maanantai 7. kesäkuuta 2010

Poika, pulla suussa ei sitten puhuta!


Kuten kuvasta näkyy, en ole viettänyt yleistä vapaapäivää laiskotellen.

Sekin tuli sitten todistettua, että korvapuustien täytyy olla todella hyviä. Nuoremman kaksi kaveria olivat meillä leikkimässä. Mukavia poikia, mutta aivan mahdottoman nirsoja. Pojat kävivät ulkona pelaamaassa jalkapalloa, ja kun tulivat takaisin sisälle, heitä tervehti tuoreen pullan tuoksu. Kaikki kolme ryntäsivät keittiöön. Oma poika kävi nappaamassa korvapuustin, ennen kuin ehdin niitä edes tarjota. Kysyin sitten kavereilta, että haluaisivatko maistaa. Ottivat ensin puolikaat ja huvittuneena katsoin nautiskelevia ilmeitä. Kun puusitin puolikaat oli syöty, kaihoisat katseet kääntyivät pöydällä olevaan pullalautaseen. Sanoin pojille, että ottakaa lisää. Ja nämä kaksi, jotka ovat kaiken syötävän suhteen ronkeleita, ottivat lautaselta isoimmat korvapuustit. Murustakaan ei jäänyt lautasille!

Nyt tuli vahemman kaveri kylään. Tarjosin tietysti hänellekkin korvapuusteja. Vähän aikaa sitten poika tuli kysymään, että haittaisiko jos hän ottaisi toisen. Toinen meni ja syö kuulemma kolmannenkin, kunhan lopettaavat pelin pelaamisen.
13 kommenttia:

 1. No oisinhan mä tullut, jos oisin tiennyt että korvapuusteja teet... Jaksaisikohan itsekin (kiitos postista muuten, hyvää luettavaa)

  VastaaPoista
 2. Heljä: Lupaan, että kun tulette leivon korvapuusteja.

  VastaaPoista
 3. Korvapuustit ovat huippusuosittuja myös täällä Englannissa. :) Tai ainakin kaikki, joille olen niitä tarjonnut, ovat ihastuneet ikihyviksi. Niitä halutaan nyt aina juhlissa :D

  VastaaPoista
 4. Minulla meni kauan aikaa ennen kuin opin täällä tekemään korvapuusteja. Yritin ensi Dallasin aikoina joitakin kertoja, mutta ei onnistunut. Joko kovia koppanoita tai muuten lätistyneitä tuloksia.

  Täältä on vaikea löytää kunnon hiivaa. Siis kuivahiivaa on saatavilla, muttei sitä palahiivaa. Yritin monin tavoin sen kuivahiivan käyttöä ja toin jopa Suomesta kuivahiivaakin. huoh!
  Nyt pari vuotta sitten kokeilin Ikeasta ostetun raesokeripakkauksen ohjeen perusteella. Ja ne onnistuivatkin ihan hienosti. Perhe tykkää valtavasti ja samoin sukulaiset. Olen tehnyt niitä esim. partiolaisten juhliin.
  Vaan ei täällä ole sitä samaa päiväkahvit kulttuuria. Mutta onneksi mies juo kahvia niin saanpa hänestä seuraa kahvihetkiini. :)

  PS: Muuten lisäättekö kuivahiivan nesteeseen vai jauhoihin? Tässä ohjeessa jota käytän se lisätään hyvin lämmitettyyn maito (johon on jo rasva sulattanut).

  VastaaPoista
 5. Minttukaakaota: Pitäisi minukin niitä leipoa useammin. Nyt pistin pari pussillista pakastimeen.

  Lissu: Minä sekoitan kuivahiivan venhäjauhojen joukkoon. Tuoretta hiivaa täältä kuulemma saa leipomoista, mutta kyllä näinkin nousee ihan hyvin.

  VastaaPoista
 6. Tunsin nenässäni ihanan pullan tuoksun ja suussani korvapuustin maun. Pakko kai ostaa huomenna hiivaa ja leipoa noita herkkuja. Ei muuten tämä kuolaaminen lopu.

  VastaaPoista
 7. Kyllä se tuoksu tuli tänekin! Onko niin, että siellä(kin) pullan, piirakoiden tai kakkujen leipominen kotona on harvinaista? Minunkin pitäisi illaksi leipoa jotain, tulee ystäviä kylään.

  VastaaPoista
 8. Simpukka: Heti kauppaan ja leipomaan!

  Kenza: Ota siitä vaan..

  Helena: Kyllä täälläkin leivotaan, mutta ei niin paljon kuin Suomessa.

  VastaaPoista
 9. Huomaat kohta, että teillä asuu vähän enemmän poikia kuin normaalisti, jos tieto korvapuusteista leviää!

  VastaaPoista
 10. Tosi mukavaa, että suomalainen kahvi-pullaperinne jatkuu myöskin ulkomailla.
  Leivoin myöskin korvapuusteja, kun amerikkalaissukulaiset kyläilivät meillä muutama vuosi sitten.
  Nykyisin tulee leivottua harvemmin, kun taloudessa asuu vain kaksi henkilöä.
  Mutta silloin, kun on vieraita tulossa, on kiva leipoa ihan oikeaa pullaa:)

  VastaaPoista
 11. Olen taalla tTurkissa tehnyt myös korvapuusteja,ja aina niista ovat takalaiset tykanneet kovasti.
  Mutta ovat ihan oikeasti erittain hyvia.Ainakin minunkin mielestani.Tulee vain tehtya aika harvoin.

  VastaaPoista
 12. Minna: Täytyy vannottaa, että eivät kerro kenellekkään. Kaksi poikaa riitää kiitos vaan!

  Rosina: Meillä kävi juuri sveitsiläinen kaverini kylässä. Otin pakasteesta korvapuusteja ja hän oli aivan myyty!

  Sateenkaari: Minäkin leivon niitä aivan liian harvoin. Parannan tapani.

  VastaaPoista

Jätä kommentti. Kiitos!