torstai 3. kesäkuuta 2010

Mikä tämä on?

1. Istäntä/emäntä sattaa toivottaa sinut tervetulleeksi tämä kädessä. Luulivatkohan, että varkaita on tulossa?

2. Leppoisan näköinen pappa istuu ikkunan vieressä tämä tiukasti kädessä. Uskallankohan istua viereen, vai olisiko parasta seisoa lähellä ovea?

3. Keskustelukumppani katse harhailee pitkin seiniä, ja sitten katse jumittuu olkapäähäsi. Kesken lauseen hän napaa sen pöydältä ja sanoo "liikkumaatta" ja lätkäisee sinua olkapäähän.  Kaikki tapahtui niin nopeasti, että et tiedä mitä ajatella.

4. Yllätät naapurin tädin pelaamassa sisällä jotain tennikisentapaista tämä mailana. Ai, sitä on alettu harrastamaan tennistä vähän varttuneemmaalla iällä.

5. Olet juuri laittamassa korvapuustia suuhun, kun kahvittelukaverisi lyö kupin pöytään ja nappaa sillä ikkunaan. Mikä näitä ihmisiä vaivaa? Meinasin tukehtua pullaan...

Niillä läpsitään, lyödään, huidotaan ja joskus jopa osutaan. Ja auta armias, jos sitä ei löydy kriittisellä hetkellä. Silloin ei auta muu kuin ottaa sanomalehtitötterö avuksi..

Enää ei pelätä, että vihollinen ei tule Suomeen idästä. Ei, nämä viholliset ovat levittäytyneet joka niemeen, notkoon ja saarelmaan. Ne  vaanivat kesästä ja auringosta nauttivia suomalasia yleensä ilmasta käsin.Pelkällä suomalaisella sisulla ja uhkailulla ei näitä vihollisia karkoteta. Avuksi tarvitaan jotan kättäpitempää, muovista, värikästä, joskus jopa pankin nimellä varustettua. Mielellään yksi joka huoneessa. Kysymys kuuluu: mikä tämä on?


Kärpäsläpästähän minä tässä tarinoin.

11 kommenttia:

 1. SIITÄ tarinoi juuri myös eräs museotäti :)

  http://www.sarka.fi/kuukaudenesine.asp?yv=9&av=88&esid=84&kieli=1

  VastaaPoista
 2. Kolmatta kysymystä lukiessani sytytti, kärpäslätkä!
  Kirjoitit kärpäsläppä, niinkö sitä teillä kutsutaan?
  Yleensä se on silloin teillä tietymättömillä, kun sitä tarvitaan.

  VastaaPoista
 3. Eikä niitä ole saatavilla täällä. Miriamin repussa tuli yksi meille viime kesänä.
  Suomessa saa nykyään myös "elektronisia" jotka napsauttaa kärpäsen hengiltä - Koo nukkui sellainen kädessä yhden yön vanhempieni mökillä ;o)

  VastaaPoista
 4. Tottakai, minä näitä tuon Suomesta lähes joka vuosi, niitä parhaita lepsuja, täältä saa liian kovia. Ne kummasti aina häviää vaikka joka huoneessa pitäis olla yksi. Läps läps!

  VastaaPoista
 5. Mulla on niin huono näkö, että tarvin silmälasit löytääkseni sen surraajan. Kun sitten vihdoin istun sängyssä silmälasit päässä, on kärpänen tietysti tipotiessään. Sitä varten olen onnellinen saadessani asua Saksassa, jossa on pimeät yöt kesälläkin. Ja jos ei ole tarpeeksi pimeää, auttavat säleverhot.
  Niin, kärpäset eivät lennä pimeässä. Hyttyset sen sijaan inisevät pimeässäkin, harmi.

  VastaaPoista
 6. Ensin luulin, että kännykästä tarinoit, mutta 3. kohdassa alkoi tuntua, että ei sittenkään. Ei muuten riitä kärpäslätkä sääskien tappamiseen, siihen täytyykin sitten olla muutkin keinot!

  VastaaPoista
 7. Hannele: Kesä ja kärpäset!

  Himmu: Uusia lukijoita on aina kiva saada.
  Kävin lukemassa kärpäsläpän/läpsän historiaa. Kiitos vinkistä.

  Rosina: Tuota pitkikin ihan miettiä. Kärpäsläpsä vai -läppä? Googlasinkin molemmat sanat ja kumpainenkin löytyi. Taidan käytää kunmpaakin nimitystä sekaisin. Terveisiä sinne kotiseudulle ja tervetuloa seuraamaan bloigia!

  Heljä: 2 Euron kaupasta löysin pakkauksen. Kolme iloisen väristä läpsää. Sinne siis äkkiä shoppailemaan. Minä ihan tälläisistä käsikäyttöisistä tykkään!!!

  Sirokko: Löysin täältä ihan sattulmata läpsiä ja pakkohan ne oli ostaa. Yksi on eteisessä, toinen keittiössä ja kolmas hukassa.

  Pianistms: Hyttysen ininä onkin sitten suoranaista kidutusta ja palkasi saa mukavia paukamia. Ei tällä kärpäsistä ole yhtä paljon vaivaa kuin Suomessa. Olen kuitenkin varautunut hyökkäkseen!
  Taidat muuten olla uusi lukija joten tervetuloa seuraamaan.

  Helena: Sitä ollaan siis palattu lomilta. Toivottavasti oli aurinkoista ja muutenkin kiva loma.
  Ajattele nyt jos kaveri kännykällä löisi. Toisaalta Suomessa pienet lapsekit kulkevat kännykät kädessä, joten voihan niinkin käydä.
  Nuo sääsket/hyttyset/itikat mikä sitten lieneekin se virallinen nimi saavat minut kesäisin raivon valtaan. Irlannissa niitä ei ole ja hyvä niin!

  VastaaPoista
 8. Tässä nykyisessä kodissani en kauhesti ole lätkää tarvinnut,mutta auta armias;pohjoisessa asuessa se oli käytössä kesällä harva se päivä (ja yölläkin...)

  VastaaPoista
 9. Kiitos V.N. loma oli kiva ja sujui mukavasti, liian nopeasti. Nyt taas työn parissa, jopa koko viikon lopun, onneksi uusissa maisemissa eli Tallinnassa. Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
 10. Yealian: Nukuit siis kärpäsläppä kädessä.

  Helena: Minäkin tarvitsisin kipeästi maiseman vaihdosta!

  VastaaPoista

Jätä kommentti. Kiitos!