiitos.

  Lissu: Samanlaista kohtelua saivat irlantilaiset aikoinaan Englannissakin.
  Joukkoon aina mahtui niiä iloisia velikultia, joille viina maistui. Siinä sai sitten huonon nimen kaikki muutkin irlantilaiset.
  Siellä julitaan Pyhää Patrickia paljon enemmän kuin täällä.

  Irmastiina: Thank you!

  Helena: Huonoa työtä teki Urho, sillä kyllä minä viime kesänä kuulin heinäsirkkojen siritystä. Patrick oli paljon tehokkaampi ja hävitti kaikki käärmeet.

  VastaaPoista
 10. Eilen skoolattiin Paten kunniaksi ja luin oman parin vuoden takaisin Pyhä Pate postauksen blogistani - http://maamaamaailmalla.blogspot.com/2009/03/pyha-pate.html

  Haliterkut <3

  VastaaPoista
 11. MaaMaa: Hyvä, että et ole Patea unohtanut, vaikka meidät tänne jätitkin!!!

  VastaaPoista

Jätä kommentti. Kiitos!