keskiviikko 23. maaliskuuta 2011

Anteeksipyyntökö?

Elävässä muistissa ovat talven hyytävät kelit ja liukkaat tiet. Nyt voi jo huokaista helpotuksesta ja sanoa, että unohdetaan menneen talven lumet ja nautiaan vihdoinkin auringosta. Tällä viikolla meitä on suorastaan hellitty upealla auringonpaisteella, ja täkäläisittäin lämpimällä kevätsäällä. Jopa pyykki kuivaa vihdoinkin ulkona. Jihuu! Ei enää patterivirityksiä, kallista kuivausrumpurumbaa eikä lakanoita roikkumassa oven kulmissa. Meillähän on suorastaan sivistyneen siistiä ilman pattereilla roikkuvia sukkarivejä.

Ikkunalaudalla kukkien taimet kasvavat silmissä. Kaksi ruusupuskaakin istutin takapihalle eilen. Toivottavasti alkavat siitä kasvamaan.  Mikä parasta, lämmitystä en ole pitänyt päällä pariin päivään, ja se kertoo omaa tarinaa siitä, että sisälläkin tarkenee. Golfvirta taitaa näin pyytää meiltä anteeksi talven kylmyyttä. Pitäisiköhän paiskata sovinnon kättä?


Liikenneruuhkassa valon vaihtumista odotellessani bongasin hauskan savupiipun!

8 kommenttia:

 1. Sovinnon kädenojennus lähtee täältäkin, mutta aamuyön tunteina vielä tarvitsen pattereiden hehkua (ja samalla kuivatan niillä edellisenä päivänä puolikuiviksi kuivuneita sukkia ja pikkupöksyjä)

  Hieno savupiippu!

  VastaaPoista
 2. Koskahan tulee meiltä anteeksi pyytämään.. illaksi on taas luvattu LUNTA. Enkä asu missään pohjoisessa, vaan Lounais-Suomessa.
  Olihan tässä jo muutama kaunis päivä, jolloin aurinko lämmitti ja kevään voi jo aavistaa, mutta tälläistä on täksi illaksi luvattu.
  No, pitää vain malttaa, kyllä se siitä tulee tänne meillekkin vielä..:D

  VastaaPoista
 3. Oon 15, kohta 16-vuotias tyttö ja innostuin pari kuukautta sitten ihan tolkuttomasti Irlannista ( ja Skotlannista)! Löysin sun blogin ja tätä on ihan mahtava lukea! :) Sain jo vanhemmatkin innostumaan, jos vietettäisiin kenties joku viikko Irlannissa.

  Voitko suositella jotain tiettyä kaupunkia tai jotain nähtävyyksiä? Itse kun selailin matkaopasta, Galway ja Cork näytti tosi upeilta :)

  Kiitos vielä kerran mahtavasta blogista! =)

  VastaaPoista
 4. Kyllä meilläkin on aurinko paistanut - ja paljastunut ikkunoiden likaisuuden. Kevät tulee pikkupakista (lunta) huolimatta varmasti, sillä ollaanhan jo ohitettu kevätpäiväntasaus! Purkkinarsisseista voi nauttia näillä keleillä.

  VastaaPoista
 5. Niin aurinkoa on riittänyt Berliiniin saakka. Olen käynyt ahkerasti pyöräilemässä, sää todellakin on houkutellut ulos. Mutta....nyt luvattiin viikonlopuksi jopa minusasteita. Siis ostamani orvokit parvekkeelle saavat luvan odottaa laatikoihin istuttamista.

  VastaaPoista
 6. Niin teilla siella, toisin taalla. Aurora jo hehkuttaa lattialammitysta...huone oli aamulla kuin sauna!

  VastaaPoista
 7. No sano jo muuta :) Mulla sattui vielä vapaat keskiviikoksi ja torstaiksi, ihana kun voi aamukahvin juoda ihan ulkosalla ilman toppatakkia ja kaulahuivia. Tänään istutellaan kukkia ja pestään auto. Kyllä Galwayssa tarkenee!

  VastaaPoista
 8. Heljä: Kyllä minäkin jouduin illalla pistämään lämmityksen päälle. Yritin sinnitellä, mutta pakko oli.
  Toivottavasti aurinko jaksaa paistaa vielä ensi viikollakin.

  Irmastiina: Kärsivällisyyttä sinne koto-Suomeen!
  Kyllä se Golfvirta vielä teidätkin muistaa.

  Anonyymi: Kiva kuulla, että pidät blogistani ja vielä kivempi, että sait koko perheen innostumaan matkasta Irlantiin.
  Täällä kannattaa vuokrata auto ja lähteä kiertelemään. Tälläinen matkanjärjestäjähttp://www.vagabond.ie/tours.phptekee mielestäni hyviä kiertomatkoja. Katsokaa sieltä mallia ja voitte sitten itse suunitella tarkemmin oman kierroksenne.
  Minä lähetän aina kaikki Kerryn kierrokselle "Ring of Kerry"!

  Helena: Maaliskuu taitaa olla pisin kuukausi Suomessa. Kaikki odottavat jo kevättä, mutta lumi vaan on ja pysyy.

  Sira: Orvokit ovat uskomattoman sitkeitä. Samoin kevätesikot. Eivät ne pikkupakkaista ainakaan täällä piittaa. Voi, kun täälläkin pääsisi turvallisesti pyöräilemään!

  Kirsi: Tuletteko meidän kesällä käymään?

  Minna M: Nyt illalla tuli taas kylmä, mutta ei valiteta, eihän? Aldista käivin ostamassa tänään mansikan taimia ja istutan ne sellaiseen pussiin. Saapas näkemän miten käy.

  VastaaPoista

Jätä kommentti. Kiitos!