tiistai 22. kesäkuuta 2010

Kastelukannulla käyttöä‏
Kirjoitan tämän postauksen täysin itsekkäistä syistä. Siis, eikös se yleensä mene niin, että kun oikein kehuskelee jotain asiaa kaikille (jotka vain jaksavat kunnella), niin onni kääntyy? Päteeköhän tämä ilmaankin? Siis, täällä on ollut aivan uskomattoman vähäsateinen kevät ja alkukesä. En edes muista milloin kastuin oikein kunnolla. En nyt halua tilata loppukesäksi näitä rakastamiani sataa-putkeen-kaksi-viikkoa -sateita. Tilauksessa olisi sellainen puolentunnin kunnon ropina, joka sitten loppuisi siihen.

Asuntoalueen keskellä olevalle viheralueelle on kylvetty ruohonseimeniä, ja jos kohta ei sada, saamme olla ilman ruohoa. Linnut tietysti tästä tykkäävät, kun ruokaa on vaikka muille jakaa. En nyt jaksa välittää linnuista, vaan haluan pojille (omilleni ja naapureiden) viheriön, missä voivat edellisvuosien tapaan potkia palloa.

Kaverilta sain lainaksi vesiletkun ruohonkastelua varten, ja letkulle tulikin käyttöä pitemmäksi aikaa. Vesiletkuahan ei täällä (jostain kumman syystä!!!) yleensä tarvita, mutta kun etupihaa vähän paikattiin niin vettäkin piti jostain saada. Taivaasta sitä ei ole tullut pitkään aikaan. Eihän tuo oma letku mikään ylitsepääsemätön sijoitus olisi, mutta ei vaan ole tullut hankittua.

Täällä muuten ei kotitalouksissa makseta vedestä mitään, joten ruohonkastelustani ei seuraa huimaa vesilaskua. Kuulemma muutos asiaan on tulossa, ja vedestäkin pitää vielä joskus maksaa.

Naapuritkin muuten ovat lomalla sateisessa Ranskassa. Olemme käyneet pojan kanssa sielläkin kastelemassa kukkia ja täyttämässä pientä puutarha-allasta.

Onkohan tämäkin nyt sitä kuuluisaa ilmastonmuutosta?

Näin kauniita lumpeenkukkia naapurissa!

6 kommenttia:

 1. Jahas, blogilla on uusi look ;)

  Ei ne sadepilvet varmaan ehdi tulla sinne teille pain, kun ne on tan kesan jumittaneet taalla etelanmailla :s

  VastaaPoista
 2. Blgger on taas muutanut systeemejään, ja minä ihan sekaisin. Tämä on täläinen kokeilu juttu. Täytyy vielä "vääntää ja kääntää".

  VastaaPoista
 3. Meillä on puutarhaletku vaan se pitäisi vetää "utility room"ista sisäkautta ulko-ovesta ulos, kun ei ole ulkona hanaa. Joten pakotan itseni edes hyötyliikkumaan ja kantamaan kannu kerrallaan kasveille vettä.
  Tänään pilvistä, mutta tuskin satelee.
  Keskiviikkoa!

  VastaaPoista
 4. Samma här Heljä. Letku vedetään takapihalta keittiön ja eteisen kautta etupihalle. Otan pojat apuun! Pilvistä täälläkin ja yöllä satoi!

  VastaaPoista
 5. Epatavallista on taalla meilla nain kesakuun lopussa,etta taivas pilveilee lahes koko ajan.Lampötila on normaalia alempi(mika on oikein hyva asia).tanaan ukkosti,mutta satoi vain vahan.
  Tuo bloggerin uusi muokkaustyökalu on tosi hyva juttu.
  Kiva bannerikuva sinulla,ja uusi ilme.

  VastaaPoista
 6. Sateenkaari: Kiitos. Piti ihan perhetyä kunnolla uuteen bloggeriin. Kuva on väliaikainen. Täytyy lähteä kameran kanssa liikkeelle.

  VastaaPoista

Jätä kommentti. Kiitos!