sunnuntai 20. kesäkuuta 2010

Do you speak English?


Kesän myötä alkaa katukuvassa näkyä kielikurssilaisia. Kaupungissa on ainakin kaksi kielikoulua, joihin tulee opiskelijoita ympäri vuoden eri pituisille englannin kielikursseille. Laman myötä ovat kurssilaiset vähentyneet ja isäntäperheistä taitaa olla ylitarjontaa.

Pari vuotta sitten meillä oli espanjalainen tyttö kolme kuukautta. Ihan kiva tyttö, mutta kärsi koko ajan koti-ikävästä. Jokailtaiset soitot äidiltä Espanjasta eivät suinkaan auttaneet. Hänen jälkeen meillä oli pitkä tauko. Kielikurssilaisia on kyllä tarjottu etenkin pääsiäiseksi ja heinä-elokuuksi, mutta aikataulut eivät ole meille sopineet.
Eilen meille sitten tuli pitkästa aikaan italialainen lukiolainen kuukaudeksi. Uskon ensivaikutelmaan ja luulen, että kuukausi tulee menemään ihan hyvin. Nyt tuolla katsovat nuoremman kanssa sulassa sovussa Italia-Uusi- Seelanti ottelua. Meidän poika puhuu ja puhuu, mutta puolet puheesta taitaa jäädä kyllä italialiselta ymmärtämättä.

Opiskelijoista maksetaan ihan kohtalainen korvaus, joten en minä tätä pelkästään hyvästä sydämestäni tee. Ihan kiva on tutustua uusiin ihmisiin ja kun puhe tuosta vähän petraantuu, niin opimme varmasti kakki Italiasta ihan uusia asioita.

Vuosi sitten tehty ylimääräinen huone on ihan omiaan tähän tarkoitukseen. Nämä kuvat ovan vähän vanhoja. Nyt huoneessa on enemmän huonekaluja, mattoja ja tv.

12 kommenttia:

 1. Tokihan tuollaisesta pitaa korvaus saadakkin.Mutta jos sattuu mukava nuori,niin tuohan se kokemuksiakin myös itselle.
  Kivalta nayttaa opiskelijanne huone.

  VastaaPoista
 2. Hieno homma, että olette ottaneet kielikurssilaisia "hoitoon"; varmasti on opettavaista ja antoisaa puolin ja toisin, kun kemiat mätsää :)

  Etelänmaalaiset tarttevat kyllä paljon harjoitusta erityisesti puhumiseen, turhan usein lyöttäytyvät ulkomailla asuessaankin vain maanmiehiensä seuraan eivätkä opi mitään ... Dublinissa tunsin monta esim. ranskalaista, joista osa oli asunut jo 10 vuotta irlannissa, mutta edelleenkään en heidän englannista saanut mitään selvää kun oli niiin vahva aksentti. Yksikin asui ranskalaisten kanssa, teki töitä ranskan tiimissä ja hengasi vain ranskalaisten kanssa vapaa-aikanaan ...

  Tosi kivan näköinen asuintila on kurssilaisille teillä! Tuolla kyllä kelpaa :)

  VastaaPoista
 3. Mina olin lukioaikoihin kuukauden kielikurssilla Abingdonissa Oxfordin lahella.
  Numero nousi sen ansiosta kuutosesta ysiin.
  Ja motivaatio opiskella karvoi roimasti.

  VastaaPoista
 4. Hienoa, toivottavasti teillä on mukavaa. Itse olen ollut kielikurssilla vain Venäjällä ja asunut yliopiston asuntolassa. Laitatko kielikurssilaiselle myös aamiaisen tai muita aterioita? Irish breakfast italialaisele... :)

  VastaaPoista
 5. Minusta ei olisi tuohon. Nostan hattua.
  Kiva juttu kun lapsikin saa seuraa (vai enhän voi tietää kaipaako mutta kummiskin!)

  VastaaPoista
 6. Ihanaa! Minàkin tykkàisin kovasti, jos tààllà olisi jotain vastaavia vaihtoja. Onhan se raskasta, kun pitàà miettià aina sità "vierastakin", mutta silti varmasti kovin palkitsevaa. Forza Italia :D

  VastaaPoista
 7. Voi, mä tulisin niin mielelläni kielikurssille. Otatteko te myös 30+ ihmisiä??

  VastaaPoista
 8. Sateenkaari: Kyllä korvaus on ihan hyvä. Kovasti pojat yrittävät jutella etupäässä jalkapallosta!

  MaaMaa: Tunnen myös näitä tapauksia, jotka eivät haluakkaan oppia kunnolla englantia. Tällä pojalla on "yo"-kirjoitukset ensi keväänä, joten haluaa oppia. Ei kuulemma tullut kovin hyvä numero tänä vuonna!
  Nuo kuvat eivät kerro koko totuutta. Ainakin on tilaa!

  Anu: No, se reissu kannatti. Minäkin olin 16 vuotiaana Eastbournessa kielikurssilla. Hauskaa oli!

  Piilomaja: Seura ja vaihtelu ovat todellakin tervetulleita. Parin viikon päästä tulee vielä espanjalainen kahdeksi viikoksi.

  S: Koulua on 5 tuntia päivässä ja järjestävät myös viikonlopuksi ohjelmaa. Yleensä meillä ei syödä tiettyyn aikaan, mutta nyt pitää olla ruoat valmiina tietyyn aikaan. Epäilen, että minun soosit eivät ole mamman vertasia. Isoäiti kuulemma tekee itse pastaa!

  Helena: Aamulla vaan muroja ja paahtoleipää. Iltaruoan laitan. Toivottavasti maistuu! En ole mikään huippukokki.

  Allu: No, tottakai otetaan. Aikuisille on myös kursseja. Jos sinua ihan oikeasti kiinnostaa, niin voin laittaa sinulle koulujen nimiä yms.
  Pistä minulle sähköpostia vihreatniityt@hotmail.com

  VastaaPoista
 9. Kuulostaapa hyvalta! Ja huonekin nayttaa hyvalta :) Kielikurssilainen tuskinpa laittaa pahakseen poikasi puheen pulpatusta, aika puheliasta porukkaa ovat itsekin nuo italialaiset ;) Ja rakkaus jalkapalloon taitaa olla jo geeneissa...

  VastaaPoista
 10. Eryah: Uskon, että tämäkin poika on puhelias italialaisessa seurassa. Nyt aluksi vaan sanat ovat hukassa. Lapsilta sitä kieltä oppii helpoiten. Hänellä on pienempiä sisaruksia kotona, joten on tottutunut olemaan lasten kanssa. Eilen nauroin, kun hänelle opetettiin ihan kädesä pitäen X-boxilla pelaamista.Poika toisti asiat niin monta kertaa, että meni varmasi perille. Nuorempi on todella kärsivällinen, eikä naura vaikka menee sanat sekaisin.
  Jalkapallosta riitää puhumista.

  VastaaPoista
 11. Kiitos tarjouksesta. Katsotaan nyt, löytäiskö joskus aikaa. Kirjoittelen sitten, jos asia konkretisoituis.

  VastaaPoista

Jätä kommentti. Kiitos!