keskiviikko 9. kesäkuuta 2010

Operaatio "pyyki kuivaksi"


Kesäkuu ja kävin juuri pistämässä kouluvaatteita kuivaajaan. On ollut vähän vaihtevat kelit täällä Vihreällä Saarella, ja pyykki ei ota kuivaakseen. En tiedä montako kertaa ole "herännyt" liian myöhään pelastamaan pyykit sateelta. Raahannut "kiireellisimmät tapaukset" sisälle kuivumaan. Sitten tunnin kuluttua huomannut, että ai ulkonahan paistaa jälleen aurinko. Taas pyykit koriin ja narulle. Kunnes sade tuli jälleen rankka ja pyykini kasteli. Vielä kerran "kiireelliset" sisälle, kunnes anna perikisi ja heitän koko"roskan" kuivausrumpuun.

Talvella kuivasin pyykkiä ulkona vain silloin, kun olin ensi katsonut sääennusteen, nuuhkinut ilmaa, katsellut pilviä ja niiden väriä, muotoa ja arvellut, että minne päin lienevät olevan matkalla. Sitten analysoituani ennusteet ja pilvet teen vaikean ratkaisun: narulle vai telineelle katoksen alle.

Katoksen alla pyykki kyllä kuivuu, mutta ei niin nopeasti kuin narulla. Harvinaista ei ole sekään, että litimärät (ok myönnän joskus tulee virhearvioita) vaatteet roikkuvat narulla päivän jos toisenkin, mutta aina ovat ennen pitkää kuivuneet.

Voihan tämän pyykkien paikasta toiseen kuskaamisen ottaa vaikka hyötyliikunnan kannalta!

13 kommenttia:

 1. Tunnustan etta meilla pyykit ovat roikkuneet narulla vissiin neljatta paivaa sateiden vuoksi mutta tanaan on aurinkoista, joten keraan ne sisalle. (kun kerkian)

  VastaaPoista
 2. Voisi säästää viimeisen huuhtelun, kun laittaisi sateessa narulle (päivän säästövinkki).

  VastaaPoista
 3. Kirsi: Kuten sanoin, aina ne ovat kuivunneet... joskus hitaammin ja joskus taas nopeammin. Toivottavasti saat vaatteet vihdoinkin kuviksi!

  Pianistms: Hyvä neuvo. Tai sitten likaiset vaatteet sateeseen ja sitten vaan heitää päälle jotain nestemmäistä pesuainetta. Kyllä ne siellä peseentyy itsekseen.

  VastaaPoista
 4. Toi hyötyliikunta pyykkinarun ja asunnon välillä onkin hyvä idea ja vielä ilmainen urheilumuoto, pitääpä kokeilla.

  VastaaPoista
 5. Allu: Kaloreita ei polta ehkä yhtä paljon kuin pyöräily, mutta enemmän kuin TVn katselu.

  VastaaPoista
 6. Näillä leveysasteilla, kussa minä asustelen, pitää pitää silmällä paitsi sadetta, myös hajuja :)
  Jos tuuli käy länsikaakosta ei voi viedä pyykkiä narulle! Länsikaakossa sijaitsee suuri possula.

  Jk. Joskus nuorempana vaatteet eivät ehtineet päälle ollenkaan :(
  Ne kuivuivat ja kastuivat niin monta kertaa narulla, että niihen tuli tympee haju ja ne piti iskee koneeseen ja laittaa tuplasti VANILLIININ hajusta huuhtista.

  VastaaPoista
 7. Talvella täälläkin kun sataa pyykki kuivuu hitaammin.Mutta mulla kun on puluongelma pyykinkuivaustelineen lattialla,niin kuivatan yleensä sisällä,ja talvella saakin sitten odotella pari päivää,kun taas nyt kuumalla säällä melkein hetkessä kuivuvat pyykit.Mutta hyvä että sulle tulee samalla hyötyliikuntaa tuosta kuivaushommasta;D

  VastaaPoista
 8. Taalla meilla ei kylla kannata jattaa vaatteita narulle sateeseen.Hyvin usein sateen mukana sataa myös hiekkaa.
  Mutta pyykit kuivuvat ulkona ympari vuoden,paitsi talvella sateisina paivina.Ja tietenkin talvella hiukkasen hitaammin,mutta yhden paivan aikana kuitenkin silloinkin.

  VastaaPoista
 9. Kaisa Jouppi: Tervetuloa seuraamaan sieltä koto-Suomesta.
  Possujen haju on kyllä niin tarttuvaa, että sitä en vaatteisiin halua. Pikku-possuista kyllä pidän. Ovat niin liekkisiä. Minkäs ne raukat hajulleen voivat.

  Yaelian: Teillä kun paistaa niin paistaa kunnolla. Ei tarvitse juosta pyykkien kanssa....

  Sateenkaari: Siinä onkin sitten urakka alkaa pesemään heikkaisia vaateita uudestaan. Tulee mieleen etelän lomat ja rantapyyhkeet. Loppulomassa olivat aina järkyttävässä kunnossa: hiekkaa, merivettä, aurinkorasvaa...

  VastaaPoista
 10. Ah ulkona kuivatettujen vaatteiden tuoksu! Siitepölyaikana en kyllä viitsi yrittää kuivattaa vaatteita ulkona. Lomalla ollessani uimapuku ja -pyyhe eivät kuivuneet ollenkaan, sillä ilmankosteus huiteli 90 paremmalla puolella!

  VastaaPoista
 11. Helena: Mukava on raikkaalta tuoksuvien lakanoiden väliin mennä nukkumaan...siis kuivien sellaisten!

  VastaaPoista
 12. Rouva näyttää edelleen juoksevan pyykkien perässä, kun ei ole ollut aikaa tehdä uutta postausta. :D Hauskaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 13. Allu: Nyt ei taas tarvitse juosta, kun aurinko paistaa ja pyykit kuivuvat nopeasti. Parannan tapani ja alan kirjoittamaan uutta postausta. Viikonloppuja sinnekkin!

  VastaaPoista

Jätä kommentti. Kiitos!