lauantai 12. kesäkuuta 2010

Jakapalloa, jalkapalloa, jalkapalloa...
Pitäisiköhän tästä marssia kodinkoneliikkeeseen ja ostaa  ihan ikioman televisio, johon käyttöoikeus on vain ja ainoastaan minulla. Urheilukanavia siinä televisiossa ei näkyisi ollenkaan. Muutenkin kaikki vähänkin urheiluun liittyvät ohjelmat, uutiset jne olisi sensuroitu.

Tänä aamuna en kylläkään herännyt jalkapallouutisiin, vaan rugby sellaisiin. Vanhempi pojista oli pistänyt kellon soimaan aikaisin, koska Irlanti pelasi Uutta Seelantia vastaan. Hävisivät ottelun  reilusti ja muutenkin munasivat oikein kunnolla. Niin kiukuissaan hän oli, että katsoi aiheelliseksi tulla minullekkin kertomaan irlantilaisten surkeasta pelaamisesta. Minä autuaan tietämättömänä moisesta, ihanassa unessa nukkumatin mailla, kun oveen koputetaan ja samalla kuulen koko siihen astisen pelin tapahtumat. Sekä minkä väristä korttia oli heilutettu ja kenelle. Näin alkoi aamu, kiitos vaan teille rugbypelaajat siellä jossakin...

Kai se nyt pitää vielä kerran tässä sanoa, että Irlanti ei siis pelaa World Cupissa. Kiitokset tästä sinne Ranskaan, ja oikein erityiskiitokset  Mösjöööö Henrylle meidän miesväeltä. Toivotamme hänelle erittäin huonoa menestystä Etelä-Afrikassa ja Ranskalle häviämisiä. (Minähän olen tunnetusti pitkävihainen ja sanon suoraan jos on jotain syrämmellä...)

Mies naapurisaalella, nuorempi kaverinsa luona ja vanhempi naapurissa analysoimassa tuota mielenkiintoista ottelua. Minä puolestani kävin pistämässä televisiot ja radiot kiinni ja nautin hiljaisuudesta. This is a football free zone. - At least for time being!

14 kommenttia:

 1. Monet ovat innoissaan ja sitte monet kaikkea muuta tuon Mondialin vuoksi. Vaikka itse teininä pelasin futista jonkun aikaa,en minäkään sitä jaksa katsella eivätkä nuo kisat kiinnosta minua pätkääkään.

  VastaaPoista
 2. No aattele jos Irlanti ois Word Cupissa niin sitten ois PAKKO sinunkin katsoa ottelut ;) -- en ikinä unohda sitä hulabaloota, oisko ollut v. 2002, kun Irlanti oli cupissa mukana. Meillä töissä oli taukohuoneissa telkkarit ja Irkut sai extra-vapaata töistä että pääsivät seuraamaan omiensa pelit! :D :D

  Mä eilen katselin sivusilmällä Ranskan pelia Uruguayta vastaan ja mietin siinä ääneen, että oliko se juuri World Cupin karsintaolttelu Se Ottelu missä pirun Henryn käsipallo ratkaisi... nyt tiedän kun kirjoitit, että olihan se juuri Se!

  En ole kiinnostunut jalkapallosta ollenkaan, joten ihan sama kuka voittaa (tai häviää) -- ja onneksi hanikaan ei seuraa urheilua. Meidän tellua voit tulla katsomaan, siis!! ;)

  VastaaPoista
 3. Mikäs football free zone tämä muka on, kun kirjoitat siitä postauksen. :-))

  VastaaPoista
 4. Ei telkusta kuitenkaan muuta tule kuin jalkapalloa niin että ihan sama kuka sitä katsoo. Meillä katsotaan vielä Ranskan kanavia, toivottavasti eivät kovin pitkälle pärjää, muuten sitä jatkuu jouluun asti.
  Ja no juu, pakkohan se on sentään periaatteesta oman maan matsit vilkuilla, meillä niitä ei montaa ole luvassa joten sen kyllä kestää.

  VastaaPoista
 5. Parempi jalkapallokin kuin lätkä tai formulat - siis telkustakin. Tykkäsin edellisten Saksan kisojen aikana katsoa telkusta keskusteluohjelmia, joissa analysoitiin jalkapalloa muistakin näkökulmista kuin urheilun ja rahan. Ja iloitsin siitä, että Saksassa bailattiin oikein kunnolla kaduilla ja kapakoissa. Jopa itse katsoin pari peliä erään kaupungin keskustan skreeniltä satojen tai tuhansien muiden kanssa. Minulle sillä pelillä ja tuloksella ei ollut merkitystä, vaan tapahtumalla ja tunnelmalla jota olin ystävieni kanssa jakamassa. (Vietin tuolloin expat elämää Keski-Euroopassa.)

  Näistä kisoista en ole katsonut edes avajaisia, ehkä jonkun Pohjois-Korean ottelun voin kuriositeettina katsoa.

  VastaaPoista
 6. Yaelian: Ottelu silloin tällöin on ok, mutta kolme päivässä ja päälle anlysoinnit. Too much 4 me.

  MaaMaa: Kyllä katsoisin Irlannin ja Suomen ottelut varmasti, mutta nyt ei tarvitse. Loppuottelut saatan katsoa, jos olen paikalla.
  Jos tämä alkaa käydä tästä vielä enemmän hermoille niin saanko tulla teille?
  Ps. Lehdestä luin, että Ronanin huonekkaluja siellä parasta aikaa lastataan muuttoautoon. Yvonne ei taida antaa anteeksi.

  Allu: Tämä on sitä aivopesun tulosta. Jalkapallo pyörii päässä, jaloissa, silmissä...

  Sirokko: Pakko sinun on Algeriaa kannattaa. Ei ne taida mestaruutta voittaa.


  Helena: Minua ärsyttää jalkapallossa pyörivä raha. Huippupelaajat tienaavat käsittämättömiä summia pallon potkimisella. Tunnelma on kieltämättä hyvä, mutta kun sekin menee välillä niin överiksi. Toisaalta jos Chelsea meille soittaa, ja pyytää poikaa pelaamaan, niin siinähän olisi sitten eläkepäivät turvattu!!!!

  Pääasia, että nauttii pelaamisesta ja saa paljon liikuntaa.

  VastaaPoista
 7. Nyt on pakko kysyä, mitä sitten tapahtuisi jos soitto ei tulisikaan Chelseasta vaan ManUsta? :)

  Terkkuja järvenrannalta. Satoi ja oli kylmää, mutta pienviljelijä kitki ryytimaan kaikesta huolimatta. Kohta syödään uusia perunoita!

  VastaaPoista
 8. Minna: Nytpä kysymyksellä iskit...
  Olitko pelissä?

  VastaaPoista
 9. Ei ollut kotipeliä, en ollut. Tämä kausi katsomossa vielä korkkaamatta.

  Ajattelinkin, että oli vähän paha kysymys. :)

  VastaaPoista
 10. Hihi, ajattele sain nahdä matsin englantilaisessa pubissa Cambridgessä :)

  VastaaPoista
 11. Pakko linkittää tämä Ilta-Sanomien juttu miehestä, joka teki olohuoneesta jalkapallostadionin: http://www.iltasanomat.fi/viihde/uutinen.asp?id=2200800&pos=hl-vi-1

  :)

  VastaaPoista
 12. Helena: No, jossain se raja menee. Tuo mies kyllä saisi kenkää!

  VastaaPoista
 13. Hannele: Siellä oli varmasti hyvä tunnelma.

  VastaaPoista
 14. Ronan & Yvonne :(
  Jostain luin että Ronan olisi Yvonnelleen sanonut "I don't love you anymore!" -- autsss! Ei sovi lauluksi tuollainen Ronanin suusta :(

  VastaaPoista

Jätä kommentti. Kiitos!